Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τεράστια «Χ»αμένη ευκαιρία για να πλησιάσει στην κορυφή

Τεράστια «Χ»αμένη ευκαιρία για να πλησιάσει στην κορυφή
Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 - 22:31

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών, από το παιχνίδι. Ειδικά μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο από τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ήθελε επιτακτικά νίκη για να έρθει στο -4 από την κορυφή. Δεν τα κατάφερε, όμως. Ο Θρύλος έμεινε στο 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ήττα του Παναθηναϊκού. Γκολ ο Μπακαμπού (54’) ισοφάριση άμεσα (64’ Φριντζόνσον) και δυστοκία επιθετικά. Τα «3 δεκάρια» δεν βγήκαν, οι αλλαγές δεν βοήθησαν ιδιαίτερα και ο Ολυμπιακός έδειξε και θέματα πίσω. Βελτίωση άμεσα θέλει η ομάδα και μεγαλύτερη σταθερότητα στα αποτελέσματά της…

Ο Ολυμπιακός έπαιξε στο ματς με την κλασσική του 11άδα με τα τρία δεκάρια. Δεν «περπάτησε» ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος. Στο 2ο ο Μίτσελ έριξε στο ματς εξτρέμ και έκανε αλλαγές, βρήκε γκολ, αλλά δεν του ήταν αρκετό…

Το πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο ματς. Νωρίς-νωρίς είχε μια καλή φάση με Μπιέλ και Μπακαμπού και τον Γιαννιώτη να κόβει, αλλά στη συνέχεια ο Ατρόμητος ανέλαβε την πρωτοβουλία και απείλησε σε 2-3 διαδοχικές ευκαιρίες. Άμεσα ο Ολυμπιακός άρχισε να πατάει καλύτερα στο χορτάρι και παίρνοντας την πρωτοβουλία, θέλησε να δημιουργήσει.

Δυσκολευόταν, ο Ατρόμητος ήταν διαβασμένος και έκλεινε διαδρόμους. Σταδιακά η ομάδα του Μίτσελ έγινε πιο κινητική και οι επιτελικοί της παίκτες άρχισαν να εναλλάσσονται και να δημιουργούν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Θρύλος να φτιάξει και φάσεις. Με Μπιέλ και Φορτούνη, μέσα από την περιοχή.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Ο Ροντινέι ήταν πολύ κινητικός και ανέβαινε πολύ. Ο Φορτούνης με τον Μπιέλ άλλαζαν διαρκώς θέσεις και δημιουργούσαν ανισορροπία στην άμυνα του Ατρόμητου. Ο Βραζιλιάνος δημιουργούσε πολλά προβλήματα στον Ατρόμητο. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φτιάξει πολλές φάσεις με συνεργασίες, αλλά είχε κάποιες ευκαιρίες, χάρη στην ποιότητα των παικτών του και τις κινήσεις που έκαναν πέριξ της περιοχής και μέσα σε αυτή.

Το δεύτερο μέρος

Ο Μασούρας μπήκε στο 46’ αντί του Φορτούνη. Άμεσα ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει για το γκολ και να απειλεί. Στο 49’ ο Μπακαμπού ανατράπηκε από τον Στρούγγη σε μια ασαφή φάση. Ο Στρούγγης έβγαλε τον αγκώνα του στον Μπακαμπού, δεν είναι σαφές αν η παράβαση ήταν εντός ή εκτός περιοχής, ο Μπακαμπού έπεσε μέσα στην περιοχή. Ο Μανούχος έβλεπε... σινεμά. Ούτε φάουλ δεν έδωσε!

Κόντρα σε αυτή την αντιμετώπιση, ο Θρύλος βρήκε γκολ! Πριν το 10λεπτο στο δεύτερο μέρος, στο 54’ με Μπακαμπού! Φάση που άρχισε από «τσίμπημα» του Μπιέλ. Υπέροχο γκολ, ο Θρύλος δίκαια μπροστά σε εκείνο το σημείο. Έπρεπε τώρα να διευρύνει το προβάδισμά του. Δεν το έκανε. Δέχθηκε σύντομα (64’) την ισοφάριση, με κάκιστη αμυντική αντίδραση, στη φάση στην οποία ο Φριντζόνσον σκόραρε… Πλέον ο Θρύλος ήθελε πάλι γκολ, για να φύγει νικητής από το ματς…

Ο Μίτσελ έβαλε Ελ Αραμπί και Γκάρι πριν το 70’ και το γύρισε σε 4-3-3 και πολύ επιθετικό. Εμβιλά στο «6», Χάμες και Μπιέλ μπροστά του, με Μασούρα-Γκάρι στα άκρα και Ελ Αραμπί μπροστά. Ο Θρύλος πίεζε, αλλά και ο Ατρόμητος έψαχνε το γκολ. Έπαιζε στο 300% και καλά έκανε βεβαίως, έτσι πρέπει όλοι να παίζουν με όλους. Ο Θρύλος έδειχνε να μην έχει καθαρό μυαλό… Στα τελειώματά του χώλαινε… Ο Μίτσελ έβαλε στα τελευταία λεπτά Σαμασέκου και Βρουσάι, για φρεσκάδα στο κέντρο και στη θέση του δεξιού μπακ. Δεν είχε ο Ολυμπιακός καθαρό μυαλό να απειλήσει.

Το ματς καρέ-καρέ

2' Η πρώτη απειλή του Θρύλου στο ματς! Σέντρα του Μπιέλ από αριστερά, ο Γιαννιώτης πρόλαβε και μάζεψε προ του Μπακαμπού, ο οποίος ήταν έτοιμος να σκοράρει!

13' Ο Πασχαλάκης απέκρουσε με τρομερή επέμβαση το κοντινό σουτ του Στρούγγη, μέσα από την περιοχή!

14' Νέα απειλή άμεσα από τον Ατρόμητο, με τον Ρομπάιγ να πλασάρει από πλεονεκτική θέση και να αστοχεί για λίγο!

24' Ο Μπιέλ απειλεί! Σουτ του Ισπανού μέσα από την περιοχή, ο Γιαννιώτης μπλόκαρε!

32' Λίγο πάνω από την εστία του Γιαννιώτη, η εκτέλεση φάουλ του Χάμες.

34' Απειλεί ο Θρύλος με Φορτούνη! Κάθετη προς τον Έλληνα άσο, μέσα στην περιοχή εκείνος, συνέκλινε και σούταρε με το αριστερό, ο Γιαννιώτης μπλόκαρε...

42' Σέντρα-σουτ του Ροντινέι, η μπάλα έδειξε να πηγαίνει μέσα, ο Γιαννιώτης έδιωξε δύσκολα!

45' Λίγο πλάι από το δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη, το φάουλ του Φορτούνη!

50' Ο Εμβιλά απείλησε την εστία του Γιαννιώτη με ένα μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια!

52' Μεγάλη ευκαιρία με τον Χάμες! Υπέροχο πλασέ με το εξωτερικό φάλτσο, ο Γιαννιώτης έπεσε και έδιωξε στη γωνία του!

54' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Κάθετη του Εμβιλά, ο Μπιέλ έκανε ένα περίεργο "τσίμπημα" στην μπάλα και εκείνη πέρασε πάνω από τον Χατζηϊσαΐα και έφτασε στον Μπακαμπού. Η μπάλα έσκασε, ο σέντερ φορ του Θρύλου σούταρε και σκόραρε!

57' Δυνατό, αλλά πολύ άστοχο σουτ του Έρλινγκμαρκ.

58' Καλή φάση για τον Θρύλο! Κάθετη του Χάμες, ο Μπιέλ γύρισε στον Μπακαμπού και εκείνος με διπλή προσπάθεια και τακουνάκι είδε τον Γιαννιώτη να διώχνει σε κόρνερ!

61' Διπλή ευκαιρία για τον Ατρόμητο! Δοκάρι με κεφαλιά του Χατζηισαΐα, ανάποδη, μετά από πλάγιο (!!) και στη συνέχει κοντινό σουτ του Ντε Μποκ, άστοχο!

62' Σουτ του Ροντινέι από δεξιά, με το αριστερό, η μπάλα λίγο άουτ!

64’ Ισοφάριση με τον Φριντζόνσον. Με ψηλοκρεμαστό πλασέ, μέσα από την περιοχή. Μπήκε ανάμεσα στα στόπερ του Θρύλου...

73' Χάθηκε η ευκαιρία. Με πάσα και σουτ ξανά του Χάμες, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα, σε αυτό το φάουλ.

75’ Σουτ του Γκάρι μέσα από την περιοχή, στα σώματα!

78' Πλασέ στην κίνηση του Ελ Αραμπί, από γύρισμα του Ροντινέι, η μπάλα πάνω από την εστία...

81' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Σκαστή κεφαλιά του Ροτάριο στο 2ο δοκάρι, στην απέναντι πλευρά, αριστερά στην περιοχή ο Φριντζόνσον με κοντινό πλασέ, αστόχησε!

89' Πολύ άστοχο σουτ του Οικονομίδη.

90'+1' ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ευκαιρία! Ο Χάμες πέρασε δύο παίκτες, μέσα στην περιοχή και σούταρε, ο Γιαννιώτης έδιωξε!!

Οι ενδεκάδες:

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης - Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Ντε Μποκ – Έρλινγκμαρκ (76’ Οικονομίδης), Γκονθάλεθ, Φριντζόνσον (82’ Τζοβάρας) - Ροτάριου, Ρομπάιγ (88’ Τζαβίδας), Κιάρτανσον (82’ Κωτσόπουλος).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης – Ροντινέι (84’ Βρουσάι), Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Χουάνγκ (69’ Γκάρι) – Φορτούνης (46’ Μασούρας), Χάμες, Μπιέλ (84’ Σαμασέκου) – Μπακαμπού (69’ Ελ Αραμπί).

Διαβάστε επίσης