Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σύνθημα για την «επόμενη μέρα» από τον ηγέτη του Θρύλου!

Το σύνθημα για την «επόμενη μέρα» από τον ηγέτη του Θρύλου!
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 - 22:48

Το μεσημέρι της Τρίτης (27/6), στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε στο κοινό και στους εκπροσώπους του Τύπου, τους Ντιέγκο Μαρτίνεθ και Αντόνιο Κορδόν. Με τον ηγέτη του Θρύλου να στέλνει ηχηρό μήνυμα και να δίνει το σύνθημα για την «επόμενη μέρα» και τη νέα σεζόν!

Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» εξέφρασε τη σιγουριά και την εμπιστοσύνη του για τους δύο «ποδοσφαιράνθρωπους», τον Ισπανό τεχνικό και τον Ισπανό αθλητικό διευθυντή, τονίζοντας: «Να είστε σίγουροι, πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν δουλέψει σκληρά και μπορούν να πετύχουν τους στόχους, έχουν και τη διάθεση. Φέραμε έναν προπονητή επιπέδου... Primera. Νέος προπονητής, που διψάει για επιτυχίες! Εμπιστεύθηκα τον Αντόνιο στην επιλογή του».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει την ομάδα του Πειραιά «φουλ» επιθετική, όπως και κάθε ΓΑΥΡΟΣ. Με τον ηγέτη των Πειραιωτών να ξεκαθαρίζει: «Θέλουμε επίθεση, επίθεση, επίθεση. Μία ομάδα να πρεσάρει και να κερδίζει, να χαιρόμαστε το θέαμα και τους παίκτες μας, όμως όλα αυτά δεν είναι εύκολα, χρειάζονται χρόνο».

Παράλληλα, ο ηγέτης του Ολυμπιακού στάθηκε και στη διαιτησία, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Εάν η διαιτησία ήταν 50-50, θα είχαμε πάρει πρωτάθλημα. Φέτος, η δουλειά μας είναι πιο δύσκολη, γιατί θέλουμε μία ομάδα που θα νικά και τη διαιτησία. Θα το προσπαθήσουμε και ξέρετε, πως είμαστε νικητές! Υπάρχει η αύρα του νικητή».

Αναλυτικά, στη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Θρύλου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε: «Να έχουμε μία καλή ποδοσφαιρική χρονιά. Είναι η καλύτερη στιγμή, σήμερα. Αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω τη χρονιά που πέρασε. Η προσωπική μου άποψη δεν είναι όσο τραγική την παρουσιάζουν. Για αυτό φέραμε ίσως τον καλύτερο τεχνικό διευθυντή, με επιτυχία σε μεγάλες ομάδες και με πρωτάθλημα με τη Μονακό, με επιτυχίες τεράστιες και με παίκτες! Φέραμε και έναν προπονητή επιπέδου... Primera. Νέος προπονητής, που διψάει για επιτυχίες. Εμπιστεύθηκα τον Αντόνιο στην επιλογή του. Ξέρει πολύ καλά που ήρθε. Θέλουμε επίθεση, επίθεση, επίθεση. Μία ομάδα να πρεσάρει και να κερδίζει, να χαιρόμαστε το θέαμα και τους παίκτες μας! Όλα αυτά δεν είναι εύκολα και χρειάζονται χρόνο. Να είστε σίγουροι, πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν δουλέψει σκληρά και μπορούν να πετύχουν τους στόχους. Και τη διάθεση έχουν. Είχα αποφασίσει να μιλήσουμε σε μία συνέντευξη Τύπου με όλους και να ρωτήσετε ό,τι θέλετε και γενικά, τι γίνεται με το ελληνικό ποδόσφαιρο σαν ομάδα και σαν χώρα. Ίσως, σήμερα, να μην είναι η κατάλληλη μέρα, λόγω της παρουσίασης, αλλά ορισμένες ερωτήσεις θα είμαστε εκεί να απαντήσουμε...

Η ομορφιά της δημοκρατίας είναι να τα ανέχεσαι και να συζητάς! Σε μία κοινωνία έχεις ανθρώπους που προσφέρουν ή δεν προσφέρουν ή κλέβουν ή σκοτώνουν. Προσπαθούμε να βρούμε μία άκρη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλές παθογένειες και θα το ήθελα σε πιο καλό επίπεδο. Από το 2010, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις, πρώτα από όλα η ομάδα να ενισχυθεί, να φτιαχτούν σωστά οι υποδομές και μία επιλογή συνεργατών γύρω από την ομάδα. Να μπορέσουμε να αλλάξουμε επίπεδο τον Ολυμπιακό. Για την καταξίωση σε όλα τα επίπεδα. Η προσπάθεια αυτή έπιασε τόπο. Βρεθήκαμε σε υψηλότερο επίπεδο. Κάναμε προσπάθειες που έμειναν στην ιστορία. Προπονητές που έκαναν μετά τεράστιες καριέρες, επίσης παίκτες να πηγαίνουν πολύ καλά, αλλά και στελέχη που εργάστηκαν στον Ολυμπιακό να διαπρέπουν σε ευρωπαϊκές ομάδες! Αυτό δεν είχε ξαναγίνει και είμαι ιδιαίτερα περήφανος για αυτό. Αυτό είναι η πιο μεγάλη απόδειξη. Θεωρώ, πως υπάρχει μία σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το βλέπουν όλοι και το είδε και πριν μερικά χρόνια ο κ. Μητσοτάκης, για αυτό ζήτησε την Ολιστική Μελέτη. Ήταν ένα μνημόνιο θέλετε να το πούμε. Αυτή τη μελέτη η ΕΠΟ την προσάρμοσε στα μέτρα της, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί έως τώρα...

Εδώ έχουμε αρχιδιαιτητή τον κ. Μάνταλο, ενώ μιλά η Ολιστική Μελέτη. Οι επαγγελματικές ομάδες δεν ορίζουν τις τύχες τους, αλλά η ΕΠΟ, άρα κοροϊδευόμαστε. Εδώ η επαγγελματική διαιτησία, παρότι είναι Νόμος, δεν εφαρμόζεται. Η νέα Κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες. Ο ρόλος μου δεν είναι να παραπονιέμαι. Εμείς είμαστε νικητές! Παρότι τη χρονιά 2022-23 οι μισθοί ήταν οι ψηλότεροι στην ιστορία του συλλόγου. Είχαμε 40 εκατ. ευρώ έξοδα για παίκτες, προπονητές και ήταν από τις χειρότερες κατατάξεις. Δεν καταφέραμε να φτιάξουμε ομάδα που να κερδίζει διαιτησία και παρασκήνιο. Εάν η διαιτησία ήταν 50-50, θα είχαμε πάρει πρωτάθλημα. Επίσης, έχουμε ετοιμάσει ένα βίντεο για τα εγκλήματα και σε βάρος μας και σε άλλες ομάδες. Άρα, φέτος, η δουλειά μας είναι πιο δύσκολη, γιατί θέλουμε μία ομάδα που θα νικά και τη διαιτησία. Θα το προσπαθήσουμε και ξέρετε, πως είμαστε νικητές! Υπάρχει η αύρα του νικητή...

Στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα ταλέντα στο ποδόσφαιρο, που μπορούν να διαπρέψουν στην Ευρώπη με τις κατάλληλες υποδομές. Όταν ανέλαβα πρόεδρος της Λίγκας, για χορηγία τους εξηγήσαμε ότι εδώ μπορεί να γίνει σωστή δουλειά και με την κατάλληλη διοίκηση στη Super League και την ΕΠΟ. Θα μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπορεί να βρει το δρόμο του. Όλο αυτό το ξεφτιλίκι της ΕΠΟ, που έχει να κάνει μόνο με τη διαιτησία, γιατί δεν την χρειαζόμαστε κάτι άλλο ή τις επιτροπές και τις αδειοδοτήσεις, που δίνουν στους φίλους τους, ενώ δεν θα πρέπει να συμμετέχουν. Για να μη χάνουμε τον χρόνο μας, θα πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασίζει για την τύχη του. Εμείς που ασχολούμαστε με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θέλουμε να πάει το άθλημα μπροστά. Η κυβέρνηση θα πρέπει να προσπαθήσει να εφαρμοστεί η Ολιστική Μελέτη...

Ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2022-23 έχασε 31 εκατ. και την 2021-22, έχασε 14. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει το ποδόσφαιρο να ανέβει επίπεδο. Είμαι αισιόδοξος, ότι όλα αυτά θα πρέπει να δρομολογηθούν τους επόμενους δύο μήνες. Για όσους γράφουν το τι έχουμε κάνει, αυτό που έχει γίνει τα τελευταία 12-13 χρόνια στον Ερασιτέχνη, έχει αλλάξει την ιστορία του συλλόγου. Με πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό. Αυτό δεν έγινε τυχαία, αλλά επειδή είχαμε τους κατάλληλους ανθρώπους και τα χρήματα που επενδύσαμε. Σχεδόν ο μίσος πληθυσμός της Ελλάδας είναι ο Ολυμπιακός και ανάμεσα τους αρκετοί ευκατάστατοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Το ίδιο ισχύει για την ΠΑΕ. Όποιος θέλει να επενδύσει, ας έρθει. Θα πρέπει να έρθουν και άλλοι άνθρωποι να επενδύσουν και όχι να τα περιμένουν από δύο-τρεις ανθρώπους. Σας λέω και πάλι, οποίος θέλει να έρθει, η πόρτα είναι ανοιχτή και στο ποδόσφαιρο και στον Ερασιτέχνη».

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης