Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ελληνοποίηση αποδίδει...

Η ελληνοποίηση αποδίδει...
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 18:52

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μετά από πολύ καιρό, σε ευρωπαϊκό ματς που διεκδικεί αποτέλεσμα, είδαμε τον Ολυμπιακό να έχει 4+ Έλληνες παίκτες στην αρχική του ενδεκάδα. Κόντρα στην Γκενκ ήταν κάτω από τα γκολπόστ ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, στο κέντρο άμυνας ο Παναγιώτης Ρέτσος, στα εξτρέμ ο Γιώργος Μασούρας και ως επιτελικός μέσος ο Κώστας Φορτούνης. Μην ξεχάσουμε πώς και οι τρεις από τις πέντε συνολικά αλλαγές ήταν Έλληνες ή έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Ο Μάριος Βρουσάι, ο Ανδρέας Ντόη και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πώς στο φινάλε, από τους 16 παίκτες που αγωνίστηκαν οι 7 ήταν Έλληνες. Οι τέσσερις βασικοί, οι τρεις ως αλλαγή. Η νέα εποχή στον Ολυμπιακό που συνοδεύεται από την έντονη ελληνοποίηση της ομάδας, αποδίδει καρπούς. Η παρουσία πολλών Ελλήνων παικτών θα βοηθήσει τόσο στα αποδυτήρια όσο και στην καλύτερη επικοινωνία μέσα στο γήπεδο. Κι αυτό φαίνεται, αν και είναι πολύ νωρίς. Αν και είμαστε στην αφετηρία της σεζόν.

Το πιο σημαντικό είναι πώς οι Έλληνες παίκτες στην ομάδα δεν είναι συμπληρωματικοί. Είναι πρωταγωνιστές και δείχνουν πώς δικαίως η ομάδα βασίζεται πάνω τους. Πώς σωστά τους εμπιστεύεται! Στην αφετηρία μιας νέας εποχής για τον Ολυμπιακό, το ελληνικό στοιχείο κάνει τη διαφορά. Όσο θα περνάει ο καιρός, θα μπουν κι οι άλλοι Έλληνες παίκτες πιο ενεργά μέσα στην ομάδα.

Η ιστορία έχει δείξει πώς πάντα ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλες πορείες και πετύχαινε τους στόχους του, όταν είχε πολλά Ελληνόπουλα στο ρόστερ του. Δεν αποκλείεται αυτό να επαναληφθεί και φέτος.

Διαβάστε επίσης