Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όσο η Κυβέρνηση κλείνει τα μάτια, τόσο το ποδόσφαιρο θα βυθίζεται στον βούρκο

Όσο η Κυβέρνηση κλείνει τα μάτια, τόσο το ποδόσφαιρο θα βυθίζεται στον βούρκο
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 - 23:22
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ας δούμε πως έχει η κατάσταση στην ΕΠΟ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

1) «Συμφωνία Σαββίδη, Μελισσανίδη για Μάκη Γκαγκάτση πρόεδρο της ΕΠΟ», επανέλαβε ξανά, μετά από μερικές μέρες, με νέες δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ομώνυμης ΠΑΕ. Να θυμίσουμε ότι ο Αχιλλέας Μπέος πήγαινε στο «μάντρωμα» των ΕΠΣ στο «Μακεδονία Παλλάς», όταν διαφήμιζαν την... εξυγίανση. Μια δήλωση που αποδεικνύει ότι η ΕΠΟ δεν είναι ανεξάρτητη.

2) Ο βοηθός του Πογέτ είναι απλήρωτος, η Εθνική ξεφτιλίζεται και παίζει φιλικό αγώνα κεκλεισμένων των θυρών στην ακατάλληλη Ριζούπολη (και με σφραγίδα της UEFA), έστειλαν τη Νέα Ζηλανδία (σ.σ. αντίπαλος στη Ριζούπολη) να προπονηθεί σε βοσκοτόπι, η Ολλανδοί ακόμα... τρέχουν με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου της «ΟΠΑΠ Αρένα» στο προηγούμενο επίσημο παιχνίδι της Εθνικής. Η Εθνική παίζει με άδειο το πέταλο και βγάζουν ανακοίνωση για sold out.

3) Η ΕΠΟ προσλαμβάνει (σ.σ. ο Δημητριάδης τιμ μάνατζερ στην Εθνική Ελπίδων) ως ρουσφέτι στην ΑΕΚ και το μπλοκ του βορρά, που στηρίζεται από τον ΠΑΟΚ, έκανε πίσω ως ανταπόδοση της υποψηφιότητας του Μάκη Γκαγκάτση για την προεδρία της, στις εκλογές που θα γίνουν τον Ιούνιο του 2024. Και δεύτερο ρουσφέτι στην ίδια συνεδρίαση (20/11) της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς «έφαγαν» τον Καπέλα από μάνατζερ VAR επειδή το ήθελε ο ΠΑΟΚ. Φέρνουν τον Σουηδό Λιφ Λίντμπεργκ ο οποίος δεν είναι πιστοποιημένος για το VAR, ενώ στην πατρίδα του δεν έχουν VAR! Όχι, που θα «έτρωγαν» τον Μάνταλο από αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ...

4) Η ΕΠΟ έχει προσλάβει αρχιδιαιτητή, τον Σουηδό Πίτερ Φρόιντφελντ. Δεν ήρθε στην Ελλάδα στο σεμινάριο της Ξάνθης (17/11-19/11), γεγονός πρωτοφανές να γίνει σεμινάριο διαιτητών και βοηθών της Super League χωρίς τον αρχιδιαιτητή. Εγινε με ευθύνη Μάνταλου, άρα φάνηκε και ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ ασχολείται και με τη διαιτησία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αν και διαβεβαίωναν ότι ασχολείται με τη διαιτησία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Παρότι ο Φρόιντφελντ δεν ήρθε για να διδάξει στο σεμινάριο, από σήμερα (20/11) βρίσκεται στην Αθήνα και θα φύγει την Τετάρτη (22/11).

Αυτά είναι μερικά πρόχειρα παραδείγματα των τελευταίων ημερών για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ τα σκάνδαλα της ΕΠΟ γεμίζουν βιβλίο. Όλα αυτά αποδεικνύουν και την ανωμαλία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα πράγματα όχι μόνο δεν είναι φυσιολογικά αλλά η ΕΠΟ δεν έχει σχέση με μια κανονική ομοσπονδία.

Οσο η Κυβέρνηση κλείνει τα μάτια, τόσο το ποδόσφαιρο θα βυθίζεται στον βούρκο. Ηδη η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την απαράδεκτη και ακατάλληλη ΕΠΟ. Εκτίθεται και η Κυβέρνηση, πρώτος απ' όλους ο Βρούτσης που ανέχεται τον Μπαλτάκο και την παρέα του.

Ο γιαλός δεν είναι στραβός, αλλά η κυβέρνηση αρμενίζει στραβά. Και... σφραγίζει την έλλειψη ανεξαρτησίας της ΕΠΟ κάτω από τις... ομπρέλες των Μελισσανίδη, Σαββίδη.

Διαβάστε επίσης