Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προβάδισμα πρόκρισης ο Θρύλος, με Γκάρι Ροντρίγκες!

Προβάδισμα πρόκρισης ο Θρύλος, με Γκάρι Ροντρίγκες!
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 - 20:55

Ο Ολυμπιακός προσπέρασε τον Άρη, στην υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου! Τον νίκησε ξανά, μέσα σε λίγες ημέρες, αυτή τη φορά για το Κύπελλο Ελλάδας και πήρε… προβάδισμα, για να βρεθεί στους «4», όπου περιμένει η ΑΕΚ. Σκόρερ ο Γκάρι, από ασίστ και υπέροχη ενέργεια του Ανδρούτσου. Με ροτέισον ο Θρύλος, αρκετές αλλαγές έκανε ο Μίτσελ. Με το γκολ του έμπειρου εξτρέμ από το 30’, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Άρη και όλα πλέον θα τελειώσουν στη ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα.

Το πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι. Έδωσε δικαίωμα στον Άρη να τον απειλήσει σε μια-δυο περιπτώσεις νωρίς. Και να τον ανησυχήσει. Ο Τζολάκης ήταν εκεί, αλλά και άμεσα ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό. Δεν μπορούσε να επιτρέψει στον Άρη να κάνει… ό,τι θέλει, μέσα στο Καραϊσκάκη. Και έτσι πήρε τη ηνία του αγώνα ο Θρύλος. Με Χουάνγκ κινητικό και με τα πλάγια μπάκ του να ανεβοκατεβαίνουν, ο Θρύλος έφτιαξε προϋποθέσεις για γκολ. Άρχισε σταδιακά να πιέζει ολοένα και περισσότερο τον Άρη και στο ημίωρο νταν, προηγήθηκε με τον Γκάρι. Το… 70% του γκολ πιστώνεται στον Ανδρούτσο, βεβαίως. Δίκαια πήρε προβάδισμα ο Ολυμπιακός, ήταν πιο αποτελεσματικός και περιόρισε τον Άρη, όσο περνούσε το ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος

Ο Θρύλος μπήκε στην επανάληψη όπως και στο πρώτο μέρος. Όχι καλά. Ο Άρης ανέλαβε εκ νέου την πρωτοβουλία. Αλλά γρήγορα ο Θρύλος πήρε ξανά το «κουμάντο» στο ματς και άρχισε εκ νέου να πιέζει, για δεύτερο γκολ. Ο Μίτσελ έριξε Χάμες και Όλεγκ στο ματς, λίγο μετά τη μία ώρα αγώνα. Ο Κολομβιανός είναι γνωστό ότι μπορεί με μια φάση να… πάρει ματς μόνος του.

Σταδιακά ο ρυθμός έπεσε, αλλά ο Άρης πάλευε να βρει κόντρα και να απειλήσει. Ο Ολυμπιακός ήθελε να εκμεταλλευτεί τους χώρους που δεδομένα θα άφηνε ο Άρης, έχοντας ανέβει για γκολ. Είχε ευκαιρίες, δεν σκόραρε και είναι γεγονός ότι το 1-0 αφήνει… ανοιχτούς λογαριασμούς, για τη ρεβάνς.

Το ματς καρέ-καρέ

5' Ο Άρης απειλεί την εστία του Τζολάκη. Μαζικού και Ιτούρμπε συνεργάστηκαν από τα αριστερά, με τον δεύτερο να κάνει το γύρισμα, αλλά ο Καμαρά δεν έφτασε στην μπάλα.

8' Ένα γύρισμα του Γκάρι Ροντρίγκες από δεξιά, έδιωξε ο Κουέστα.

19' Επικίνδυνη στιγμή από πλευράς Άρη: Σέντρα του Μαντσίνι, κεφαλιά του Ιτούρμπε, άουτ... Ο Χάμες είχε 1-2 καλές στιγμές με ένα φάουλ και ένα σουτ, περίπου 15 λεπτά πριν το φινάλε.

22' Καλό σουτ του Βρουσάι, ο Κουέστα επεμβαίνει και διώχνει σε κόρνερ!

30’ ΓΚΟΟΟΛ! 1-0 ο Θρύλος με Γκάρι! Κούρσα του Ανδρούτσου, ήρθε κεντρικά και κατέληξε προς τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και γύρισε παράλληλα, εκεί όπου στο 2ο δοκάρι ο Γκάρι Ροντρίγκες καραδοκούσε. Με πλασέ στην κίνηση, ο εξτρέμ του Θρύλου άνοιξε το σκορ!

56' Απειλεί ο Θρύλος με τον Ελ Αραμπί! Σουτ του μπόμπερ, ο Κουέστα απέκρουσε! Ο Χουάνγκ έκανε σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Μαροκινό!

71' Πολύ ωραία εκτέλεση του Χάμες, λίιιιιιιγο έξω η μπάλα! Πολύ ωραίο φάουλ! Έμεινε να κοιτάζει ο Κουέστα...

75' Σουτ του Χάμες, η μπάλα κόντραρε και έφτασε αδύναμα στον Κουέστα που μπλόκαρε.

79' Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη... Ο Γκρέι γύρισε από αριστερά μέσα στην περιοχή, ο Καμάτσο βρήκε την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι!

80' Φάουλ-σέντρα του Πάλμα, κεφαλιά του Μπράμπετς, δύσκολα ο Τζολάκης σε κόρνερ!

89' Απειλεί ο Θρύλος και φτάνει κοντά στο 2-0! Γέμισμα του Χάμες, κεφαλιά του Μπουχαλάκη, η μπάλα άουτ!

90'+1' Μπακαμπού, Μασούρας και Μπουχαλάκης (με ένα-δύο) συνεργάστηκαν, μετά την ωραία προσπάθεια του Ροντινέι και ο Μπουχαλάκης επιχείρησε να τελειώσει την φάση, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε!

90'+5' Σουτ του Ετέμπο, επικίνδυνο, η μπάλα άουτ!

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης - Ρέτσος, Ντόη, Ανδρούτσος (64’ Ρέαμπτσιουκ), Βρουσάι (80’ Μπουχαλάκης) - Σαμασέκου, Ίνμπομ Χουάνγκ, Κασάμι (64’ Χάμες) - Μασούρας, Γκάρι Ροντρίγκες (69’ Ροντινέι), Ελ Αραμπί (69’ Μπακαμπού).

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Οντουμπάγιο (46’ Εμπακατά), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού - Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (46’ Καμάτσο), Ετέμπο – Μαντσίνι (69’ Ντουκουρέ), Ιτούρμπε, Αμπουμπακάρ Καμαρά (35’ Γκρέι).

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης