Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σούπερ Λιγκ: Συνεδριάζει για τα «χαράτσια» της ΕΠΟ

Σούπερ Λιγκ: Συνεδριάζει για τα «χαράτσια» της ΕΠΟ
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 - 09:39

Ένα... κάρο λεφτά δίνει κάθε χρόνο η Σούπερ Λιγκ στην ΕΠΟ και θέλει να κάνει περικοπές. Με αυτά θα ασχοληθεί η διοργανώτρια στο σημερινό ΔΣ (8/12, 17:30) που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι ΠΑΕ έπαθαν σοκ όταν τα υπολόγισαν καθώς το ποσό, σύμφωνα πάντα με πηγές, ξεπερνούσε τα 23 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία. Εννοείται ότι θεώρησαν υπερβολικά τα χρήματα, όμως φαίνεται πως η ομοσπονδία μυαλό δεν βάζει και θέλει να καλύψει την απώλεια του 4 % από τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ, μέσω των συμφωνιών τους για τις διαφημιστικές πινακίδες, χορηγίες κτλ.

Επίσης, στο ΔΣ, υπάρχει θέμα σχετικά με την «κεντρική χορηγία του συνεταιρισμού», άρα υπάρχουν και εξελίξεις. Θα γίνει και ενημέρωση για τα χρήματα που αναμένουν οι ομάδες από την φορολόγηση των παικτών του στοιχήματος, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο. Ένα ακόμη θέμα του ΔΣ είναι ο ορισμός των αγώνων του δεύτερου γύρου.

Αναλυτικά τι πληρώνουν οι ΠΑΕ στην ΕΠΟ, σύμφωνα με το άρθρο 66 του καταστατικού της:

- Τα τέλη λειτουργίας των επιτροπών της, τα παράβολα συζήτησης των προσφυγών (ενδίκων μέσων).

- Ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%) επί των επιβαλλομένων και εισπραχθέντων χρηματικών ποινών.

- Τα έσοδα από την εκμετάλλευση, με συμβάσεις κάθε είδους, των αναφερομένων στα άρθρα 74 και 75 του παρόντος δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, πνευματικών δικαιωμάτων και οπτικοακουστικών δικαιωμάτων κάθε είδους.

- Ποσοστό 4,5%, επί των εισπράξεων των αγώνων των Εθνικών Πρωταθλημάτων Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

- Ποσοστό μέχρι 5% επί του συνολικού ποσού που παρέχεται προς Π.Α.Ε. ή Σωματείο για την συγκατάθεση της προς τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων σε οποιοδήποτε γήπεδο.

- Ποσοστό μέχρι 5% επί του συνολικού ποσού που προβλέπεται κάθε φορά για την ανανέωση ή απόκτηση, με μετεγγραφή ή αποδέσμευση.

- Ποσοστό μέχρι 5% επί των συμβατικών αμοιβών των τεχνικών. Για αυτό και «οι σχέσεις με την ΕΠΟ» συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των θεμάτων του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, που θα γίνει την Πέμπτη (17:30), μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης