Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σύμβουλος της ΕΠΟ καταγγέλλει μπούλινγκ στους υπαλλήλους της

Σύμβουλος της ΕΠΟ καταγγέλλει μπούλινγκ στους υπαλλήλους της
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 - 23:26

Δήλωση-βόμβα από το μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ, που είναι και πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών, τον Δημοσθένη Κουπτσίδη. «Γίνεται μπούλινγκ στους υπαλλήλους από παράγοντες που βρίσκονται χωρίς λόγο στο εσωτερικό της ομοσπονδίας. Εξωθεσμικοί παράγοντες χωρίς ιδιότητα εισέρχονται στην ΕΠΟ», κατάγγειλε ο Δημοσθένης Κουπτσίδης και μάλιστα μέσω δηλώσεών του στην «ΕΡΑ Σπορ», το περασμένο Σάββατο (24/6) και στον Αγγελο Στίμο.

Ο Κουπτσίδης, φέρεται στο παρελθόν να είχε επεισόδιο (που δεν διαψεύστηκε) με τον αναπληρωτή ταμία της ΕΠΣ Αχαΐας, Κώστα Ντάσιο είχε φέρει σχετικό θέμα στην ΕΕ της ΕΠΟ, ζητώντας την απομάκρυνση του «Βεληγκέκα», χωρίς να τον κατονομάζει. Μάλιστα, στην επιστολή προς τον Μπαλτάκο επιφυλάσσονταν να προσθέσει κι άλλα τέτοια επεισόδια του «εξωθεσμικού». Το θέμα συζητήθηκε, τον Απρίλιο, στην ΕΕ της ΕΠΟ, όμως δεν πάρθηκε κάποια ουσιαστική απόφαση, απλά είπαν ότι θα γίνουν συστάσεις για αυστηρότερο έλεγχο.

Ακόμη, ο Κουπτσίδης έβγαλε στη σέντρα την ΚΕΔ ενόψει της στελέχωσης των νέων πινάκων, δηλώνοντας: «Κάποιοι διαιτητές δεν είναι αρεστοί, δεν είναι επιθυμητοί».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις Κουπτσίδη στην «ΕΡΑ Σπορ»:

Για τη διαιτησία και τους νέους πίνακες: «Να βελτιωθούν κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με τη διαιτησία. Όταν η ΕΠΟ πληρώνει και εγκρίνει συμβάσεις αξιωματούχων διαιτησίας να ζητά και μια αντικειμενικότητα και να μην υπάρχουν παράπονα. Η αξιολόγηση να είναι αντικειμενική. Όλα τα παράπονα των ομάδων αφορούσαν τη διαιτησία. Δεν θα ανακατευτεί η ΕΠΟ αλλά για να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να επανέλθουμε στους Έλληνες διαιτητές. Θα θέσω θέμα της διαιτησίας. Κάποιοι δεν είναι αρεστοί, κάποιοι δεν είναι επιθυμητοί».

Για το επεισόδιο που είχε με μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Αχαΐας (σ.σ. Ντάσιος): «Η διοίκηση να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία. Γίνεται μπούλινγκ στο προσωπικό (σ.σ. της ΕΠΟ) από παράγοντες που βρίσκονται χωρίς λόγο στο εσωτερικό της ομοσπονδίας. Εξωθεσμικοί παράγοντες χωρίς ιδιότητα εισέρχονται στην ΕΠΟ. Εμείς δεν πάμε για να κάνουμε βόλτες. Περιμένω από τον πρόεδρο να πάρει μέτρα. Η ΕΠΟ δεν είναι τουριστικό κατάλυμα».

Για την ένωση διαιτητών: «H ΕΠΟ δεν έχει θέμα για να υπάρχει η ένωση διαιτητών. Το ποιος θα είναι καθορίζεται από τους νόμους του κράτους και της πολιτείας. Όποιος και να 'ναι ο φορέας εμείς δεν έχουμε πρόβλημα».

Για την επαγγελματική διαιτησία: Θα είναι υπο την αιγίδα της ΕΠΟ αλλά θα πρέπει να συμμετέχουν οι λίγκες και το υπουργείο, όλοι οι φορείς. Να είναι Έλληνες διαιτητές στο γήπεδο και ξένος στο VAR.

Διαβάστε επίσης