Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε συναγερμό για τους «στημένους αγώνες»: Επιστολές για επίσπευση των ερευνών

Σε συναγερμό για τους «στημένους αγώνες»: Επιστολές για επίσπευση των ερευνών
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 - 14:04

Το θέμα της έρευνας για χειραγώγηση και παράνομο στοιχηματισμό αγώνων ποδοσφαίρου στην Ελλάδα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η απόφαση που λήφθηκε είναι να σταλούν επιστολές στον Αρειο Πάγο, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., στον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού με τις οποίες θα ζητείται η επίσπευση των διεξαγόμενων ερευνών για χειραγώγηση και παράνομο στοιχηματισμό αγώνων ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Ακόμη, αποφασίστηκε η διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης στις 2 Αυγούστου προκειμένου να αποφασισθεί το προτεινόμενο νομικό πλαίσιο που θα διέπει μελλοντικά την πειθαρχική εξέταση υποθέσεων παράνομου στοιχηματισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι προηγήθηκε επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη, με την ιδιότητα του προέδρου της Super League, ζητώντας έρευνα σε βάθος. Πιο συγκεκριμένα, στις 13 Ιουλίου, έστειλε επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου με αφορμή τα δημοσιεύματα αναφορικά με την εκτεταμένη αστυνομική έρευνα που σχετίζονται με ΠΑΕ στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «είναι μείζον θέμα η πλήρης διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης του κυκλώματος διαφθοράς και παράνομου στοιχηματισμού». Ακόμη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης υπογράμμιζε ότι η διαφάνεια σε αυτή την υπόθεση «αφορά στην ακεραιότητα των διοργανώσεων και την προστασία των συμφερόντων και του κύρους τόσο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου όσο και της Ελληνικής Πολιτείας συνολικά και πρέπει να υπάρξει κάθαρση άμεσα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να στείλει επιστολές με τις οποίες θα ζητά την επίσπευση των διεξαγόμενων ερευνών για χειραγώγηση και παράνομο στοιχηματισμό αγώνων ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Οι επιστολές θα σταλούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Λάζαρο Μαυρόπουλο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου και την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.).

Επίσης, αποφασίστηκε η διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης στις 2 Αυγούστου προκειμένου να αποφασισθεί το προτεινόμενο νομικό πλαίσιο που θα διέπει μελλοντικά την πειθαρχική εξέταση υποθέσεων παράνομου στοιχηματισμού.

Παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν και ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος συμφώνησε απόλυτα με την ληφθείσα απόφαση».

Διαβάστε επίσης

«Βόμβες» Μαρινάκη κατά ΕΠΟ και Μπαλτάκου για το κρυφτό για τους «στημένους αγώνες»!

«Βόμβες» Μαρινάκη κατά ΕΠΟ και Μπαλτάκου για το κρυφτό για τους «στημένους αγώνες»!

Με την ιδιότητα του προέδρου της Super League απέστειλε επιστολή στην ομοσπονδία με την οποία επιτίθεται για την τακτική της για τις έρευνες για το κύκλωμα στοιχηματισμού και διαφθοράς που λυμαίνεται τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και για άλλα θέματα.