Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανεπιθύμητοι στην Εθνική οι Μπαλτάκος, Φιλιππούσης

Ανεπιθύμητοι στην Εθνική οι Μπαλτάκος, Φιλιππούσης
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 - 13:11
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην Εθνική έχει η διοίκηση της ΕΠΟ, ειδικότερα ο πρόεδρός της Τάκης Μπαλτάκος και ο εκτελεστικός διευθυντής Ιάκωβος Φιλιππούσης. Η καταγγελία του Πογέτ ότι ο βοηθός του δεν πληρώθηκε επί οκτώ μήνες δείχνει και τις κακές σχέσεις με την ΕΠΟ. Μπαλτάκος, Φιλιππούσης σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν... κηρυχθεί ανεπιθύμητοι από τους παίκτες, ακόμη και για να μπουν στα αποδυτήρια της Εθνικής. Οι λόγοι έχουν να κάνουν με την απαξίωση της Εθνικής από την πλευρά της διοίκησης της ΕΠΟ.

Το ξέσπασμα του Ουρουγουανού τεχνικού ο οποίος πριν από την προπόνηση της περασμένης Δευτέρας (13/11) κατάγγειλε ότι ο βοηθός του Μαουρίσιο Ταρίκο είναι απλήρωτος οκτώ μήνες (δεν έχει βρεθεί λύση από τότε ήρθε στο πλευρό του Πογέτ) δείχνει και ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δείχνει την οριστική ρήξη καθώς εδώ και καιρό τόσο ο Πογέτ όσο και οι διεθνείς δεν θέλουν να βλέπουν τον Μπαλτάκο, τον Φιλιππούση, γενικά κανέναν παράγοντα της ΕΠΟ.

Ένα από τα βασικά θέματα έχει να κάνει με τις προπονήσεις της Εθνικής. Από τότε που τελείωσε η σύμβαση με τον Αγιο Κοσμά, αν και εκεί υπήρχε πρόβλημα συντήρησης με ευθύνη της ΕΠΟ, οι διεθνείς δεν ξέρουν που θα προπονηθούν. Εχουν κάνει τον γύρο της Αττικής (Καλλιθέα, Ριζούπολη, Περιστέρι, προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ) και αυτές τις μέρες γυμνάζονται στη Νέα Σμύρνη, ενόψει των επόμενων αγώνων, την Παρασκευή με τη Νέα Ζηλανδία (φιλικό στη Ριζούπολη) και την Τρίτη με τη Γαλλία (τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Euro 2024 στην ΟΠΑΠ Αρένα). Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν να πληρωθούν αρκετούς μήνες τους μισθούς τους.

Για να δείτε το μέγεθος της ξεφτίλας, σημειώστε ότι χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πανιώνιος δεν άφηνε την Εθνική να προπονηθεί στη Νέα Σμύρνη, αν η ΕΠΟ δεν του έβρισκε γήπεδο για να προπονηθούν οι παίκτες του. Τι συμφωνία έκαναν με τον Πανιώνιο και γιατί προέκυψε αυτό το θέμα;

*Σενάρια ότι ο Πογέτ τα... βροντάει από την Εθνική μετά το παιχνίδι με την Γαλλία. Επίσης, καλά κρατούν και τα σενάρια για Σάντος και Χιμένεθ. Πάντως, προς το παρόν, ο Πογέτ έχει στήριξη, όμως όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του αγώνα της Τρίτης (21/11), με άλλα λόγια αν βρουν ευκαιρία θα τον διώξουν.

Διαβάστε επίσης

Κι άλλος διασυρμός για την ΕΠΟ

Κι άλλος διασυρμός για την ΕΠΟ

Η ομοσπονδία της Νέας Ζηλανδίας, αντιπάλου της Εθνικής στο αυριανό (17/11) κεκλεισμένων των θυρών φιλικό στη Ριζούπολη, θα την καταγγείλει στην UEFA.