Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λύτρωση με Μασούρα, φουλ για νταμπλ και τώρα η ΑΕΚ!

Λύτρωση με Μασούρα, φουλ για νταμπλ και τώρα η ΑΕΚ!
Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2022 - 20:46

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας συνεχίζει ο Ολυμπιακός, ο οποίος έστω και δύσκολα πήρε την πρόκριση με 3-1 επί του Παναιτωλικού, στην παράταση. Ο Φαντιγκά, ο οποίος είχε δοκάρι στο 3’, άνοιξε το σκορ στο 6’ για τον Ολυμπιακό και ο Μασούρας έκανε το 2-1 στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, ενώ ο Παναιτωλικός που στο 89’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντουάρτε, είχε ισοφαρίσει στο 85’ με τον Καρέλη. Στη διαδικασία της παράτασης, ο Μασούρας έκρινε το παιχνίδι και την πρόκριση, σκοράροντας ξανά, αυτήν τη φορά με σουτ έξω από την περιοχή στο 115’.

Ο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με αρκετές αλλαγές, κάτι αναμενόμενο με βάση το πόσους βασικούς είχε αφήσει εκτός αποστολής. Έβαλε δεξί μπακ τον Βρουσάι, αριστερό τον Κίτσο και από την αρχή τους Κανέ, Καρβάλιο (ντεμπούτο και για τους δύο) και Φαντιγκά, ενώ έδωσε άλλη μία ευκαιρία στον Ονιεκουρού. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και βρήκε γκολ σε ένα ημίχρονο που είχε καλό ρυθμό και αρκετές καλές στιγμές. Μόλις στο 3’ ο Φαντιγκά είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και γενικά έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Στο 5’ ο Κανέ έκανε το σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Ανέστης. Στο 6’ ήρθε το 1-0. Ο Καρβάλιο έκανε υπέροχη κάθετη, ο Φαντιγκά πλασέ με τη μία και ο Ολυμπιακός άνοιξε νωρίς το σκορ στο Καραϊσκάκη. Στο 11’ ο Κίτσος πρόλαβε στο τετ α τετ τον Καρέλη και έκανε καθοριστική και σωτήρια προβολή, ενώ στο 19’ ο Βρουσάι με ατομική ενέργεια και σουτ με το αριστερό απείλησε, με τον Ανέστη να μπλοκάρει. Ο Παναιτωλικός είχε καλή στιγμή με το σουτ του Νταγκό, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε σταθερά. Στο 44’ ο Ονιεκουρού έκανε την κεφαλιά από τη σέντρα του Βρουσάι και η μπάλα έφυγε άουτ, όπως άουτ για πολύ λίγο έφυγε η μπάλα από το σουτ του Καρβάλιο στο 45’ έξω από την περιοχή. Αυτή ήταν μία πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό.

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και έβαλε λίγη πίεση στον Ολυμπιακό, απειλώντας με Νταγκό στο 47’ και στο 63’ και με τον Ντουάρτε στο 56’, με τον Τζολάκη να δηλώνει «παρών» και στις τρεις περιπτώσεις. Στο 65’ ο Καρβάλιο έκανε το γύρισμα και ο Βρουσάι την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 68’ ο Λόπες είχε μία πολύ καλή ευκαιρία αλλά δεν βρήκε στόχο με το πλασέ με το δεξί. Για την ακρίβεια, απέκρουσε σε κόρνερ ο Ανέστης. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Τικίνιο επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και ο πορτιέρο του Παναιτωλικού μπλόκαρε εύκολα. Στο 73’ και στο 75’ ο Παναιτωλικός απείλησε με Ντουάρτε (σουτ) και Βργκοτς (κεφαλιά), αντίστοιχα, με τον Τζολάκη να μπλοκάρει και στις δύο περιπτώσεις, ενώ στο 78’ η μπάλα από το φάουλ του Λόπες κατέληξε άουτ. Ο Παναιτωλικός βρήκε γκολ ισοφάρισης στο 85’, με τον Μπαρμπόσα να κάνει τη σέντρα, τον Καρέλη να προλαβαίνει τον Μπα και να κάνει την προβολή και να σκοράρει για το 1-1. Ο Παναιτωλικός έμεινε στο 89’ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής (δεύτερη κίτρινη) του Ντουάρτε για σκληρό μαρκάρισμα στον Κίτσο. Ο Ολυμπιακός βρήκε και δεύτερο γκολ, στο 92’, με τον Μασούρα να ευστοχεί με σουτ από κοντά για το 2-1. Σκορ που οδήγησε το παιχνίδι σε παράταση, μιας και 2-1 είχε νικήσει και ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στην παράταση με μεγάλη ευκαιρία. Ο Μασούρας συνδυάστηκε ωραία με τον Βρουσάι, σέντραρε και ο Τικίνιο έπιασε ωραία κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Ο Παναιτωλικός κλείστηκε στο δικό του μισό και όπως είναι λογικό είχαμε πολιορκία. Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ και στο 105’. Ο Κούντε άνοιξε αριστερά στον Κίτσο, ο οποίος έκανε μια ωραία πάσα στον Βρουσάι, ο τελευταίος άδειασε τον Βργκοτς και επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Μασούρα στο 112’, αλλά η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Ανέστη. Στο 115’, όμως, βρήκε στόχο. Ο Έλληνας εξτρέμ έκλεψε στον χώρο του κέντρου, έδωσε στον Λόπεζ, πήρε ξανά την μπάλα, σούταρε έξω από την περιοχή και έκανε το 3-1 στο 115’! Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη, με τον Ολυμπιακό να παίρνει έστω και δύσκολα την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Βρουσάι, Παπαδόπουλος, Μπα, Κίτσος, Κανέ (66’ Μαντί Καμαρά), Σουρλής (98’ Ανδρούτσος), Καρβάλιο (66’ Λόπες), Φαντιγκά (54’ Μασούρας), Ονιεκούρου (76’ Κούντε), Ελ Αραμπί (54’ Τικίνιο).

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αντούνες, Βργκοτς, Ντουάρτε (57’ Φλόρες), Περέιρα, Νταγκό (91’ Χουχούμης), Μπακαδήμας (57’ Λάρσον), Μαλής, Μάρτενσον (105’ Λούι), Μεντόζα (83’ Μπαρμπόσα), Καρέλης (91’ Τσιγγάρας).

Διαβάστε επίσης