Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξεφτιλίζεται η προπαγάνδα που ονειρεύεται να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός! (videos)

Ξεφτιλίζεται η προπαγάνδα που ονειρεύεται να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός! (videos)
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023 - 15:26

Απολογείται αύριο (8/12, ώρα 13:00) ο Ολυμπιακός στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League για τον αγώνα του με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό και η προπαγάνδα που «οργιάζει» θέλει να τιμωρηθεί με ποινή κεκλεισμένων των θυρών, όμως το μόνο που καταφέρνει είναι να ξεφτιλίζεται. Δεν έχουν καταλάβει ότι ο αγώνας διεκόπη προσωρινά λόγω αλόγιστης ρίψης χημικών από την αστυνομία, ενώ δεν υπάρχει τραυματισμός που θα επιβάρυνε το κατηγορητήριο.

Επίσης, υπάρχουν και τα δεδικασμένα των εντός έδρας αγώνων του Ατρομήτου με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με αυτά για παρόμοια περιστατικά η ομάδα του Περιστερίου τιμωρήθηκε με πρόστιμα, πιο συγκεκριμένα 25.000 ευρώ για τον αγώνα με τον Άρη και 50.000 για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, επαναλαμβάνουμε με κατηγορητήριο σχεδόν ίδιο με του Ολυμπιακού.

Ο αγώνας Ατρόμητος-Άρης έγινε στις 5/11/22. Δείτε το βίντεο με τα επεισόδια:


Ο αγώνας Ατρόμητος-Παναθηναϊκός έγινε στις 12/3/23. Ιδού και το βίντεο με τα επεισόδια:

Ούτε αυτή τη φορά (σ.σ. αγώνας Ατρόμητος-Παναθηναϊκός) επιβλήθηκε ποινή έδρας κεκλεισμένων των θυρών, παρά πρόστιμα και μάλιστα για χειρότερα επεισόδια σε σχέση με τον Βόλο. Πιο συγκεκριμένα ο Ατρόμητος είχε απολογηθεί επειδή:

1) Στο 10’ λεπτό του αγώνα, τριάντα (30) φίλαθλοι της εγκαλουμένης από τη θύρα 7, εισήλθαν στην περίμετρο του αγωνιστικού χώρου, κατευθύνθηκαν απειλητικά προς τους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας στη θύρα 4, κρατώντας στα χέρια τους διαφημιστικές πινακίδες, κοντάρια καρέκλες και φωτοβολίδες και στη συνέχεια εκτόξευσαν προς αυτούς τέσσερις (4) φωτοβολίδες ευθείας βολής, δέκα (10) καρέκλες και καθίσματα, τρείς (3) διαφημιστικές πινακίδες και πέντε (5) πυρσούς. Στη συνέχεια δυνάμεις της αστυνομίας απώθησαν τους φιλάθλους της εγκαλουμένης προς τη θύρα 7. Οι ως άνω φίλαθλοι παρέμειναν εκεί και εκτόξευσαν πυρσούς, καπνογόνα, καθίσματα, καρέκλες και ξύλα (κοντάρια) προς τις αστυνομικές δυνάμεις για δεκαπέντε (15’) περίπου λεπτά.

2) Στο 27’ λεπτό του αγώνα, φίλαθλος της εγκαλουμένης από τη θύρα 7, εισήλθε στην περίμετρο του αγωνιστικού χώρου, έμπροσθεν της θύρας 7, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος του Α’ ημιχρόνου.

Όπως ήδη αναφέραμε η πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League Αντιγόνη Σταμολέκα θεώρησε ότι έπρεπε να επιβληθεί πρόστιμο επειδή δεν προέκυψαν σωματικές βλάβες. Αντιγράφουμε το σκεπτικό της απόφασης: «Αντιθέτως, εφαρμοστέα τυγχάνει εν προκειμένω η διάταξη του άρθρου 15 παρ.4 περ.β εδ.β ΠΚ/ΕΠΟ, καθόσον, όπως αποδεικνύεται, καίτοι έλαβαν χώρα κατά τα προεκτεθέντα επεισόδια, τα οποία και επέφεραν, τουλάχιστον εντός του χώρου του γηπέδου, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, ωστόσο, αυτά (επεισόδια) δεν συνδέθηκαν, ωσαύτως εντός του αυτού ως άνω χώρου του γηπέδου, με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, έλαβαν δε χώρα αποκλειστικώς και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, με ακόλουθη συνέπεια να πρέπει να επιβληθεί σε βάρος της εγκαλούμενης ΠΑΕ μόνη η προβλεπόμενη στην οικεία διάταξη (περ.β) χρηματική ποινή, μη επιβαλλομένης σωρευτικώς και της ποινής της διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές».

Ο Ατρόμητος είχε κληθεί με τα ίδια άρθρα που περιλαμβάνονται και στο κατηγορητήριο του Ολυμπιακού για τον αγώνα στον Βόλο. Σύμφωνα με αυτό δεκαπέντε άτομα (σ.σ. οι μισοί σε σχέση με τον αγώνα Ατρόμητος-Παναθηναϊκός) εισήλθαν στο ταρτάν του Πανθεσσαλικού Σταδίου και δεν προκάλεσαν επεισόδια με την αστυνομία ή σε βάρος ποδοσφαιριστών, διαιτητών, οπαδών της γηπεδούχου ομάδα. Μόνο ένας προκύπτει ότι πέταξε καρέκλα κατά αστυνομικού χωρίς να τον τραυματίσει.

Διαβάστε επίσης