Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαρινάκης σε Μπαλτάκο: «Εσύ και οι εντολείς σου ναρκοθετείτε το πρωτάθλημα»

Μαρινάκης σε Μπαλτάκο: «Εσύ και οι εντολείς σου ναρκοθετείτε το πρωτάθλημα»
Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 - 16:25

Ενώπιον των ευθυνών του θέτει ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο. Με την ιδιότητα του προέδρου της Super League έστειλε επιστολή-κόλαφος στον Μπαλτάκο, όπου τον κατηγορεί ότι «εσύ και οι εντολείς σου ναρκοθετείτε το Πρωτάθλημα». Παράλληλα, ζητεί την υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης γιατί «θα μας βρείτε μπροστά σας», την συγκατάθεση της ΕΠΟ για να προχωρήσει η επαγγελματική διαιτησία, όπως και να φέρουν ξένους διαιτητές για τα ντέρμπι.

Επίσης, επισημαίνει: «Μόλις δυο αγωνιστικές έχουν διεξαχθεί στο τρέχον πρωτάθλημα της Superleague 1 και ήδη έχουν παρατηρηθεί διαιτητικές παραφωνίες (με τους ίδιους πάντα πρωταγωνιστές) που οδηγούν σε φαινόμενα όξυνση».

Η επιστολή Μαρινάκη στον Μπαλτάκο καταλήγει με τελεσίγραφο: «Έχεις 48 ώρες να αλλάξεις κατεύθυνση γιατί δεν θα αφήσουμε το Επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τη Super League 1 έρμαιο στα χέρια σου και στα χέρια των εντολέων σου».

Αναλυτικά, η επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο:

«Κύριε Πρόεδρε,

Μόλις δυο αγωνιστικές έχουν διεξαχθεί στο τρέχον πρωτάθλημα της Superleague 1 και ήδη έχουν παρατηρηθεί διαιτητικές παραφωνίες (με τους ίδιους πάντα πρωταγωνιστές) που οδηγούν σε φαινόμενα όξυνσης. Κι όλα αυτά λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση ενός πρωταθλήματος που σημαδεύτηκε από διαιτησίες –παρωδία και μερικές ημέρες μετά τα τραγικά συμβάντα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ως Πρόεδρος της Super League 1 και Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ σε καλώ να αναλογιστείς τις στιγμές που ζει το Ελληνικό Ποδόσφαιρο και να πράξεις όπως θα έπραττε ένας πραγματικός επικεφαλής μιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας :

- Σταμάτα να πολεμάς το Επαγγελματικό ποδόσφαιρο και επιτέλους εφάρμοσε στην ουσία τους τα όσα προβλέπει η Ολιστική Μελέτη.

- Σταμάτα να αρνείσαι πεισματικά να συνδράμεις την Superleague 1 στην λειτουργία της Επαγγελματικής Διαιτησίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν. 2725/1999. Αλήθεια, για ποιο λόγο η ΕΠΟ δεν θέλει να απαλλαγεί από το οικονομικό βάρος των Διαιτητών αλλά και από τη φθορά που προκαλεί στην Ομοσπονδία η Διαιτησία εν γένει; Για ποιο λόγο εσύ προσωπικά προτιμάς να εισπράττεις σε εβδομαδιαία βάση τη χλεύη, την απαξίωση, ακόμα και τις ύβρεις όλων όσοι εμπλέκονται με το επαγγελματικό πρωτάθλημα (παραγόντων , φιλάθλων , δημοσιογράφων, κλπ) λόγω της Διαιτησίας; Ποιο ανώτερο κίνητρο «προσφοράς» σε οδηγεί; Μήπως ο αγώνας που δίνεις κατά της επαγγελματικής διαιτησίας αποδεικνύει αυτό που λέει και γνωρίζει κάθε νοήμων φίλαθλος; Ότι δηλαδή η ΕΠΟ θέλει τη διαιτησία για να ελέγχουν και να ορίζουν τους διαιτητές αυτοί που ελέγχουν και ορίζουν την ΕΠΟ;

- Επιδίδεσαι πεισματικά σε έναν αγώνα να μην έρχονται ξένοι διαιτητές στην Ελλάδα ενώ ήταν – και παραμένει - συμφωνία των τεσσάρων μεγάλων ομάδων τα ντέρμπι να τα σφυρίζουν ξένοι διαιτητές. Ποιος έσπασε τη συμφωνία των «4» και δεν το γνωρίζω

- Γιατί κόπτεσαι να μην έρχονται ξένοι διαιτητές και προβάλλεις διαρκώς προσκόμματα περί δήθεν «άδειας» από FIFA/UEFA για να δικαιολογήσεις την απόφαση σου αυτή; Σου ζήτησε κάποιος προσωπικά να σταματήσουν να έρχονται ξένοι διαιτητές στην Ελλάδα; Αν στο ζήτησε βγες και πες το δημοσίως. Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι με τη στάση σου αυτή βάζεις φωτιά στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο; Ήδη από τις πρώτες αγωνιστικές με τις επιδόσεις των «εκλεκτών» διαιτητών της ΚΕΔ το πρωτάθλημα δυναμιτίζεται και κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Όλοι οι φίλαθλοι διάβασαν τις ανακοινώσεις και είδαν τι έγινε στα γήπεδα. Στα ντέρμπι τι θα γίνει;

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι προφανώς τόσο εγώ όσο και η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών των ΠΑΕ της Super League 1 δεν θα αφήσουμε εσένα προσωπικά και τους συνεργάτες σου που βρίσκονται στην ΕΠΟ να τινάξετε στον αέρα το ποδόσφαιρό μας και το πρωτάθλημά μας με ορισμούς-προκλήσεις και διαιτησίες που θα αλλοιώσουν τον ανταγωνισμό.

Δεν θα επιτρέψουμε επίσης να λειτουργεί άλλο η ΕΠΟ υπό καθεστώς αδιαφάνειας και χωρίς κανέναν έλεγχο. Μετά από τόσους μήνες που η Superleague 1, ο βασικός «αιμοδότης» της ΕΠΟ σου ζήτησε οικονομικά στοιχεία για να δούμε που πάνε τα δεκάδες εκατομμύρια που δίνουμε ως επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν έχεις δώσει καμία απάντηση

Την στιγμή που οι ομάδες μας αγωνίζονται με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη και φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έχουμε εξασφαλισμένη παρουσία στους ομίλους των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων με τέσσερεις εκπροσώπους, βάζοντας θεμέλια για καλύτερο μέλλον στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, δεν μπορεί εσύ, ένας «περαστικός» από αυτό , και οι εντολείς σου, να ναρκοθετείτε το Πρωτάθλημα.

Θα πρέπει να γνωρίζεις πως αν εσύ και οι συνεργάτες σου θέλετε να αλλάξετε τους όρους διεξαγωγής του Πρωταθλήματος και να το μετατρέψετε σε μια διοργάνωση – παρωδία που θα γεννά βία και ένταση σε εβδομαδιαία βάση , θα μας βρείτε μπροστά σας : και εσείς και όλοι όσοι σας στηρίζουν. Έχεις 48 ώρες να αλλάξεις κατεύθυνση γιατί δεν θα αφήσουμε το Επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τη Super League 1 έρμαιο στα χέρια σου και στα χέρια των εντολέων σου.

Ο Πρόεδρος της Super League 1

Ευάγγελος Μαρινάκης».

Διαβάστε επίσης