Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όσο (αν)έτοιμος πρέπει για τώρα

Όσο (αν)έτοιμος πρέπει για τώρα
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 - 09:59

Ας αρχίσουμε, πάλι, από το βασικό: τέλη Ιούνη ΚΑΜΙΑ ομάδα δεν γίνεται και δεν πρέπει να είναι έτοιμη. Γιατί αν μια ομάδα δείχνει πανέτοιμη κατά την προετοιμασία της, είναι πιθανό να μη δείχνει το καλύτερο πρόσωπό της στα επίσημα. Στο 4ο στη σειρά φιλικό του επί αυστριακού εδάφους ο Ολυμπιακός δεν ήταν και δεν έδειχνε πανέτοιμος. Έδειχνε κάτι σημαντικό και σωστό για την περίοδο που βρισκόμαστε, δηλαδή να κάνει αργά αλλά σταθερά βήματα εμπρός σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά. Αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι αντιμετώπισε τον πιο δυνατό αντίπαλο μέχρι στιγμής, τα βήματα βελτίωσης είναι σημαντικά.

Κόντρα στη Σλάβια ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες, δημιούργησε φάσεις τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα. Παράλληλα αμύνθηκε καλύτερα αφού αυτή η πίεση ψηλά μπλόκαρε τους Τσέχους μη επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν όλα όσα πιθανότατα είχαν κατά νου. Ο Κούντε πίσω από τον Ελ Αραμπί έκανε πολλή δουλειά στην πίεση όπως και ο Αγκιμπού πίσω του, φυσικά και ο Μασούρας που πάντα το κάνει αυτό. Μοιάζει βέβαιο πως όταν αρχίσουν να ενσωματώνονται για τα καλά και τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ η ομάδα θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και θα αρχίσει να «βγάζει» στο γήπεδο όλα όσα σχεδιάζει ο προπονητής.

Στο φιλικό με τη Σλάβια λοιπόν τα μηνύματα ήταν θετικά αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μπροστά μέχρι την ετοιμότητα. Μεσολαβούν 20 γεμάτες μέρες έως το πρώτο ματς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξος αναφορικά με το επίπεδο ετοιμότητας εν όψει αυτών των σημαντικών αγωνιστικών ραντεβού. Και ο πλέον αρμόδιος, ο προπονητής δηλαδή, είναι πολύ προσεκτικός στα όσα λέει μετά τα ματς αφού ξέρει ότι είναι πολύ νωρίς και υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα για να γίνουν προκειμένου ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί όπως πρέπει.

ΥΓ: Μια προσεκτική ματιά στον τρόπο που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός στα φιλικά δίνει ένα αγωνιστικό στίγμα. Ένα από τα βασικά στοιχεία της ομάδας φαίνεται ότι θα είναι η μανιασμένη πίεση ψηλά. Ο Μαρτίνς ζητάει διαρκώς στα ματς από τους παίκτες του να ανεβούν ψηλά και να πιέσουν προσπαθώντας να κλέψουν. Νομίζω πως και οι επιλογές στις μεταγραφές γίνονται με βάση και αυτό το κριτήριο, την ικανότητα των παικτών να συμμετέχουν στην ανασταλτική λειτουργία και να πιέζουν ψηλά τον αντίπαλο.

ΥΓ: Και να θυμάστε: ακούστε / διαβάστε τα πάντα σχετικά με τις μεταγραφές, πιστέψτε μόνο ό,τι ανακοινώνεται από τον Ολυμπιακό.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Η πρώτη επαφή

Η πρώτη επαφή

Ο Ολυμπιακός βάζει στο «παιχνίδι» ολοένα και περισσότερο τους νέους ποδοσφαιριστές του. Και πιο γρήγορα.