Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νίκη Μαρινάκη-Ο Τσέφεριν συμφώνησε για ξένους διαιτητές

Νίκη Μαρινάκη-Ο Τσέφεριν συμφώνησε για ξένους διαιτητές
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 - 12:59

Άνοιξε ο δρόμος για ορισμό ξένων διαιτητών, αρχής γενομένης από τα ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Αρης. Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο, τονίζοντας ότι «το θέμα των ξένων διαιτητών, με δική του παρέμβαση τακτοποιήθηκε για την ερχόμενη αγωνιστική».

Το «ναι» του Τσέφεριν δεν είναι άσχετο με την επιστολή Μαρινάκη, με την ιδιότητα του προέδρου της Super League, προς τον πρόεδρο της UEFA με την οποία τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό για τη διαφάνεια και την ακεραιότητα των αγώνων μεταξύ των μεγάλων συλλόγων, δηλαδή του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Άρη, να ορίζονται ξένοι διαιτητές μόνο από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα». Είναι γνωστό ότι η ΕΠΟ και η ΚΕΔ όχι μόνο δεν έκαναν προσπάθεια για να ανοίξει ο δρόμος για την έλευση ξένων διαιτητών από το πάνω ράφι (ελίτ και πρώτης κατηγορίας) αλλά διατυμπάνιζε ότι επιστρέφουν οι Ελληνες στα ντέρμπι που τα έκαναν μαντάρα και τις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Ενόψει των ορισμών προκύπτει το εξής ερώτημα: Λένε ότι έχουν βρει διαιτητή και για ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός και ότι είναι από τη Γαλλία ή την Πορτογαλία. Δηλαδή, κάποιοι ξέρουν και το όνομα;

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ για το τηλεφώνημα Τσέφεριν στον Μπαλτάκο:

«Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν, μόλις τώρα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο και τον ενημέρωσε ότι το θέμα των ξένων διαιτητών, με δική του παρέμβαση τακτοποιήθηκε για την ερχόμενη αγωνιστική.

Προειδοποίησε επίσης, ότι είναι τελευταία φορά που γίνεται τέτοια παρέμβαση εκ μέρους τους εάν δεν υπάρξει ασφάλεια για τους διαιτητές που έρχονται στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης