Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μαρέσκα στη... σκιά των «χειρουργείων»

Ο Μαρέσκα στη... σκιά των «χειρουργείων»
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 - 22:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί ο Μπένετ να αποτελεί παρελθόν από τη θέση του αρχιδιαιτητή, όμως η κατάσταση παραμένει περίεργη. Ο Σουηδός Φρόιντφελντ υπέγραψε τη Τετάρτη (18/10), μας έλεγαν ότι θα έκανε τους ορισμούς της Πέμπτης (19/10), όμως επειδή γελούσαν και τα τσιμέντα, μας... ανακοίνωσαν ότι τον Ιταλό Μαρέσκα στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός όρισε η ΠΟ Ιταλίας, με αποτέλεσμα να γελάνε και τα παρδαλά κατσίκια. Θυμίζουμε ότι VAR θα είναι ο μη διεθνής Πιτσινίνι ο οποίος απλά έβλεπε τη... σφαγή του Μάσα στο περσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Επειδή τίποτα δεν άλλαξε σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν ο ορισμός του ξένου διαιτητή του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός γίνεται στη σκιά των περσινών... χειρουργείων σε βάρος των «ερυθρόλευκων» με «σημαιοφόρους» τους Μάσα, Κέλετ και Πινέιρο. Και οι τρεις έγραψαν ιστορία με τις.. σφαγές. Aπό τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ «άρπαξαν» βαθμούς από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά:

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 (11η αγωνιστική): Μίλησαν και οι μουγκοί! Ο Δανός Κέλετ, στο 97' «είδε» πέναλτι-φάντασμα του Αβιλα στον Ιωαννίδη. Ο Σούνμπεργκ τον κάλεσε για ανασκόπηση, όμως ο Κέλετ επέμεινε.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0 (13η αγωνιστική): Στο 59' ο Σουηδός Νάιμπεργκ ακύρωσε γκολ του Χάμες για οφσάιντ στον Μασούρα. Επίσης, δεν απέβαλε τον Αμπραμπατ με δεύτερη κίτρινη στο 60'.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0 (24η αγωνιστική): Ένα ακόμη διαιτητικό «χειρουργείο» στο 89'. Οι Πορτογάλοι Πινέιρο (διαιτητής) και Φάμπιο Μέλο (VAR) ανακάλυψαν οφσάιντ του Ελ Αραμπί και ακύρωσαν γκολ του Βρουσάι.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-3 (πλέι οφ, 5η αγωνιστική): Είδαν και οι τυφλοί. Τέτοιο «χειρουργείο» δεν ξανάγινε, το έκανε ο ελίτ Ιταλός Μάσα, με VAR τον Πιτσινίνι (σ.σ. είναι VAR και την Κυριακή) που ήρθε για... τουρισμό. Δεν δόθηκε πέναλτι στον Μπακαμπού (13'), δεν αποβλήθηκε ο Σιμάνσκι (38'), ανύπαρκτο το πέναλτι στην ΑΕΚ και επιθετικό φάουλ πριν το 1-3.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0 (πλέι οφ, 8η αγωνιστική): Ο AVAR Μωυσιάδης (Ηπείρου) έβαλε τη γραμμή σε λάθος χρόνο, έπρεπε ένα κλικ πιο πίσω, με αποτέλεσμα ο Μπακαμπού να βγει οφσάιντ και να ακυρωθεί το γκολ που πέτυχε.

Διαβάστε επίσης

Μπαγκαλιάνης: «Ευγνώμων που είμαι αρχηγός, ελπίζω να πάρει το ντέρμπι και η πρώτη ομάδα»

Μπαγκαλιάνης: «Ευγνώμων που είμαι αρχηγός, ελπίζω να πάρει το ντέρμπι και η πρώτη ομάδα»

Μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό Β', ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης, μίλησε για τη σημασία της νίκης των «ερυθρόλευκων» στο ντέρμπι αλλά και για το περιβραχιόνιο του αρχηγού, το οποίο φοράει με περηφάνια.