Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ετσι ξηλώνουν την (γνωστή) ΕΠΟ οι FIFA, UEFA

Ετσι ξηλώνουν την (γνωστή) ΕΠΟ οι FIFA, UEFA
Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022 - 22:07
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Όπως πάνε τα πράγματα μόνο η ταμπέλα θα μείνει στην ΕΠΟ, αφού το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να «βουλιάζει», όμως ξεκίνησαν τα πρώτα βήματα προς τη σύγχρονη εποχή, στα πρότυπα των ποδοσφαιρικά ανεπτυγμένων χωρών. Βέβαια, με την εκλογή του Μπαλτάκου, ο οποίος είναι ξεπερασμένης φιλοσοφίας, οι ποδοσφαιρικές ενώσεις έδειξαν ότι αδυνατούν να το καταλάβουν, όμως «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω». Στην ΕΠΟ θα μείνουν οι Εθνικές ομάδες, το κύπελλο και η Γ' Εθνική.

Η ΕΠΟ έχει δεχθεί τρία σημαντικά χτυπήματα. «Εχασε» το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και την αθλητική δικαιοσύνη, χάνει και τη διαιτησία λόγω της επαγγελματικής διαιτησίας!

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο: Η FIFA και η UEFA είναι απόλυτες. Για όσα έχουν σχέση με τις ΠΑΕ, τη Super League, τη Super League 2 θα αποφασίζει η αναβαθμισμένη Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και ο ρόλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ θα εξαντλείται στην επικύρωση. Τελευταία απόδειξη η επιστολή τους με την οποία απαίτησαν να διαγραφεί από το καταστατικό της το άρθρο περί κεντρικής διαχείρισης επειδή πρόκειται για ένα θέμα αρμοδιότητας των δυο λιγκών. Άλλη απόδειξη ότι απαίτησαν την τροποποίηση του άρθρου άρθρου 53, παράγραφος 1 του καταστατικού της ΕΠΟ πως για κάθε διαφορά μεταξύ Super League και Super League 2 «στη μορφή ή τη διάρθρωση των επαγγελματικών διοργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων προβιβασμού και υποβιβασμού» θα παρεμβαίνει η ομοσπονδία. Και για αυτό θα αποφασίζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου!

Αθλητική δικαιοσύνη: Εδώ και χρόνια οι πειθαρχικές επιτροπές του ποδοσφαίρου στελεχώνονται από τακτικούς δικαστές. Οι FIFA, UEFA απαγόρευσαν να μπαίνουν σε διαδικασία εκλογών, παρά μόνο να επικυρώνονται οι λίστες του υπουργείου δικαιοσύνης. Μπορεί ο Μπαλτάκος να δήλωσε ότι «θα περάσουμε διατάξεις στο Καταστατικό, ώστε όσες δίκες έχουν αγωνιστικό περιεχόμενο, θα ορίζονται σε δύο μέρες και η απόφαση θα βγαίνει σε τρεις ημέρες και όποιος δικαστής δεν τηρεί αυτή τη διάταξη θα παύεται από τη Γενική Συνέλευση» ξέρει ότι είναι κωμικό οι πρόεδροι των ΕΠΣ να κρίνουν τακτικούς δικαστές. Θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι.

Επαγγελματική διαιτησία: Είναι το βήμα ανεξαρτησίας για να αποκοπεί η διαιτησία από την ΕΠΟ και οι διαιτητές από τις ενώσεις. Η ΚΕΔ θα έχει χωριστό προϋπολογισμό και από αυτόν θα πληρώνονται οι παράγοντές της και οι διαιτητές. Η τροπολογία Αυγενάκη κατατέθηκε με τη σύμφωνη γνώμη των FIFA, UEFA και μετά από συνεργασία με τον Κλάτενμπεργκ. Τα περί αυτοδιοίκητου είναι λόγια του αέρα καθώς πρόκειται για υλοποίηση της ολιστικής μελέτης!

Διαβάστε επίσης