Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι «νίκες» του Κλάτενμπεργκ επί της ΕΠΟ

Οι «νίκες» του Κλάτενμπεργκ επί της ΕΠΟ
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022 - 21:40
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι πίνακες των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών όλων των κατηγοριών δόθηκαν στην ΕΠΟ το μεσημέρι της Τρίτης (6/7), με σκοπό να ανέβουν στην ιστοσελίδα της. Πρόκειται για πίνακες στους οποίους ο Κλάτενμπεργκ έδωσε μεγάλη βάση καθώς έφερε στην Αθήνα και τους συνεργάτες του στην ΚΕΔ, τους Άγγλους Κόλινς, Μπένετ και τον Πορτογάλο Καπέλα. Γίνεται αντιληπτό πως ο Κλάτενμπεργκ δεν άκουσε κανέναν Ελληνα, με εξαίρεση την «ερασιτεχνική» ΚΕΔ (Μάνταλος, Νικολακόπουλος, Καρατζίκας, Λαμπαδαρίου) που έβγαλαν τους πίνακες της Γ' Εθνικής και πρότειναν διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές για άνοδο στη Super League 2 αλλά μέχρι εκεί.

Η ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε να μπλοκάρει την ανάρτηση των πινάκων, με σκοπό να εκθέσει τον Κλάτενμπεργκ. Απευθύνθηκε, πάντα σύμφωνα με πηγές, στις FIFA, UEFA, με την αιτιολογία ότι λήγει το συμβόλαιο του Αγγλου και μπορεί να τον αλλάξει. Όμως, ακολούθησε το... άδειασμα από τις υπερκείμενες αρχές και η ανακοίνωση των πινάκων διαιτησίας είναι η απόδειξη.

Δεν υπήρχε λόγος να μην ανακοινωθούν οι πίνακες, κάτι που τελικά έγινε στις 8 μ.μ. της Τρίτης (6/7). Η ΕΠΟ, όπως προβλέπει ο κανονισμός, δεν είχε λόγο σε αυτούς, απλά ενημερώνεται. Κάποιοι πήγαν να δημιουργήσουν... μπάχαλο και να εκθέσουν τον Κλάτενμπεργκ με διαρροές των πινάκων, όμως κι αυτό έπεσε στο κενό!

Αυτή είναι μια ακόμη «νίκη» του Κλάτενμπεργκ επί της ΕΠΟ. Στο Πάρκο Γουδή δεν βάζουν μυαλό. Η ΕΠΟ έβαζε (και βάζει εμπόδια) στον Μάρκ Κλάτενμπεργκ, με την ελπίδα να παραιτηθεί από την ΚΕΔ, όμως δεν πέτυχε το στόχο της. Φυσικά, ούτε πρόκειται να πετύχει και τον επόμενο που είναι να τον διώξει από την Ελλάδα, κατά σύμπτωση αυτό θέλει και η ΑΕΚ!

Η ΕΠΟ, πριν τον Μπαλτάκο, προσπάθησε να παραιτήσει τον Κλάτενμπεργκ, μην υλοποιώντας τις εισηγήσεις του. Παρόλα αυτά, ο Αγγλος τους έβγαλε στη σέντρα των FIFA, UEFA, με αποτέλεσμα να παρεμβαίνουν και να περνάνε όλα με παρεμβάσεις των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών.

Αναλυτικά:

-Η ΕΠΟ αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών και επικύρωσε την πρόσληψη του συμπατριώτη του Στιβ Μπένετ, τον οποίο ο Κλάτενμπεργκ όρισε υπεύθυνο για τους παρατηρητές. Στο Πάρκο Γουδή έλεγαν πως δεν είχε δικαίωμα να προσλάβει κάποιον.

- Έμειναν στα λόγια οι παράγοντες της ΕΠΟ ότι τάχα, στην ΕΕ, που διεξήχθη στις 27/9/21, θα τα... έψελναν στον Κλάτενμπεργκ, σχετικά με την ερασιτεχνική ΚΕΔ. Πήγαν να του κάνουν ερωτήσεις, όπως με ποια κριτήρια επέλεξε τους Μάνταλο, Καρατζίκα, Νικολακόπουλο, Λαμπαδαρίου, όμως ο Άγγλος τους... ξέκοψε ότι δεν προβλέπεται να έχουν λόγο στην ΚΕΔ. Έτσι οι σύμβουλοι της ΕΠΟ φοβήθηκαν παρέμβαση των FIFA, UEFA και έκαναν πίσω.

-Κάποιοι παράγοντες της ομοσπονδίας άρχισαν να... μουρμουρίζουν, αν και δεν έχουν αρμοδιότητα, επειδή ο Κλάτενμπεργκ έφερνε πολλούς ξένους ρέφερι. Όμως, τους κόπηκε κι αυτός ο βήχας. Οι κακές γλώσσες λένε ότι έπεσε τηλεφώνημα από τη Νιόν. Βλέπετε στο Πάρκο Γουδή είχαν σχέδιο να... φρενάρουν την έλευση ξένων διαιτητών, όμως ο Αγγλος δεν έλαβε υπόψη του τα... θέλω της ομοσπονδίας!

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης