Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η αυτοκριτική Μαρτίνεθ και παικτών και το σύνθημα για τη συνέχεια!

Η αυτοκριτική Μαρτίνεθ και παικτών και το σύνθημα για τη συνέχεια!
Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023 - 15:17

Ο Ολυμπιακός πέρασε μια άσχημη βραδιά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τέτοιες ήττες δεν χωρούν στο dna του. Έγιναν λάθη, αλλά δεν έχει άλλο χρόνο για αυτό και πρέπει να συνεχίσει.

Ο Ισπανός προπονητής αναγνώρισε τα λάθη που έκανε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το αποτέλεσμα. Φυσικά και οι παίκτες ανέλαβαν τις δικές τους ευθύνες. Γιατί και οι ίδιοι δεν έδειξαν το απαιτούμενο πάθος, ενώ δεν είχαν και την ένταση που είχαν οι αντίπαλοι τους. Το παραδέχθηκαν με τα όσα είπαν αλλά και στις μεταξύ τους συζητήσεις.

Το σίγουρο είναι πως και οι δύο πλευρές θέλουν να βγάλουν την αντίδραση τους, τον ποδοσφαιρικό εγωισμό τους και όσα έγιναν κόντρα στον ΠΑΟΚ, μπορούν να μετατραπούν σε ώθηση για την συνέχεια.

Ο Μαρτίνεθ μιλώντας στους ποδοσφαιριστές, υποστήριξε:

"Ήταν μια βαριά ήττα που πρέπει να μας γίνει μάθημα για τη συνέχεια. Ήταν μια κακή νύχτα για όλους μας, αλλά πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε και να προηγηθούμε, αλλά μετά χάσαμε το μυαλό μας. Σαν να σταματήσαμε να παίζουμε. Τα κάναμε όλα λάθος. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα παιχνίδια διαρκεί 90 λεπτά. Εάν δεν είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί σε όλο τον αγώνα, θα έχουμε προβλήματα. Ήταν ένα σκληρό μάθημα, αλλά πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας.

Εμπιστεύομαι την ομάδα και εσάς, έχουμε φτιάξει μια καλή ομάδα και είστε όλοι εξαιρετικοί παίκτες. Αυτές οι κακές στιγμές συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν πρέπει να σε καταστρέψουν. Πρέπει να βγάλουμε αντίδραση. Να δείξουμε ότι ήταν μια κακή στιγμή. Είμαστε ο Ολυμπιακός και πρέπει να αποδεικνύουμε διαρκώς τι ομάδα είμαστε. Έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με τη Γουέστ Χαμ και πρέπει να δείξουμε ότι αφήσαμε πίσω το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι μέχρι σήμερα αυτό με την αγγλική ομάδα και πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας".

Φορτούνης: «Αντίδραση ως ομάδα»

"Καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι σκληρό. Δεν είμαστε ομάδα για να χάνει με αυτόν τον τρόπο. Αλλά δεν έχει νόημα να σκύβουμε το κεφάλι. Πληγωθήκαμε και εκνευριστήκαμε. Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε. Έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Πάμε να πάρουμε τα επόμενα παιχνίδια όλοι μαζί, ως ομάδα".

Ρόντινει: «Δεν πρέπει να χάσουμε το μυαλό μας, είμαστε μεγάλη ομάδα και θα αντιδράσουμε»

«Ένιωσα ότι δεν είμαστε η ίδια ομάδα με τα τελευταία τρία παιχνίδια. Αισθάνομαι άσχημα, γιατί ούτε εγώ έπαιξα καλά ούτε όλοι μας ως ομάδα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να δεχθείς ότι δεν έπαιξες καλά, να καταλάβουμε πώς και γιατί χάσαμε και να πάμε παρακάτω. Ένα ματς χάσαμε. Δεν έπρεπε να γίνει, αλλά συνέβη. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσουμε το μυαλό μας και την πίστη στους εαυτούς μας. Είμαστε μεγάλη ομάδα, με καλούς παίκτες και είμαι σίγουρος πως θα αντιδράσουμε».

Ο Ιμπόρα, ο οποίος θέλησε να τονώσει την ψυχολογία των συμπαικτών του:

«Από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει πολλά και έχουμε περάσει πολλά. Είμαστε μια καλή ομάδα, έχουμε κάνει πολλά καλά πράγματα, εντάξει δεν παίξαμε καλά στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να χάσουμε τον δρόμο μας. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά στην προπόνηση.

Γιατί με τη δουλειά διορθώνεις τα λάθη. Όταν χάνουμε, χάνουμε όλοι μαζί και όταν κερδίζουμε επίσης κερδίζουμε όλοι μαζί. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Να επιστρέψουμε δυνατοί και να τα δώσουμε όλα να φτάσουμε πάλι στην κορυφή».

Ελ Αραμπί: «Aυτοκριτική και αντίδραση, μια μάχη χάσαμε»

«Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στη ζωή και στο ποδόσφαιρο συνέχεια. Είναι καλό να στενοχωριόμαστε και να κάνουμε την αυτοκριτική μας όλοι. Αλλά έχουμε και άλλα παιχνίδια μπροστά μας. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε πολλές μάχες. Το ότι χάσαμε μία, δεν είναι καταστροφή. Θα παλέψουμε και θα κερδίσουμε τις επόμενες.

Ξεχάστε ό,τι έγινε. Μην το αφήσετε να σας κάνει να σκέφτεστε αρνητικά. Είδατε πώς μας στήριξε ο κόσμος στο τέλος. Οι οπαδοί μας πιστεύουν, είναι δίπλα μας, οπότε κι εμείς θα πρέπει να κάνουμε αυτό για το οποίο είμαστε εδώ. Ηρεμήστε, κάντε την αυτοκριτική του ο καθένας ξεχωριστά και πάμε παρακάτω. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Διαβάστε επίσης