Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΠΟ: Το ποτήρι ξεχείλισε, όμως πέρα βρέχει για την Κυβέρνηση

ΕΠΟ: Το ποτήρι ξεχείλισε, όμως πέρα βρέχει για την Κυβέρνηση
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 - 22:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκεί που με την ΕΠΟ νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Η κατάσταση έχει ξεπεράσει τον πάτο του βαρελιού και πάει όλο και παρακάτω. Το ποτήρι ξεχείλισε, η ομοσπονδία γίνεται ρεζίλι αλλά πέρα βρέχει!

Πέρα βρέχει και για την Κυβέρνηση. Αν και αναβάθμισε τον αθλητισμό και πλέον από υφυπουργό έχουμε αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, όμως ο Γιάννης Βρούτσης εκτίθεται επειδή... αμολάει αετό! Ακόμη να επισημάνουμε ότι η ΕΠΟ δεν απάντησε πάρα τη «βόμβα» που έριξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τη θεσμική επιστολή του ως πρόεδρος της Super League στην ΕΕ της Ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι «πραγματικό αφεντικό είναι ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ», ούτε η ΓΓΑ αντέδρασε με την καταγγελία του ότι είναι έκπτωτη η διοίκηση της ΕΠΟ.

Επίσης:

Τα λένε και μόνοι τους, καθώς ούτε οι ίδιοι τους αντέχουν. Για παράδειγμα ο ίδιος ο Πογέτ κατάγγειλε ότι ο βοηθός του είναι απλήρωτος.

Ξεφτιλίζονται και μόνοι τους. Αλλο παράδειγμα ότι έστειλαν τη Νέα Ζηλανδία να προπονηθεί σε βούρκο και την έβαλαν να παίξει φιλικό με την Ελλάδα στη Ριζούπολη που έχει κριθεί ακατάλληλη από την UEFA, για αυτό και έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Ξεφτιλίζονται και διεθνώς. Η ΠΟ Νέας Ζηλανδίας θα καταγγείλει στην UEFA όσα έγιναν, ενώ οι παίκτες της Ολλανδίας τους διέσυραν για την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου της «ΟΠΑΠ Αρένα» στο προηγούμενο επίσημο παιχνίδι της Εθνικής με τους «οράνιε» στις 16 Οκτωβρίου.

Στο «τα λένε και μόνοι τους» προσθέστε και την ομολογία του Μπέου, ο οποίος επανέλαβε την αποκάλυψή του και έβγαλε τις μάσκες για το παρασκήνιο με στόχο τον έλεγχο της ομοσπονδίας, ότι ο Μάκης Γκαγκάτσης θα γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ «μετά από συμφωνία των Σαββίδη, Μελισσανίδη». Το είπε την περασμένη Πέμπτη, το επανέλαβε και χθες, μάλιστα σε δυο σημεία της συνέντευξής του, για όσους δεν το εμπέδωσαν. Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του ΝΠΣ Βόλος και πρόεδρος της πόλης πήγαινε προ ετών στις συγκεντρώσεις στο «Μακεδονία Παλλάς», όπου συγκέντρωναν τις ποδοσφαιρικές ενώσεις.

Θυμίζουμε:

Τη σοβαρή κατηγορία του Μαρινάκη, ο οποίος στη θεσμική επιστολή του ως πρόεδρος της Super League στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, κατά της ΓΓΑ και της Επιτροπής Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης. Ο λόγος είναι ότι δεν εφαρμόζουν το νόμο, καθώς η διοίκηση της ΕΠΟ έπρεπε να είναι έκπτωτη επειδή δεν έστειλε τους κανονισμούς για έλεγχο νομιμότητας στον Βρούτση.

Αναλυτικά, ο Μαρινάκης αναφέρει:

«Δεν κοινοποιείτε στον αρμόδιο Υπουργό Αθλητισμού τους Κανονισμούς που εκπορεύονται από την Ομοσπονδία όπως επιβάλλει ο ν. 2725/1999 γεγονός που θα έπρεπε να έχει ήδη οδηγήσει στην έκπτωση της Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά τα αρμόδια όργανα της ΓΓΑ και η Επιτροπή Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ μάλλον έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν από το να ασχολούνται με την τήρηση των νόμων του Ελληνικού Κράτους».

Διαβάστε επίσης