Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρόστιμο 20.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό, επειδή πέταξαν χιονόμπαλες!

Πρόστιμο 20.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό, επειδή πέταξαν χιονόμπαλες!
Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2022 - 00:02
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Έγινε κι αυτό! Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πέταξαν χιονόμπαλες στον τερματοφύλακα του Αστέρα, τον Τσιφτσή, υπήρξε προσωρινή διακοπή αλλά το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League επέβαλε πρόστιμο ύψος 20.000 ευρώ, μόνο για τη συγκεκριμένη παράβαση! Μάλιστα, δεν έγινε δεκτός ο ισχυρισμός του ότι διαλύονταν στον αέρα!

Αντιγράφουμε μέρος του σκεπτικού της απόφασης:

-«Στα 46', 49', 53', 61', 65', 67' και 70' λεπτά του αγώνα, φίλαθλοι της εγκαλουμένης από τη Θύρα 7, έριχναν χιονόμπαλες προς τον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας και εντός της μεγάλης περιοχής του αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα στο 70' λεπτό την προσωρινή διακοπή του αγώνα προκειμένου να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα του γηπέδου».

-«Αναφορικά δε με την τρίτη πράξη, η εγκαλούμενη ισχυρίζεται αφενός, απαξιώνοντας τηn πράξη της ρίψης, ότι οι χιονόμπαλες διαλύονταν στον αέρα πριν προσγειωθούν στον αγωνιστικό χώρο και δεν ήταν πρόσφορες ναπροκαλέσουν σωματική βλάβη, αφετέρου ότι δεν υπάρχει υποτροπή»...

-«Ως προς το πρώτο σκέλος του ως άνω ισχυρισμού, αυτός είναι απορριπτέος ως αβάσιμος, καθόσον αφενός αντικρούεται από την έκθεση του παρατηρητή, το φύλλο αγώνος και τους κανόνες της κοινής πείρα και λογικής, όσο και αναιρείται από τους αντιφατικούς ισχυρισμούς της ίδιας εγκαλούμενης, η οποία συνομολογεί την ολισθηρότητα που προκαλούσε το διασκορπισμένο χιόνι, στον αγωνιστικό χώρο, το οποίο αντιφάσκει προς τον ισχυρισμό της περί του ότι οι χιονόμπαλες ήταν μικρού μεγέθους και μικρής ποσότητας και διαλύονταν στον αέρα πριν φθάσουν στον αγωνιστικό χώρο. Άλλωστε γι' αυτό το λόγο έγινε και προσωρινή διακοπή του αγώνα από το διαιτητή».

Το συνολικό πρόστιμο στον Παναθηναϊκό για το ματς με τον Αστέρα ήταν 21.500 ευρώ!

Διαβάστε επίσης