Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρώτα υποχρέωση και μετά προνόμιο

Πρώτα υποχρέωση και μετά προνόμιο
Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 - 11:49

Ο Ολυμπιακός έχει μακρά ιστορία στην ποδοσφαιρική Ελλάδα. Ιστορία γραμμένη με νίκες, διακρίσεις, επιτυχίες, τίτλους. Και κάθε χρόνο που περνά, η ιστορία αυτή ολοένα και μεγαλώνει. Μεγαλώνει όπως θα πρέπει να μεγαλώνει και η τροπαιοθήκη του Συλλόγου, η οποία πλέον… θέλει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, για να χωρέσει. Οι άλλοι δεν ξέρουν από αυτά και προσπαθούν με διάφορες επιτυχίες-φωτοβολίδες, να κλέψουν λίγη από τη λάμψη και τη δόξα του Νο1 του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κατανοητή η πρεμούρα τους, αλλά ας ηρεμήσουν. Δεν έπεισαν ποτέ και δεν πείθουν ούτε τώρα. Όπως δεν έπειθαν όταν μας έλεγαν για… «δυναστείες», έτσι δεν πείθουν και τώρα, που το παίζουν «ευρωπαίοι».

Στα δικά μας. Αν υπάρχει κάτι το οποίο ο ΓΑΥΡΟΣ δεν ανέχεται, αυτό δεν είναι η ήττα και η αποτυχία. Αλλά η αδιαφορία. Και δεν το γράφουμε αυτό επειδή «έγινε κάτι». Ή επειδή κάποιος εμφανίστηκε «αδιάφορος». Όχι. Το γράφουμε γιατί η σεζόν κορυφώνεται, όπως μαζί της κορυφώνεται και η κόπωση. Και είναι αναμενόμενο κάπου να υπάρξει μια δυσκολία παραπάνω, σε αυτό το τελευταίο σπριντ προς τους δύο τίτλους που περιμένουν την ομάδα. Ωστόσο, θα χρειαστεί από όλους ΜΕΓΑΛΗ προσπάθεια. Σε όλα τα ματς και μέχρι να εξασφαλιστεί μαθηματικά ο τίτλος στη Σούπερ Λιγκ και υψωθεί στον ουρανό το τρόπαιο του Κυπέλλου.

Το να είναι κάποιος κουρασμένος και να μην αποδώσει όπως πρέπει, το κατανοούμε και το σεβόμαστε. Το να μην προσπαθήσει, όχι. Ο Ολυμπιακός φτιάχτηκε από εκείνους που προσπαθούσαν και γιγαντώθηκε από εκείνους που προσπαθούσαν. Που πάντα έδιναν το 101%. Η φανέλα του Θρύλου είναι πρώτα υποχρέωση και μετά προνόμιο. Πρώτα πρέπει να την τιμήσεις και μετά να σε τιμήσει. Και η ομάδα πρέπει να πάει δυνατά σε αυτό το τελευταίο σπριντ της σεζόν, για να κάνει υπερήφανο ξανά τον κόσμο της. Όπως μόνο εκείνη ξέρει…

Διαβάστε επίσης