Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρομερή έρευνα μεταξύ 1554 ομάδων παγκοσμίως, βρίσκει τον Ολυμπιακό δεύτερο σε νίκες, γκολ, διαφορές τερμάτων!

Τρομερή έρευνα μεταξύ 1554 ομάδων παγκοσμίως, βρίσκει τον Ολυμπιακό δεύτερο σε νίκες, γκολ, διαφορές τερμάτων!
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 - 16:02

Το όνομα του Ολυμπιακού εμφανίζεται αρκετά συχνά σε ποδοσφαιρικές έρευνες, όπου η συλλογή στοιχείων τον αναδεικνύουν σε κορυφαίου επιπέδου ομάδα, με βάση στοιχεία από τίτλους, νίκες, γκολ, αμυντικές επιδόσεις και άλλα. Είναι γνωστό τοις πάσι, άλλωστε, ότι ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά το μεγαλύτερο μέγεθος της Ελλάδας, όμως συχνά-πυκνά τα κατορθώματά του λαμβάνουν πανευρωπαϊκή ή και παγκόσμια έκταση! Όπως η τρομερή έρευνα μεταξύ 1554 ομάδων βρίσκει τον Ολυμπιακό δεύτερο παγκοσμίως, υπολογίζοντας νίκες, γκολ, διαφορά τερμάτων! Δεύτερο παγκοσμίως, πίσω μόνο από τη Σαχτάρ! Μιλάμε για μια έρευνα, η οποία έχει ανοίξει σε παγκόσμιο επίπεδο και περιλαμβάνει ομάδες/πρωταθλήματα από όλη τη Γη! Και το όνομα του Ολυμπιακού παίζει ψηλά! Πολύ ψηλά!'

Ο Dave Carbery έκανε και συνεχίζει να κάνει αυτή την έρευνα, συλλέγοντας στοιχεία από την πλατφόρμα fbref (μεγάλη πλατφόρμα στατιστικών και ιστορίας του ποδοσφαίρου) και υπολογίζοντας νίκες, διαφορά τερμάτων και γκολ υπέρ. Ο μαθηματικός υπολογισμός είναι πολύ απλός, όπως επισημαίνει και ο ίδιος και το σύστημα που χρησιμοποείται είναι εκείνο των 3 βαθμών στη νίκη και του 1 στην ισοπαλία. Μετά τα γκολ και μετά η διαφορά τερμάτων.

«Εάν υπολογίσουμε τον αριθμό των αγώνων που παίχτηκαν, δηλαδή τη μέση τιμή αυτών των μετρήσεων, μπορούμε κατ' αρχήν να δημιουργήσουμε έναν απλό πίνακα ο οποίος, δυνάμει της κοινής αριθμητικής διατύπωσης, επιτρέπει τη σύγκριση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Dave Carbery, ο οποίος έκανε και κάνει τη μεγάλη έρευνα. Θυμίζουμε: 1554 ομάδες παγκοσμίως…! Και ο Ολυμπιακός στη 2η θέση πίσω μόνο από τη Σαχτάρ!

«Εξήντα τέσσερα πρωταθλήματα έχουν δώσει δεδομένα μέσα από το fbref. Στην περίπτωση των 5 μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, τα δεδομένα πηγαίνουν πίσω στις αρχές της δεκαετίας του '90. Ο παρακάτω πίνακας παρέχει το ισοδύναμο ‘ανά αγώνα’, με τον συνολικό αριθμό των αντιστοιχιών που χρησιμοποιούνται στη στήλη «size», λέει ο Carbery. Όπου «size» είναι ο αριθμός των αγώνων που χρησιμοποιούνται για κάθε ομάδα…

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά ΟΛΟ τον πίνακα…

Δείτε ΕΔΩ το fbref.

Διαβάστε επίσης

Ο Μπαλτάκος από το ένα λάθος στο άλλο

Ο Μπαλτάκος από το ένα λάθος στο άλλο

Σα να μην έφτανε που δεν είχε αρμοδιότητα να συναντηθεί με μεμονωμένες ομάδες της Super League, είναι και υπέρ της κεντρικής διαχείρισης κόντρα στις FIFA, UEFA!