Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πολύ μεγάλο το «κράξιμο» για τους Βάτσιο, Κατσικογιάννη

Πολύ μεγάλο το «κράξιμο» για τους Βάτσιο, Κατσικογιάννη
Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2023 - 16:03
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Της... πλάκας είναι οι αξιολογήσεις διαιτητών που έκαναν οι Μπένετ και Μάνταλος αφού χειρότερες αποφάσεις δεν μπορούσαν να πάρουν για τον πίνακα των διαιτητών της Super League. Όπως φαίνεται τα κριτήρια δεν είναι αγωνιστικά, ενώ το «κράξιμο» είναι μεγάλο και συνεχίζεται παρότι πέρασαν είκοσι μέρες. Ας μην ξεχνάμε ότι υπήρξαν και ανακοινώσεις ΕΠΣ για τους ρέφερι που ανέβασαν.

Ακόμη και διαιτητές στις μεταξύ τους συζητήσεις σχολιάζουν πως είναι δυνατόν να ανεβάζουν για τρίτη φορά τον 38χρονο Αλέξανδρο Κατσικογιάννη (Ηπείρου) και τον 37χρονο Αρη Βάτσιο (Δυτικής Αττικής). Παράλληλα, δεν είναι μόνο ότι ανέβηκαν, υποβιβάστηκαν και τούμπαλιν, έπρεπε να πάνε σπίτια τους, επειδή πρόκειται για διαιτητές που προκάλεσαν.

Αν οι Κατσικογιάννης και Βάτσιος είναι οι καλύτεροι, φανταστείτε πως είναι οι χειρότεροι. Οι δε διαιτητές σχολιάζουν, επίσης, πως με αυτή την απόφαση «μπλόκαραν» την εξέλιξη συναδέλφων τους, καθώς ήδη ο πίνακας της Super League 2 έχει διαιτητές που είναι πολλά χρόνια στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Επίσης, υπάρχουν διαιτητές οι οποίοι δεν έδωσαν δικαιώματα, άρα θα μπορούσαν επάξια να προωθηθούν αντί των Κατσικογιάννη, Βάτσιου.

Ακόμη κι αν ψάξουμε σε όλο τον κόσμο δεν υπάρχουν διαιτητές... ασανσέρ! Η κάνουν, ή δεν κάνουν! Οι Κατσικογιάννης, Βάτσιος φάνηκε ότι δεν κάνουν, να μην ξεχνάμε ότι τους υποβίβασαν δυο φορές στο παρελθόν. Που αλλού γίνονται αυτά;

Ο Βάτσιος στο παιχνίδι Ολυμπιακός Β'-Κηφισιά, στο προπονητικό κέντρο στο Ρέντη, προκάλεσε την αποχώρηση των «ερυθρόλευκων». Ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα του Κωστή στον Ταλάλ, στο 22', που άντε να σήκωνε κίτρινη κάρτα, ο 36χρονος ρέφερι το έκανε... σφαγή, δηλαδή κόκκινη κάρτα. Νωρίτερα, δεν είχε δείξει κίτρινες κάρτες σε μαρκαρίσματα παικτών της Κηφισιάς.

Στις 17/09/17, σφύριξε Λαμία - ΑΕΚ 0-1 και στο 80' έδωσε πέναλτι-μαϊμού, σε φάση εκτός περιοχής! Ο Ακόστα δεν έκανε ούτε φάουλ στον Λιβάγια στο μαρκάρισμα που ο Βάτσιος «βάφτισε» πέναλτι. Την τρέχουσα σεζόν στη Super League 2 είχε προκαλέσει και την... έκρηξη του ΑΟ Χανίων, παρά τη νίκη της Κρητικής ομάδας επί της Καλαμάτας, στις 27/11/22.

Ο Κατσικογιάννης έπρεπε να πάει σπίτι του στις 22 Απριλίου 2018, για το ματς Απόλλων-Ολυμπιακός 1-0. Τέτοια «σφαγή» δεν ξανάγινε, καθώς σε αυτό το ματς δεν έδωσε τέσσερα πέναλτι υπέρ των «ερυθρόλευκων». Κι όμως αυτός ο ρέφερι δεν πήγε σπίτι του. Επίσης, ευνόησε τον ΠΑΟΚ στο φετινό ματς κυπέλλου με την Καλαμάτα, όπως και τον ΠΑΟΚ Β' στο παιχνίδι με τον Ηρακλή Λάρισας.

Διαβάστε επίσης