Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι προκλήσεις συνεχίζονται: Ορίστηκαν οι διαιτητές της... μεζούρας

Οι προκλήσεις συνεχίζονται: Ορίστηκαν οι διαιτητές της... μεζούρας
Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023 - 12:50
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι προκλήσεις μέσω των ορισμών συνεχίζονται και όλα δείχνουν ότι είναι μονόδρομος να φύγει ο Μπένετ. Εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, ο Αγγλος αρχιδιαιτητής σπάει κάθε κοντέρ πρόκλησης. Τη στιγμή που ο Ατρόμητος, σχετικά με τη μη διεξαγωγή του αγώνα με την ΑΕΚ, αμφισβητεί τις μετρήσεις που έκαναν οι διαιτητές της... μεζούρας ορίστηκαν στον ημιτελικό κυπέλλου της Πέμπτης, Λαμία-ΠΑΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μανούχος (Αργολίδας) ορίστηκε στο VAR, ο Μπουξμπάουμ AVAR και ο ο Κωσταράς (Αιτωλοακαναρνίας) πρώτος βοηθός του Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου). Με όλα αυτά που κάνει ο Μπένετ γελάει ο κόσμος και δεν αφήνει τη αθλητική δικαιοσύνη να αποφασίσει για την τύχη του αγώνα. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στην υπόθεση του αγώνα Ατρομήτου-ΑΕΚ.

«Η μια εστία ήταν κανονικότατη χωρίς κάποιο πρόβλημα (αυτή που βλέπουμε αριστερά). Η δεύτερη εστία μετρήθηκε σε τέσσερα σημεία και στα δύο ήταν κανονική και στα άλλα δύο βρέθηκε μια μικρή απόκλιση, την όποια ως ΠΑΕ Ατρόμητος αμφισβητούμε», δήλωσε συγκεκριμένα ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός.

Ακόμη, σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αποκαλύφθηκε ότι η μέτρηση για το ύψος των εστιών στο Περιστέρι έπρεπε να γίνει με λέιζερ, σύμφωνα με οδηγία της FIFA και όχι με μεζούρα. Αρα, πρέπει να τιμωρηθούν οι ρέφερι. Να σημειώσουμε ότι οι Μανούχος, Μπουξμπάουμ, Κωσταράς είναι και διεθνείς.

Πιο συγκεκριμένα πουθενά στους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν προβλέπεται μεζούρα, σε ό,τι αφορά την οδηγία, που υπάρχει για τις εστίες των ποδοσφαιρικών γηπέδων (FIFA Quality Programme for Football Goal). Η FIFA προτείνει για την καταμέτρηση τη χρήση ειδικής συσκευής λέιζερ, που μπορεί με απόλυτη ακρίβεια χιλιοστού να μετρήσει όλες τις επιφάνειες.

Χώρια που ο Σιδηρόπουλος είναι ένας διαιτητής που ευνοεί συστηματικά τον ΠΑΟΚ. Όπως τον έχει ευνοήσει και στο συγκεκριμένο γήπεδο, σε ματς Λαμία-ΠΑΟΚ.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης