Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλος ατσάλινος, πήρε το ματς-θρίλερ με τον ΟΦΗ και έσπασε και αυτό το μπλόκο!

Θρύλος ατσάλινος, πήρε το ματς-θρίλερ με τον ΟΦΗ και έσπασε και αυτό το μπλόκο!
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 - 17:53

Διά πυρός και σιδήρου! Μία απίστευτα δύσκολη, όσο και σημαντική νίκη πήρε ο Θρύλος, με 2-1 απέναντι στον ΟΦΗ! Νίκη με μαγκιά, νίκη με πάθος, με τσαγανό, με τσαμπουκά! Με χαμένες ευκαιρίες απίστευτα πολλές και με δοκάρι! Ο ΟΦΗ ήρθε στο Καραϊσκάκη για να κόψει τον δρόμο του Ολυμπιακού προς την επιστροφή του στην κορυφή, αλλά απέτυχε! Νίκη 2-1 με Μπακαμπού (40’) και Ελ Αραμπί (76’), απάντηση στο γκολ του Ντίκο (18’)! Στο -2 από την ΑΕΚ, δίχως να έχει παίξει με τον Άρη (19:30) και… τρέμουν οι «εξυγιαντές». Η ομάδα του Πειραιά χρειάζεται να γίνει πιο αποτελεσματική και να τελειώνει τα ματς της πολύ πιο άνετα…

Ο Μίτσελ δεν άλλαξε τη διάταξη, αλλά έβαλε στα άκρα της επίθεσης έναν καθαρό εξτρέμ. Τον Γκάρι Ροντρίγκες. Στην άμυνα επέλεξε τον Ρέτσο, ενώ αριστερά προτίμησε τον Όλεγκ, από τον Ραμόν. Επανέφερε και Πασχαλάκη στο τέρμα, ενώ κράτησε και Μπακαμπού στην επίθεση. Αναλυτικά οι 11 που επέλεξε: Πασχαλάκης - Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ρέτσος, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Χουάνγκ - Γκάρι, Χάμες, Μπιέλ – Μπακαμπού.

Το πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Πήρε κατοχή από νωρίς και προσπάθησε να πιέσει τον ΟΦΗ. Βλέποντας την άμυνα των Κρητικών να είναι αρκετά ψηλά, προσπάθησε να ψάξει τον Μπακαμπού, με μπαλιές στην πλάτη των αμυντικών του Νταμπράουσκας. Κόντρα στη ροή του ματς, ο ΟΦΗ ο οποίος δεν κλείστηκε, βρήκε πρώτος γκολ στο 18’. Κακή αντίδραση στην άμυνα του Θρύλου, αλλά άμεσα οι Πειραιώτες ανέλαβαν την πρωτοβουλία και προσπάθησαν να αντιδράσουν.

Σταδιακά ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και προσπάθησε να ισοφαρίσει. Κάτι το οποίο κατάφερε με τον Μπακαμπού στο 40’! Παράλληλα, έχασε και άλλες ευκαιρίες, για να πάρει και προβάδισμα. Είχε πλέον μπροστά του ένα ημίχρονο, για να φύγει νικητής από το Καραϊσκάκη.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Μίτσελ δεν έκανε αλλαγές στο ημίχρονο και άφησε την ομάδα του ως είχε. Νωρίς στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός απείλησε και άρχισε να χάνει ευκαιρίες, για να μπορέσει να επιστρέψει στο ματς ολοκληρωτικά και να πάρει τη νίκη. Πίεζαν διαρκώς οι Πειραιώτες για το 2-1, ενώ ήταν σαφές ότι ο ΟΦΗ δεν είχε πρόθεση να ανοιχτεί, σε αυτό το δεύτερο μέρος. Ήθελε απλώς να… τελειώσει το ματς. Έκανε τρομερές καθυστερήσεις, με κάθε ευκαιρία και δεν είχε πρόθεση να παίξει ποδόσφαιρο…

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο πολυπόθητο 2-1, με τον Ελ Αραμπί, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα και με την πρώτη του επαφή έβαλε την μπάλα στα δίχτυα! Η ομάδα του Μίτσελ είχε… κρεσέντο χαμένων ευκαιριών στην επανάληψη και θα μπορούσε πολύ νωρίτερα να είχε τελειώσει το ματς. Πέραν των χαμένων ευκαιριών του, ο Ολυμπιακός είχε και τον Πασχαλάκη φύλακα-άγγελο, σε 1-2 περιπτώσεις, στις οποίες χρειάστηκε στο δεύτερο μέρος και μετά το 2-1! Ο Έλληνας κίπερ αποθεώθηκε για την απόδοσή του!

Το μπλόκο που πήγε να στήσει ο ΟΦΗ στον Θρύλο έσπασε και… προχωράμε.

Η αναμέτρηση καρέ-καρέ:

18' Γκολ για τον ΟΦΗ με τον Ντίκο! Μόνος του στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, ο παίκτης του ΟΦΗ, πλάσαρε, η μπάλα δοκάρι και μέσα.

26' Σέντρα του Ρέαμπτσιουκ, κεφαλιά του Μπακαμπού, η μπάλα άουτ.

29' Απειλεί ο Χάμες με δυνατό σουτ, αγγίζοντας το γκολ, αλλά ο Μανδάς αποκρούει!

38' Οφσάιντ ο Τζου, στην προσπάθειά του. Αρχικά απέκρουσε ο Πασχαλάκης, σκόραρε με τη δεύτερη ο Τζου, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε. Πολύ οφσάιντ.

40’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! 40' Εκτέλεση φάουλ του Χάμες, ο Μπακαμπού έχει βρει την μπάλα και την έχει στείλει στα δίχτυα!

44' Σουτάρα του Μπιέλ, με μεγάλη δυσκολία ο Μανδάς έδιωξε σε κόρνερ!

48' Ο Γκάρι απείλησε την εστία του Μανδά με σουτ από πλάγια θέση, απέκαρουσε ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ!

49' Ο Μπιέλ χάνει μεγάλη ευκαιρία, μετά από σέντρα του Εμβλά! Δεν ήταν δυνατό το πλασέ του Μπιέλ, μπλόκαρε ο Μανδάς. Τα έβαλε με τον εαυτό του ο Ισπανός...

52 53' ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία με τον Μπιέλ! Ο Χάμες έσπασε την μπάλα αριστερά στον Μπακαμπού, εκείνος γύρισε στον Μπιέλ, σε θέση φορ εκείνος πλάσαρε, και ο Μανδάς κάνει την επέμβαση της σεζόν, στερώντας από τον Θρύλο το 2-1!' Νέο σουτ του Μπιέλ, δεν είναι καλό και δεν βρήκε στόχο.

66' Ωραία κεφαλιά του Μπακαμπού, μετά από σέντρα του Ρέαμπτσιουκ! Άγαλμα ο Μανδάς, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ!

67’ ΔΟΚΑΡΙ για τον Ολυμπιακό! Σουτάρα του Χουάνγκ, έξω από την περιοχή, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μανδά! Χάνεται μεγάλη ευκαιρία!

73' Ε, όχι! Ο Ροντινέι δεν καταφέρνει να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Ροντινέι και ο κίπερ του ΟΦΗ έδιωξε σε κόρνερ!

73' Και ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ευκαιρία για τον Μπιέλ! Μόνος σε πλεονεκτική θέση, μέσα στην περιοχή, δεν βρήκε στόχο!

76’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Σκόρερ ο Ελ Αραμπί στην πρώτη του επαφή με την μπάλα! Σέντρα του Μπιέλ, ο Εμβιλά προσπάθησε να πλασάρει απευθείας και ο Γιουσέφ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με το γόνατο την έστειλε στα δίχτυα!

83' Λάθος του Εμβιλά μεγάλο... Ο Γκρόνινγκ βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη, αλλά ο Έλληνας πορτιέρε τον νίκησε και κράτησε το 2-1!

89' ΤΕΡΑΣΤΙΑ επέμβαση του Πασχαλάκη σε τετ-α-τετ του Μπάκιτς!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ, 4-2-3-1): Πασχαλάκης - Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (85’ Σισέ), Ρέτσος, Ρέαμπτσιουκ (74’ Ραμόν) – Εμβιλά, Χουάνγκ – Γκάρι (66’ Μασούρας), Χάμες (85’ Σαμασέκου), Μπιέλ – Μπακαμπού (74’ Ελ Αραμπί).

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας, 3-5-2): Μανδάς - Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής - Λάρσον, Περέα, Ντιουσέ (81’ Μοσκέρα), Τοράρισον (81’ Τσιλιανίδης), Τοράλ (71’ Μπάκιτς) – Τζου (55’ Γκρόνινγκ), Ντίκο (71’ Μπαλογιάννης).

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης