Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός: Αυτό μπορεί και πρέπει να αλλάξει άμεσα

Ολυμπιακός: Αυτό μπορεί και πρέπει να αλλάξει άμεσα
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023 - 13:37

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Ο Ολυμπιακός μπήκε σε νέα ημέρα, με τον Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο. Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι παρών και διάγει ήδη τις πρώτες του ημέρες, στο Ρέντη, έχοντας αρχίσει από την Τρίτη, να δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές του Θρύλου. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει έρθει στον Πειραιά ενημερωμένος. Το κατέστησαν σαφές και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, οι οποίοι έλεγαν πως ο 58χρονος τεχνικός «ξέρει τα πάντα» για την ομάδα, την οποία ήδη ανέλαβε. Ο Καρβαλιάλ έχει πιάσει ήδη δουλειά και προσπαθεί να αλλάξει ορισμένα πράγματα. Τι είναι όμως αυτό που μπορεί και πρέπει να αλλάξει πρώτο; Τι είναι αυτό το οποίο είναι άμεσα στο χέρι του να διορθώσει;

Δεν είναι η τακτική, το πλάνο, η γενική «ταυτότητα» του Ολυμπιακού. Άλλο είναι. Είναι η ψυχολογία. Είναι η «αύρα» στο προπονητικό του Ολυμπιακού, μετά το βαρύ κλίμα, το οποίο επικράτησε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας του Πειραιά. Αυτό είναι το πρώτο το οποίο ο Καρβαλιάλ μπορεί να αλλάξει. Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο, στο οποίο ο Πορτογάλος προπονητής μπορεί και πρέπει να παρέμβει, για να γυρίσει το κλίμα.

Ακόμη δεν είναι η ώρα για να αλλάξει ο Ολυμπιακός «ταυτότητα». Να αλλάξει ριζικά εικόνα. Σιγά-σιγά θα γίνει και αυτό. Τακτική και αυτοματισμοί και συνολική ταυτότητα ομάδας θα δουλέψει ο Καρβαλιάλ με τον καιρό. Δεν έχει πολύ χρόνο, είναι η αλήθεια. Αλλά τώρα, προέχει η ψυχολογία. Και εκεί θα δουλέψει ο πολύπειρος τεχνικός, μαζί με τα πρώτα κομμάτια της φιλοσοφίας του, στο γήπεδο.

Διαβάστε επίσης

Ξεφτιλίζεται η προπαγάνδα που ονειρεύεται να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός! (videos)

Ξεφτιλίζεται η προπαγάνδα που ονειρεύεται να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός! (videos)

Τα γνωστά ΜΜΕ που έχουν γνωστές σχέσεις με συγκεκριμένες ΠΑΕ φτιάχνουν σενάρια ότι θα τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός, όμως τα δεδικασμένα των αγώνων του Ατρομήτου με τον Αρη και τον Παναθηναϊκό «δείχνουν» πρόστιμο.