Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παραμένει «καυτός» και πολύτιμος!

Παραμένει «καυτός» και πολύτιμος!
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 - 14:12

O Γιώργος Μασούρας ήταν για μια φορά ακόμα, αυτός που «έλυσε» το «γόρδιο δεσμό» του γκολ, σκοράροντας με εξαιρετική κεφαλιά το πρώτο τέρμα του θρύλου στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα. Και ενώ η μπάλα έφτασε στα πόδια του μετά από τη «μαγική» συνεργασία των Φορτούνη και Ποντένσε.

Ο Έλληνας άσος έφτασε έτσι ήδη τα πέντε τέρματα για εφέτος και σίγουρα είναι ένα από τα «κέρδη» του φετινού Ολυμπιακού. Ο Μασούρας που πέρασε μια… μέτρια σεζόν πέρυσι (σε μια ιδιαίτερα όμως μέτρια σεζόν γενικότερα για την ομάδα), είχε τελικό «ταμείο» πέντε γκολ στο φινάλε της! Χρειάζεται λοιπόν ένα ακόμα τέρμα για να ξεπεράσει ήδη τα περσινά και ενώ είμαστε στις αρχές Οκτωβρίου! Όλα αυτά σε σύνολο 704 αγωνιστικών λεπτών, ενώ πέρυσι αυτά ήρθαν σε 2335΄!

Φυσικά η επίδοση αυτή δεν είναι τυχαία και πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός προπονητής από το ξεκίνημα της προετοιμασίας είχε από… κοντά τον Μασούρα, τον οποίο και χρησιμοποιούσε και σαν σέντερ φορ, όταν ο Ελ Αραμπί έπαιρνε… ρεπό.

Τώρα τον βλέπουμε να κινείται σαν δεύτερος επιθετικός δίπλα στον Ελ Κααμπί (ή τον Γιόβετιτς) και ο ρόλος αυτός του… πάει, όπως δείχνουν και οι αριθμοί. Ο Μασούρας είναι αναγεννημένος και θα μπορούσε να έχει ακόμα περισσότερα τέρματα στο «ενεργητικό» του αν ήταν πιο εύστοχος και τυχερός σε κάποιες περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό και το παράδειγμα της μεγάλης ευκαιρίας στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου με την Φράιμπουργκ που αποδείχτηκε κομβική για τη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης