Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ήττα για την Αταλάντα στη Φλωρεντία, έτσι και στον Ναό!

Ήττα για την Αταλάντα στη Φλωρεντία, έτσι και στον Ναό!
Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2022 - 15:30

Πλησιάζει το ματς της Πέμπτης, με αντίπαλο την Αταλάντα. Η ρεβάνς του 2-1 του Gewiss Stadium, αυτή τη φορά στο Καραϊσκάκη. Και ο Ολυμπιακός οφείλει να μελετήσει την Αταλάντα, ακόμη και αν εκείνος σήμερα Κυριακή είχε το μυαλό του στον Βόλο. Η ήττα της Αταλάντα με 1-0, στην έδρα της Φιορεντίνα, αφήνει περιθώρια στον Ολυμπιακό για να «διαβάσει» το τι έγινε εκεί και να κινηθεί ανάλογα στο γήπεδό του, την προσεχή Πέμπτη, για να πάρει αυτό που θέλει. Μία νίκη που θα του δώσει την πρόκριση. Το γκολ για τη Φιορεντίνα ο Πιάτεκ στο 56’. Ισοφάρισε η Αταλάντα, αλλά δεν μέτρησε το γκολ! Αρκετά επεισοδιακό το ματς, στη Φλωρεντία. Ο Γκασπερίνι αποβλήθηκε, ο Μαλινόφσκι σκόραρε αλλά το ακύρωσε το VAR και η Αταλάντα έχασε 1-0 στη Φλωρεντία, από τη Φιορεντίνα. ΘΡΥΛΕ μελέτα το ματς και κάνε το και εσύ!

Έτσι έπαιξε

Ο Γκασπερίνι παρέταξε την ομάδα του με 3-4-1-2.

Μούσο στο τέρμα.

Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, στην άμυνα.

Χάτεμπουρ, Φρόιλερ, Ντε Ρουν, Κουπμάινερς, Τζαπακόστα στη μεσαία γραμμή.

Μαλινόφσκι και Μπογκά στην επίθεση.

Στο πρώτο μέρος περισσότερο και λιγότερο στο δεύτερο, η Αταλάντα έπαιξε πολύ τακτικά. Προσπάθησε να κρατήσει τη Φιορεντίνα μακριά από την περιοχή της και να ψάξει αντεπιθέσεις, πιέζοντας στο μισό ή στα τρία τέταρτα του γηπέδου. Δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις, η ομάδα του Γκασπερίνι, αλλά και η Φιορεντίνα δεν ήταν πιεστική…

Στην επανάληψη το ματς έγινε λιγάκι… ροντέο. Η Φιορεντίνα προηγήθηκε στο 56’ με τον Πιάτεκ και η Αταλάντα απάντησε στο 61’ με τον Μαλινόφσκι. Το γκολ της ωστόσο δεν μέτρησε, ως οφσάιντ, με το VAR. Έξαλλος ο Γκασπερίνι αποβλήθηκε και η Αταλάντα… αποδιοργανώθηκε λιγάκι περισσότερο. Συνέχισε να προσπαθεί να ισοφαρίσει, ωστόσο. Δεν ήταν εύκολο, έκανε κάποιες αλλαγές, για να τονώσει την επιθετικότητά της, αλλά δεν «βγήκαν» αυτές… Η ήττα αυτή μπορεί να διδάξει πράγματα στον Ολυμπιακό, ο οποίος υποδέχεται την Αταλάντα σε λίγες μέρες, στο Καραϊσκάκη… Πολύ παιχνίδι από τα πλάγια και αρκετές «πονηρές» μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, έψαχνε η Αταλάντα. Για να δούμε…

Τα καλύτερα του ματς:

20' Σπουδαία επέμβαση του Μούσο, σε κεφαλιά του Γκονζάλες μέσα από την περιοχή. Μάζεψε με διπλή προσπάθεια την μπάλα.

34' Κάθετη στον Κουπμάινερς, ο οποίος δίχως να το σκεφτεί και πολύ πλάσαρε προς την εστία της Φιορεντίνα, αλλά ο Ντραγκόφσκι το έβγαλε!

39' Ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Σοτίλ, στα όρια της περιοχής. Η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

47' Ο Καστροβίλι σούταρε μέσα από την περιοχή, μετά από πάσα τον Γκονζάλες, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του Μούσο!

56' ΓΚΟΛ για τη Φιορεντίνα! Πάσα του Γκονζάλες μέσα στην περιοχή, στον Πιάτεκ, εκείνος πλάσαρε πέφτοντας σχεδόν και νίκησε τον Μούσο, για το 1-0!

61' ΓΚΟΛ για την Αταλάντα, το οποίο ακυρώνεται ως οφσάιντ, με το VAR! Ωραίο γκολ του Μαλινόφσκι μετά από κάθετη προωθημένη μπαλιά, η οποία τον βρήκε μέσα στην περιοχή. Εκείνος εκτέλεσε με τη μία, με το αριστερό, σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε.

64' ΑΠΟΒΟΛΗ για τον Γκασπερίνι! Έξαλλος ο προπονητής της Αταλάντα, δέχεται κόκκινη κάρτα και αποχωρεί! Στον απόηχο του ακυρωμένου γκολ της ομάδας του, όλα αυτά...

Αταλάντα: Μούσο, Τολόι (76’ Σκαλβίνι), Ντεμιράλ, Τζιμσίτι (58’ Πάσαλιτς), Χάτεμπουρ, Φρόιλερ (59’ Πεσίνα), Ντε Ρουν, Κουπμάινερς, Τζαπακόστα (59’ Πετσέλα), Μαλινόφσκι, Μπογκά (82’ Μιχάιλα).

Διαβάστε επίσης