Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτές οι λεπτομέρειες... (video)

Αυτές οι λεπτομέρειες... (video)
Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022 - 19:06

Στα παιχνίδια με τον Απόλλωνα Λεμεσού έχει πέσει αυτήν τη στιγμή όλη η προσοχή στον Ολυμπιακό. Στο πρώτο παιχνίδι, για την ακρίβεια, την Πέμπτη (18/8, 20:00) στη Λευκωσία, για τα πλέι οφ του Europa League.

Όπως και να ‘χει, στην ομάδα συνεχίζουν και τη δουλειά για τον Απόλλωνα Λεμεσού, αλλά και στο πώς θα βελτιώσουν την εικόνα της. Είναι δεδομένο, άλλωστε, πως από την στιγμή που υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις και «κολλητές» κιόλας, λίγα πράγματα μπορείς να αλλάξεις κάθε φορά. Και η βελτίωση, εφόσον όλα δουλεύουν καλά, θα έρχεται σιγά-σιγά, στο σημείο που είμαστε. Λογικό είναι αυτό. Δεν γίνονται και θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, καλείται να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος. Βελτιωμένος. Με αρχές στο παιχνίδι του. Και να μην «πνίγεται» σε κανένα σημείο του αγώνα. Πέρα από αυτά, όμως, οφείλει να κοιτάξει (να διορθώσει) και τις λεπτομέρειες. Είναι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Κοινότυπο; Όχι, απλά η πραγματικότητα. Δείτε, για παράδειγμα, το πρώτο γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός, την ισοφάριση στο 94’. Κερδίζει κόρνερ η Σλόβαν Μπρατισλάβας, πηγαίνουν δύο δικοί της παίκτες για να το εκτελέσουν με πάσα και δεν υπάρχει ΕΝΑΣ του Ολυμπιακού! Ο πιο κοντινός ήταν στη μικρή περιοχή και σε απόσταση γύρω στα 20 μέτρα! Τόση άνεση είχαν που προχώρησαν κιόλας πιο μέσα και από τη σέντρα-σουτ του Άγκμπο μέσα από την περιοχή ήρθε το 1-1 του Σάπονιτς.

Δηλαδή, για να μην τρελαθούμε, πρέπει να το... δουλέψεις αυτό; Δεν είναι αυτονόητο; Απλά είναι μία στιγμή που χάθηκε η συγκέντρωση των παικτών. Ένας δεν είχε το καθαρό μυαλό να πει «ένας στην πάσα, ρε παιδιά»! Ένας! Γι’ αυτό λέμε για τις λεπτομέρειες. Παίζουν το ρόλο τους και πολλές φορές είναι κι εκείνες που μπορούν να κρίνουν ένα αποτέλεσμα...

Ο Ολυμπιακός οφείλει να βελτιωθεί. Οφείλει, όμως, και να κάνει τα αυτονόητα...

Διαβάστε επίσης