Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βαράει διάλυση η ΕΠΟ, ανοιχτή η κόντρα βορρά και νότου

Βαράει διάλυση η ΕΠΟ, ανοιχτή η κόντρα βορρά και νότου
Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 - 11:17
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ οι μισοί σύμβουλοι είναι με τον Φιλιππούση που στηρίζεται από το μπλοκ του νότου και οι άλλοι μισοί (σ.σ. πιο συγκεκριμένα ένας λιγότερος) με την πλευρά του Μπαλτάκου, στον «εμφύλιο» που καλά κρατεί. Πλέον η κόντρα είναι ανοιχτή καθώς στον χορό μπήκε και ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος συντάχθηκε ανοιχτά με τον Μπαλτάκο καθώς στην συνεδρίαση της ΕΕ την Τρίτη 17/1 φέρεται να προανάγγειλε ότι θα θέσει θέμα παραπομπής του εκτελεστικού γραμματέα Ιάκωβου Φιλιππούση στην Επιτροπή Δεοντολογίας και μάλιστα για δυο υποθέσεις. Και οι δυο, σύμφωνα με τον Γκαγκάτση, έχουν να κάνουν με παραβίαση του καταστατικού.

Η μια υπόθεση είναι για την απόλυση του τέως αναπληρωτή οικονομικού διευθυντή που δικαιώθηκε (πρωτόδικα) στο δικαστήριο επειδή η απόλυσή του δεν πέρασε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Η άλλη επειδή δεν ανακλήθηκαν νωρίτερα (σ.σ. Νοέμβριο, ή Δεκέμβριο) τα δελτία της Επισκοπής. Μάλιστα, η τελευταία υπόθεση τέθηκε σε ψηφοφορία, όμως χρειαζόταν ομοφωνία επειδή ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης. Ο αναπληρωτής πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου ψήφισε «ναι», όμως η ψηφοφορία σταμάτησε στο «όχι» του ταμία της ΕΠΟ, Κλέαρχου Τζαφέρη.

Στην ποδοσφαιρική πιάτσα κυκλοφορεί ότι το μπλοκ του βορρά θέλει να «τελειώσει» ο Φιλιππούσης και ότι για τη θέση του προορίζεται γυναίκα η οποία είναι νομική σύμβουλος του Μπαλτάκου. Η συγκεκριμένη πλευρά θεωρεί ότι έχει και την πλειοψηφία στις ΕΠΣ.

Και τα δυο θέματα αναμένεται να τεθούν προς ψηφοφορία στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕ, στις 29/1. Αρα, θα κορυφωθεί και ο πόλεμος.

Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανονικότητα στην ΕΠΟ. Όλα αυτά είναι λόγοι επιβολής διοικούσας επιτροπής..

Στο μπλοκ του νότου, το οποίο στηρίζεται από την ΑΕΚ, συμπεριλαμβάνονται οκτώ σύμβουλοι και είναι με τον Φιλιππούση. Στο μπλοκ του βορρά, το οποίο στηρίζει ο ΠΑΟΚ, συμπεριλαμβάνονται επτά σύμβουλοι και είναι με τον Μπαλτάκο. Την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συμπληρώνουν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης που εξ οφίτσιο είναι και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και ο Τάκης Αγραφιώτης.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Δεν χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα

Δεν χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα

Ο Ραμόν ήρθε για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να γίνει καλύτερος αριστερά. Αν θα πιάσει ή όχι, θα φανεί ΜΟΝΟ στο γήπεδο. Το αν ο Ολυμπιακός επενδύει με τις μεταγραφές του, το ξέρουμε.

Όλο το παιχνίδι γίνεται σε μια θέση

Όλο το παιχνίδι γίνεται σε μια θέση

Ο Μίτσελ «βλέπει» ξανά τρία 10άρια στην ενδεκάδα, ενόψει Ατρόμητου, χωρίς ωστόσο να έχει ξεγράψει εντελώς το πλάνο με κανονικούς εξτρέμ στα άκρα.