Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μασούρας: «Να επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή...» (video)

Μασούρας: «Να επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή...» (video)
Σάββατο, 8 Ιουλίου 2023 - 09:00

ΜΙΛΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ANTΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Γιώργος Μασούρας είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα δώσει αρκετά στον Ολυμπιακό. Παιδί χαμηλών τόνων, που δουλεύει πολύ. Και έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για να δώσει λύσεις στον Ολυμπιακό.

Δυναμικός εξτρέμ, φιλότιμος. Είμαστε εδώ για να καταγράφουμε. Και αυτό το οποίο καταγράφεται είναι η διαρκής πρόοδος του Γιώργου Μασούρα, ο οποίος γίνεται ολοένα και πιο ώριμος. Ολοένα και πιο ικανός.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι όσοι δούλεψαν με τον Μασούρα, έχουν να πουν για εκείνον τα καλύτερα. Για την αξία του παικτικά, αλλά και ως άνθρωπος.

O εξτρέμ του Θρύλου, λοιπόν, ο οποίος είναι από τους «παλιούς» πλέον της ομάδας από τον Ιανουάριο του 2019, παραχώρησε συνέντευξη στους ανθρώπους των ΜΜΕ που καλύπτουν την προετοιμασία στην Αυστρία, μίλησε για την περυσινή σεζόν, τη νέα ομάδα που χτίζεται από έναν νέο προπονητή αλλά και νέο αθλητικό διευθυντή αλλά και για το ότι μπορεί να παίξει και ως φορ. Έδειξε αποφασισμένος και έδωσε το σύνθημα για την επιστροφή του Θρύλου στην κορυφή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τις πρώτες μέρες προετοιμασίας στην Αυστρία;

Αρχικά έχουμε έρθει σε ένα πολύ όμορφο προπονητικό κέντρο. Αυτό είναι βασικό για μία προετοιμασία. Είναι πολύ καλό το γήπεδο. Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ όμορφες και έχουμε όλες τις δυνατότητες για να δουλέψουμε σωστά.

Έχετε έναν νέο προπονητή, μια νέα φιλοσοφία, νέο τρόπο δουλειάς. Τι είναι αυτά που σας ζητάει;

Εγώ έχω πολύ λίγο διάστημα με την ομάδα. Παρόλα αυτά βλέπω ήδη αρκετές αλλαγές στον τρόπο που σκέφτεται ο προπονητής. Το βασικότερο απ’ όλα είναι ότι πάμε να χτίσουμε μία δυνατή ομάδα πάνω απ’ όλα και νομίζω ότι μέσα από τις λεπτομέρειες που μας αναφέρει καθημερινά ο προπονητής, θα το κατορθώσουμε.

Επειδή είσαι από τους πιο παλιούς στο ρόστερ, ποια είναι η αίσθηση ενόψει της νέας σεζόν με βάση την προετοιμασία;

Διακρίνω ένα αισιόδοξο κλίμα απ’ όλους τους ανθρώπους που περιτριγυρίζουν τον προπονητή, αλλά και τους παλαιότερους που υπάρχουν στο σταφ. Υπάρχει μία αισιοδοξία, όρεξη για δουλειά και όρεξη για μία νέα αρχή. Αυτό είναι το βασικό συστατικό για να ξεκινήσουμε και να φτάσουμε στα επίσημα παιχνίδια.

Τι διαφορετικό θα δούμε από τον φετινό Ολυμπιακό;

Νομίζω ότι το βασικό είναι ότι πάει να χτίσει μία ομάδα. Εκεί στηρίζονται όλα. Και από τον τεχνικό διευθυντή που μας μίλησε και μας ανέφερε τι θέλει να κάνει, αλλά και από τον προπονητή. Από εκεί και πέρα θέλει να βάλει στοιχεία στο παιχνίδι του όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας που είναι χαρακτηριστικό της ισπανικής σχολής. Από εκεί και πέρα όλα θα φανούν στο γήπεδο. Πρέπει να δουλεύουμε καθημερινά με τις λεπτομέρειες που θέλει ο προπονητής για να φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Να δημιουργηθούν κάποιες συνήθειες που θα μας βγαίνουν αυτόματα μέσα στο παιχνίδι.

Έχετε τώρα και το πρώτο φιλικό. Τι θα δούμε με την Σλοβάτσκο;

Θα το δούμε στο ματς. Νομίζω ότι θα δούμε μία διαφορετική διάθεση. Θα δούμε ένα αισιόδοξο κλίμα, αυτό που έχω εκλάβει εγώ όλο αυτό το διάστημα που βρίσκομαι εδώ. Παρόλα αυτά, είναι το πρώτο φιλικό.

Επειδή είσαι από τους πιο έμπειρους, αισθάνεσαι ένα βάρος του «πρέπει» για να λειτουργήσει σωστά η ομάδα;

Προφανώς όταν είσαι στον Ολυμπιακό πρέπει να πετυχαίνεις και να είσαι στο κορυφαίο επίπεδο. Δεν θεωρώ ότι η περσινή χρονιά, παρόλο που δεν κατακτήσαμε τίτλο, ήταν καταστροφική. Υπήρχε καλό επίπεδο και στην επίθεση. Παρόλα αυτά, όπως είπατε, όλα κρίνονται στο τέλος από τους τίτλους. Προφανώς όλοι έχουμε τη διάθεση να γυρίσουμε τον διακόπτη και να επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Αυτός ήταν πάντοτε ο στόχος: Να επαναφέρουμε την ομάδα στην κορυφή και στις ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Πνευματικά πώς δουλεύεις εσύ και ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;

Σίγουρα όταν ξεκινάει μία προετοιμασία, θες να δουλέψεις πάρα πολύ, να φτάσεις στα όρια του εαυτού σου και μέσα στη σεζόν να σου βγουν οι φυσικές δυνάμεις. Το ψυχολογικό κομμάτι έρχεται παιχνίδι με παιχνίδι, προπόνηση με την προπόνηση. Θα πρέπει να κατακτάς και κάτι, έτσι ώστε να φτάνεις στο επίπεδο που πρέπει όταν έχεις επίσημες υποχρεώσεις.

Ποια φανέλα σου αρέσει από την δεύτερη ή την τρίτη;

Όποια από τις δύο κάνει την πρώτη νίκη, μετά θα μείνει. Όποια και να αρέσει σε εμένα, δεν έχει σημασία.

Στο διπλάκι παίζεις και ως επιθετικός. Πώς νιώθεις;

Είναι κάτι που το έχω δοκιμάσει και σε επίσημα παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή βοηθάω σε αυτή τη θέση γιατί το χρειάζεται η ομάδα. Νιώθω άνετα, αλλά θα πρέπει μέσα από τη δουλειά να εξελιχθώ κι άλλο. Και σε αυτή τη θέση, και γενικότερα στη θέση μου.

Δείτε την συνέντευξη εδώ:

Διαβάστε επίσης