Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συνεχίζει αήττητος στο δρόμο για το 47ο ο Θρύλος

Συνεχίζει αήττητος στο δρόμο για το 47ο ο Θρύλος
Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 - 21:27

Πρώτος, αήττητος και στο +9 από τον ΠΑΟΚ συνεχίζει ο Ολυμπιακός, ο οποίος έμεινε στο 1-1 στην Τούμπα, για την 20ή αγωνιστική της Super League. Ο Μπα με αυτογκόλ στο 42’ έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ, ο Τικίνιο με κεφαλιά στο 44’ διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Συνεχίζουμε παρακάτω...

Ο Μαρτίνς επέλεξε να κατεβάσει τον Ολυμπιακό και πάλι με σύστημα με 3 κεντρικούς αμυντικούς (Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μπα) και τον Τικίνιο στην κορυφή. Η εκκίνηση της ομάδας, πάντως, δεν ήταν καλή. «Επέτρεψε» στον ΠΑΟΚ να πάρει ψυχολογία, αλλά τουλάχιστον δεν το πλήρωσε. Στο 7’ ο Βατσλίκ έκανε μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Ίνγκασον. Στο 10’ ήρθε η πρώτη «ερυθρόλευκη» απειλή. Ο Μασούρας πίεσε και έκλεψε, έδωσε στον Αγκιμπού, εκείνος στον Μαντί και ο τελευταίος σούταρε με τη μία με το αριστερό, με τη μπάλα να περνάει άουτ. Στο 12’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Θρύλο: Ο Ρέαμπτσιουκ έκανε ωραία σέντρα, ο Τικίνιο έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν σημάδεψε γωνία και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε σταθερά. Στο 14’ ο Μπίσεσβαρ δεν πιέστηκε έξω από την περιοχή, σούταρε με το δεξί και ο Βατσλίκ απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στο 15’ ο Ανδρούτσος έχασε αδιανόητη ευκαιρία: Μετά από μεγάλη μπαλιά του Παπασταθόπουλου, έκανε ένα λάθος κοντρόλ και αντί να μπορέσει να πλασάρει ή να γυρίσει τη μπάλα και απομάκρυναν σε κόρνερ οι αμυντικοί. Στο 23’ ο Βατσλίκ απέκρουσε τη μπάλα από το σουτ του Ζίβκοβιτς και κάπου εκεί πάγωσε κάπως ο ρυθμός του αγώνα. Μέχρι που φτάσαμε στο 42’. Ο Μπα έκανε ένα αχρείαστο φάουλ έξω από την περιοχή, ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε, ο Μπα βρήκε τη μπάλα και με αυτογκόλ ήρθε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ. Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι βρήκε άμεσα γκολ ισοφάρισης: Ο Μαντί Καμαρά σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Τικίνιο με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1 που ήταν και το σκορ στα πρώτα 45’.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε διπλή αλλαγή στο ημίχρονο, βάζοντας Λαλά και Μπουχαλάκη στις θέσεις των Ανδρούτσου και Μπα και ταυτόχρονα άλλαξε και το σύστημα σε 4-2-3-1. Η εικόνα του Ολυμπιακού, επιθετικά, δεν ήταν καλή. Στο 52’, σε φάση που ξεκίνησε από λάθος απομάκρυνση του Βατσλίκ, ο Τσέχος διόρθωσε το δικό του λάθος και απέκρουσε τη μπάλα (αφού κόντραρε κιόλας στον Μανωλά) στο σουτ του Ζίβκοβιτς. Στο 53’ ο ΠΑΟΚ είχε σουτ με τον Τσιγγάρα στο δοκάρι (κι έξω). Ο Ζαμπά με σουτ είδε τον Βατσλίκ σε ετοιμότητα στο 74’, ενώ στο 76’ ο Ολυμπιακός έχασε καλή στιγμή με το γύρισμα του Μασούρα στο δοκάρι, μετά τη σέντρα του Μαντί Καμαρά. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 81’ με το άστοχο σουτ του Λύρατζη και το παιχνίδι τελείως κάπως έτσι. 1-1 στην Τούμπα ο Ολυμπιακός και συνεχίζει στο +9.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (67’ Σίντκλεϊ), Κρέσπο, Ίνγκασον, Λύρατζης (87’ Σάστρε), Τσιγγάρας (66’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς (87’ Σβαμπ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (40’ λ. τρ. Ζαμπά), Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μπα (46’ Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος (46’ Λαλά), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά (94’ Βαλμπουενά), Μασούρας (90’ Βρουσάι), Τικίνιο (87’ Ελ Αραμπί).

Διαβάστε επίσης