Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κλάση!

Κλάση!
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 - 11:12

Εντάξει, κλισέ. Η ηλικία είναι ένας αριθμός και τίποτα περισσότερο, όπως μας λέει ο σοφός λαός. Ελληνικός ή μη, είναι παγκόσμια ρήση αυτή. Φαίνεται πως την έχει μάθει και ο Ματιέ Βαλμπουενά, πάντως.

Έχει ενδιαφέρον, γιατί ο Ματιέ δεν είναι καθόλου… καλός, με την ηλικία! Την… χλευάζει. Την κοιτά κατάματα και… γελάει δυνατά. Γελάει μέσα στα μούτρα της και την κάνει να… κοκκινίζει από ντροπή, που υπονοεί ότι ο Ματιέ… δεν μπορεί. Α! Μην ξεχνιόμαστε, τα έχουμε διαβάσει και αυτά, πλέον. Ότι ο Ματιέ… δεν μπορεί. Ότι… δεν το ‘χει. Ότι… ξόφλησε. Ο άνθρωπος είναι σε άλλο επίπεδο. Και εξακολουθεί να… γελάει στα μούτρα της ηλικίας!

Ο Πέδρο Μαρτίνς τον βλέπει κάθε μέρα στην προπόνηση. Ξέρει τι κάνει, τι δίνει, τι προσφέρει, πως στέκεται στην ομάδα και ποιος είναι ο ρόλος του. Ο Ολυμπιακός είναι τυχερός που έχει στις τάξεις του έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος ακόμη και στα 37 του είναι ικανός να γίνει… game changer. Να αλλάξει το ματς.

Γιατί ο Ματιέ Βαλμπουενά δεν έβαλε μόνο το γκολ, στον Βόλο. Έδωσε συνολική ώθηση στην ομάδα, έδωσε αξία στην προσπάθεια που έκανε σε όλο το ματς, ο Ολυμπιακός. Γιατί ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από τον Βόλο, τον πίεσε και έχασε ευκαιρίες (όπως είχε κάποιες και ο Βόλος, για να τα λέμε σωστά) και άξιζε να φύγει με κάτι καλύτερο από το «Χ», από το Πανθεσσαλικό.

«Όσο έχω εσένα, δεν φοβάμαι κανέναν», θα τραγουδάει ο Πέδρο, στον Ματιέ Βαλμπουενά. Και θα το εννοεί. Ο Γάλλος είναι μια κατηγορία μόνος του… Απλά τα πράγματα.

Διαβάστε επίσης