Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σισέ: Όταν το λέει η καρδιά σου! (photos, video)

Σισέ: Όταν το λέει η καρδιά σου! (photos, video)
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 - 01:09

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΟΣ

Μεγάλη εμφάνιση από τον Παπέ Αμπού Σισέ, κόντρα στον Άρη. Ο αμυντικός του Θρύλου «καθάρισε» την υπόθεση-νίκη, με γκολ και κερδισμένο πέναλτι! Πέτυχε το πέμπτο του τέρμα στο πρωτάθλημα της Super League και «υπέγραψε» μια μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μπήκε με το δεξί στα πλέι οφ και διατήρησε το +12 στην κορυφή.

Δεν είναι μόνο η ουσία όμως, που έχει ο Σισέ. Αν κάτι τον χαρακτηρίζει απόλυτα, είναι το τεράστιο πάθος του και η αγάπη για την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός του Θρύλου, έχει δεθεί απίστευτα με τον σύλλογο, τον κόσμο και τους ανθρώπους του. Διανύει την καλύτερή του σεζόν με τον Ολυμπιακό και δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Είναι η πέμπτη του σεζόν στο Λιμάνι και ο «Βράχος» δένεται όλο και περισσότερο.

Φάνηκε και στο ματς με τον Άρη. Πάθος, γκολ, ενέργεια και σφιγμένες γροθιές. Ο Σισέ πανηγύρισε και χάρηκε με την ψυχή του, τόσο το τέρμα που πέτυχε, όσο και το κερδισμένο πέναλτι. Είναι από τους παίκτες που ξέρουν να τιμούν τη φανέλα και γνωρίζουν πολύ καλά το μέγεθος και τις ανάγκες ενός τόσο μεγάλου συλλόγου, όπως ο Ολυμπιακός.

Όμως, δεν είναι μόνο αυτή η αναμέτρηση. Ο Σισέ αποδεικνύει και στα πέντε έτη της παρουσίας του στους «ερυθρόλευκους» την αγάπη του για τον σύλλογο και το τεράστιο πάθος που έχει για το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό. Πανηγυρισμοί σε τάκλιν, σε γκολ, σε λήξεις αγώνα.

Χαρακτηριστική είναι μια φάση από το ματς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας το καλοκαίρι. Ο Σισέ, έκοψε μια αντεπίθεση των Σλοβάκων με εντυπωσιακό τάκλιν, και το πανηγύρισε δεόντως! Σε μια αναμέτρηση που είχε σκοράρει το 2-0 για τον Ολυμπιακό, πανηγύρισε περισσότερο μια… αμυντική ενέργεια. «Αυτό το τάκλιν, αυτό το πάθος» είχε σχολιάσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός στα social media για αυτήν την ενέργεια του Σισέ.

Ο Σισέ από την πλευρά του, προτίμησε να κοινοποιήσει μια φωτογραφία του από εκείνη την αναμέτρηση γράφοντας «πάθος για πάντα», περνώντας έτσι το μήνυμα πως… αυτό θα κάνει για όσα χρόνια μείνει ακόμη στο Λιμάνι της καρδιάς του. Ένας παίκτης-πρότυπο για την σκληρή δουλειά, την προσπάθεια, την βελτίωση και το πάθος του.

Για το τέλος, όμως, αφήσαμε την πιο… Ολυμπιακή στιγμή του Σισέ στην πενταετή «θητεία» του στο Λιμάνι. Στις 05/11/2017 ο Σισέ σκόραρε απέναντι στον Πλατανιά και πανηγύρισε μπροστά από την Θύρα 7, με έναν… ξεχωριστό τρόπο. Σήκωσε τη φανέλα του και έδειξε ένα μπλουζάκι, το οποίο έγραφε: «Αγαπώ τον Ολυμπιακό. Gate 7». Ένα μήνυμα που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων μας και αποδεικνύει, σίγουρα, την αγάπη του Σενεγαλέζου αμυντικού για τον σύλλογο που υπηρετεί!

Μια ωδή στον Παπέ Σισέ, λοιπόν! Την αξίζει! Είναι παράδειγμα προς μίμηση. Κάνει τα πάντα στο γήπεδο και δεν σταματάει να δουλεύει σκληρά. Ξέρει να τιμά και να σέβεται τα χρώματα που υπηρετεί και εξελίσσεται διαρκώς. Από την Β’ Γαλλίας, στον Ολυμπιακό. Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδας, με συμμετοχές στις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις και… Πρωταθλητής Αφρικής!

Διαβάστε επίσης