Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αδιάβαστοι οι διεθνείς διαιτητές για την επαγγελματική διαιτησία

Αδιάβαστοι οι διεθνείς διαιτητές για την επαγγελματική διαιτησία
Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2024 - 22:54

Προσπάθησε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης να μάθει λεπτομέρειες για την επαγγελματική διαιτησία, με ποιο καθεστώς εργάζονται οι ρέφερι, τι ισχύει για τους δημοσίους υπάλληλους, αν κάποιος που είναι ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να κρατήσει το μαγαζί του και ταυτόχρονα να υπογράψει και επαγγελματικό συμβόλαιο. Σκοπός του Βρούτση ήταν να περάσει διατάξεις στην υπουργική απόφαση που θα δρομολογήσει την υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας.

Όμως, οι διαιτητές που ήταν στη συνάντηση (Παπαπέτρου, Γκάμαρης, Μανούχος, Φωτιάς) δεν ήξεραν τι ισχύει σε άλλες χώρες. Παράλληλα είπαν στον Βρούτση ότι θα ρωτήσουν! Όλα αυτά θα τα συμπεριλάβουν στις προτάσεις τους τις οποίες θα στείλουν μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Πάντως, η Super League, επί προεδρίας Μαρινάκη έκανε αρκετές κινήσεις για να προετοιμαστεί:

-Στις 6 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στην οποία από την πλευρά της διοργανώτριας συμμετείχαν η αναπληρώτρια πρόεδρος Κάτια Κοξένογλου και ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, από την άλλη ο Μαρκ Ρίλεϊ, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιτροπής επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League.

-Στις 24 και 25 Αυγούστου 2022, ο Μαρινάκης έφερε στην Αθήνα τον τέως πρόεδρο της Premier League Σερ Ντέιβιντ Ρίτσαρντς για να δώσει τα... φώτα του για την επαγγελματική διαιτησία.

-Με τον τίτλο «στην τελική ευθεία η επαγγελματική Διαιτησία, στα πρότυπα της Premier League» η Super League, την Πέμπτη 29/9/22, ανακοίνωσε επίσημα την ίδρυση του οργανισμού «Επαγγελματική Διαιτησία Ποδοσφαίρου Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» που θα αναλάβει την επαγγελματική διαιτησία.

-Την 1η Νοεμβρίου 2022 ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ παρουσίασε στο ΔΣ της Super League το μοντέλο λειτουργίας της επαγγελματικής διαιτησίας. Τα βασικά σημεία: Οι χώρες που ακολουθούν αυτό το μοντέλο είναι: Αγγλία (Premier League), ΗΠΑ (MLS), Πορτογαλία (Premeira Liga, Αυστραλία (A League). Πλήρης ανεξαρτησία με την υποστήριξη των τριών φορέων - Super League - ΕΠΟ - Εταιρεία. Καμία επιρροή από τις ΕΠΣ στην εξέλιξη των διαιτητών.

Διαβάστε επίσης