Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρώτη νίκη για τη Σενεγάλη, έπαιξε ως αλλαγή ο Σισέ! (videos)

Πρώτη νίκη για τη Σενεγάλη, έπαιξε ως αλλαγή ο Σισέ! (videos)
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 - 16:59

Πρώτη νίκη για τον Σισέ στο Μουντιάλ, με τη Σενεγάλη! Ήταν στο γήπεδο σέντερ μπακ του Θρύλου, στα τελευταία περίπου 15 λεπτά και πανηγύρισε με την ομάδα της πατρίδας του το πρώτο τρίποντο στο Παγκόσμιο του Κατάρ! Το τελικό 3-1 επί του Κατάρ ήρθε μετά από πίεση στην άμυνα της Σενεγάλης και αρκετό άγχος, σε ένα ωραίο παιχνίδι.

Η Σενεγάλη κατάφερε να προηγηθεί με 2-0, χάρη σε δύο γκολ, ένα στο πρώτο και ένα στο δεύτερο μέρος. Στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 34’, το Κατάρ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι πάνω στον Αφίφ, αλλά ο Λαόθ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Λίγο μετά, η Σενεγάλη άνοιξε το σκορ.

Στο 41’ ένα λάθος της άμυνας του Κατάρα έδωσε την ευκαιρία στον Ντιά, ο οποίος… καραδοκούσε, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά με ψυχραιμία για το 0-1. Το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Σισέ ήρθε στο 48’. Ο Ντιεντιού σηκώθηκε ψηλότερα μέσα στην περιοχή για να πάρει την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τζέικομπς. Η κεφαλιά του ήταν εύστοχη και ο τερματοφύλακας του Κατάρ δεν μπόρεσε να αντιδράσει!

Από το 0-2 και έπειτα, το Κατάρ… ανέβηκε κατακόρυφα! Άρχισε να πιέζει και είχε 2-3 καλές ευκαιρίες, μέσα στην περιοχή, από το 56’ μέχρι το 67’. Είχε και δοκάρι, στην τελευταία περίπτωση. Οι δυσκολίες της Σενεγάλης στην άμυνα, έφεραν τον Σισέ στο ματς.

Ο σέντερ μπακ του Ολυμπιακού μπήκε στο 78’ στο ματς ενώ λίγο νωρίτερα είχε μπει σε αυτό και ο Μουντάρι. Αυτός ήταν και ο σκόρερ του Κατάρ, στο 1-2, το οποίο έγινε στο 78’. Ο επιθετικός του Κατάρ νίκησε στον αέρα Σις και Κουλιμπαλί, ενώ ο Σισέ δεν είχε εμπλοκή στη φάση και νίκησε τον Μεντί για το 1-2.

Ωστόσο, ενώ το ματς έδειχνε να έχει γίνει… ροντέο, η Σενεγάλη κατάφερε να βρει το γκολ που της «κλείδωσε» το ματς, με τον Μπαμπά Ντιένγκ να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή στο 84’ και να κάνει το 1-3! Αξιόμαχο το Κατάρ, δεν πτοήθηκε και πίεσε για να μειώσει! Δεν τα κατάφερε ωστόσο και το σκορ παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Διαβάστε επίσης