Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προχωρά η επαγγελματική διαιτησία, ο Βρούτσης ζήτησε πρόταση

Προχωρά η επαγγελματική διαιτησία, ο Βρούτσης ζήτησε πρόταση
Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 - 17:14

Τρία σημαντικά ζητήματα έθεσε ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μαρινάκη στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση. Πιο συγκεκριμένα αιτήθηκε:

1) Την ουσιαστική εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης (διεύρυνση εκλογικού σώματος, αρμοδιότητες Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου κλπ),

2) Την υλοποίηση της Επαγγελματικής Διαιτησίας.

3) Επίσης, υπέβαλε και αιτήματα σχετικά με τις οικονομικές σχέσεις της Λίγκας με την Ομοσπονδία (ιδιαίτερα για τη μείωση του 5% που καταβάλλεται στην ΕΠΟ για συμβόλαια παικτών και προπονητών).

Όλα δείχνουν ότι προχωρά η επαγγελματική διαιτησία. Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Βρούτσης «ζήτησε από τη Super League 1, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, την αναλυτική πρότασή της για την πρακτική εφαρμογή της Επαγγελματικής Διαιτησίας στη χώρα μας».

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος και η αναπληρώτρια πρόεδρος της Λίγκας, Κάτια Κοξένογλου, όπως και ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

«Με τον πρόεδρο της Super League 1, Βαγγέλη Μαρινάκη και την αναπληρώτρια πρόεδρο, Κάτια Κοξένογλου, συναντήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Το προεδρείο της Super League 1 έθεσε τα ζητήματα της ουσιαστικής εφαρμογής της Ολιστικής Μελέτης (διεύρυνση εκλογικού σώματος, αρμοδιότητες Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου κλπ), της Επαγγελματικής Διαιτησίας και των οικονομικών σχέσεων της Λίγκας με την Ομοσπονδία (ιδιαίτερα τη μείωση του 5% που καταβάλλεται στην ΕΠΟ για συμβόλαια παικτών και προπονητών).

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι ο ρόλος της Πολιτείας είναι να συμβάλλει έμπρακτα στα αναγκαία βήματα αναβάθμισης του ποδοσφαίρου μας και θα τον επιτελέσει στο ακέραιο, αμβλύνοντας τις υφιστάμενες διαφορές.

Ο Υπουργός ζήτησε από τη Super League 1, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, την αναλυτική πρότασή της για την πρακτική εφαρμογή της Επαγγελματικής Διαιτησίας στη χώρα μας.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι επικείμενες εφαρμογές των μέτρων αντιμετώπισης της οπαδικής βίας σχετικά με το νέο τρόπο λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων, αλλά και οι αναγκαίες συνέργειες όλων των ποδοσφαιρικών φορέων με την Πολιτεία για την πρόληψη του φαινομένου, μέσω εκπαιδευτικών κοινωνικών δράσεων».

Διαβάστε επίσης

Μαρινάκης σε Μπαλτάκο: «Εσύ και οι εντολείς σου ναρκοθετείτε το πρωτάθλημα»

Μαρινάκης σε Μπαλτάκο: «Εσύ και οι εντολείς σου ναρκοθετείτε το πρωτάθλημα»

Τελεσίγραφο του Βαγγέλη Μαρινάκη στον πρόεδρο της ΕΠΟ: «Έχεις 48 ώρες να αλλάξεις κατεύθυνση, γιατί δεν θα αφήσουμε το Επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τη Super League 1 έρμαιο στα χέρια σου και στα χέρια των εντολέων σου».