Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η εσωστρέφεια είναι καταστροφική και δεν ωφελεί σε τίποτα την ομάδα

Η εσωστρέφεια είναι καταστροφική και δεν ωφελεί σε τίποτα την ομάδα
Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2024 - 16:30

*** «ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ» στο ... τάβλι, αλλά και στο ποδόσφαιρο : «Παίξε καλά και χάσε» ***

*** Δεν είναι καθόλου περίεργο πού το απίθανο θέμα με τον Μαντί Καμαρά έσκασε μύτη ΤΩΡΑ, δηλαδή παραμονές του αγώνα με το Αεκ. Τις έχουμε ξαναζήσει αυτές τις ... «συμπτώσεις», πολλές φορές στο παρελθόν. Και πρέπει να το δούμε σαν ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΙΝΗΤΡΟ για τους παίκτες μας να τα δώσουν όλα για τη νίκη στο αυριανό ντέρμπι ***

*** Από χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ Βώλος : «Συγχαρητήρια στην ΚΕΔ και στους αρμόδιους της ΕΠΟ για τον ορισμό του Περράκη στον χθεσινό αγώνα ΑΕΚ – Βόλος. Αναρωτιόμαστε με ποια λογική όρισαν έναν διαιτητή, ο οποίος είναι πιθανόν να εμπλέκεται σε παράνομο στοιχηματισμό και στήσιμο αγώνα, κάτι που βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές».

*** Τι ρωτάνε ! Αλήθεια, το ενδεχόμενη της «λογικής της Μαφίας», το έχουν αποκλείσει ; ***

*** ΕΓΡΑΨΕ : «Στις 25 Μαΐου 2019, η Γαλατασαράι ο Φατίχ Τερίμ υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας, μπροστά σε 52.500 θεατές στο «Τουρκ Τέλεκομ Στάντιουμ». Πρωτότυπη κίνηση. Έπαιζε από τα μάστριξ το σκηνικό.

*** Μόνο που αυτή την φορά τον δουλέψανε άγρια τον Τερίμ. Του είχαν υποσχεθεί λαγούς και πετραχήλια και τον αφήσανε ξεκρέμαστο. Την επόμενη σεζόν τερμάτισε 19 βαθμούς από την κορυφή και τον σουτάρανε, παρότι είχε προκριθεί στους «16» του Europa League» ( iapopsi.gr ) ***

Η ΗΤΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΑ, ΕΓΙΝΕ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΡΥΛΙΚΗ ΡΕΛΑΝΣ !

ΤΡΙΑ ΝΤΕΡΜΠΙ, ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΛΕΩΣΗ

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ : ΣΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΕΚΟΥΛΑ !!!

Η ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

ΤΟ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !

*** Λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, ΑΥΤΗ είναι η ΔΙΑΦΟΡΑ του Ολυμπιακού από τους άλλους. Διαφορά τεράστια, πού μετράει σε πολλά επίπεδα. Μια φορά σε πεντέμισι χρόνια έχασε ο Ολυμπιακός στην επαρχία. Έσπασε δηλαδή ένα ποδοσφαιρικό ρεκόρ, πού είναι απλησίαστο για κάθε άλλη ελληνική ομάδα. Και ... έγινε το σώσε !

*** Μα, θα έλεγε κάποιος στωικός, τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Ακόμα και αυτά που διαιωνίζονται, έρχεται στιγμή πού σπάνε. Έτσι και αυτό το (ένα από τα πολλά ) ρεκόρ της ομάδας – θρύλος. Ειδικά στις εγχώριες διοργανώσεις. Και όμως, αυτό το μοιραίο για το ρεκόρ αποτέλεσμα, έφερε τον χαμό. Τον χαλασμό.

*** Μοναδικό το φαινόμενο του Ολυμπιακού. Σε καμία άλλη ομάδα δεν συμβαίνει αυτό. Η ήττα μετράει σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, σαν ... εθνική τραγωδία. Και πάντοτε έχει επιπτώσεις. Να θυμηθούμε μερικά παραδείγματα ; Ο Πάοκ έχασε στην Κρήτη από τον Οφη με 1-0. Ο Πόα έχασε με 2-0 στο Χαριλάου και με 3-2 στο Περιστέρι. Το Αεκ έχασε 2-0 στο Ηράκλειο. Καμία όμως δεν αντιμετώπισε αυτό το κλίμα, πού θυμίζει αρχαία τραγωδία. Κάνω κάπου λάθος ;

*** Φυσικά και δεν πρόκειται να αναζητήσω ΤΩΡΑ ευθύνες από κανένα. Όχι ότι δεν υπάρχουν ευθύνες και υπεύθυνοι, αλλά δεν βλέπω σε τι θα ωφελήσει την ομάδα μία μεμψίμοιρη κριτική, πού θα καταδεικνύει ενόχους, ΕΙΔΙΚΑ τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ χρονική στιγμή.

*** Είμαι της άποψης – και τηρώ χρόνια τώρα αυτή την τακτική – ότι η κρίση πού ακολουθεί το όποιο ατυχές αποτέλεσμα του Ολυμπιακού, μπορεί να διαρκέσει μέχρι την πρώτη επιτυχία της ομάδας. Οσο πιο πολύ μετράει η επιτυχία, τόσο περισσότερο επανέρχεται το γνωστό κλίμα αισιοδοξίας στους αμέτρητους οπαδούς της. Οι δυσμενείς κρίσεις βαθμιαία καταλαγιάζουν και σε ελάχιστο χρόνο η ήττα στη Λαμία θα μας απασχολεί μόνο σαν στατιστικό στοιχείο.

*** Τι έχουμε λοιπόν μπροστά μας ; Εχουμε ΔΥΟ αγώνες «ζωής ή θανάτου», δύο αγώνες κρισιμότατους, πού μπορεί να αποτελέσουν και το χάσιμο μιάς ολόκληρης χρονιάς ! Πρωτάθλημα με το Αεκ την Κυριακή, Κύπελλο με τον Πόα την Τετάρτη. Και ακολουθούν, μέσα στο μήνα, άλλοι δύο αγώνες με τον Πόα. Για πρωτάθλημα και Κύπελλο ! Τι κερδίζουμε λοιπόν, καταλογίζοντας αφειδώς ευθύνες και απαιτώντας, ΤΩΡΑ, καρατομήσεις ;

*** Αυτό είναι και το κρίσιμο ερώτημα. Τι θα κερδίσει η ομάδα από μία καταστροφική έξαρση εσωστρέφειας ;

*** Εν ολίγοις, το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι πολύ – πολύ απλό. Χρειάζονται ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ για να έρθει η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΙΛΕΩΣΗ.

· ΒΗΜΑ 1ο : Κερδίζει μεθαύριο την Αεκ.

· ΒΗΜΑ 2ο : Κερδίζει την Τετάρτη τον Παναθηναϊκό στον αγώνα Κυπέλλου.

· ΒΗΜΑ 3ο : Κερδίζει την επόμενη Κυριακή τον Παναθηναϊκό στον αγώνα πρωταθλήματος.

*** Περνάει αυτά τα τρία βήματα με επιτυχία ; Όλα καλά και τα περασμένα, ξεχασμένα. Δεν τα περνάει ; Ολοταχώς για ... ρεκτιφιέ, γενική επισκευή και ΑΛΛΑΓΗ εφθαρμένων εξαρτημάτων. Αυτά ... ***

ΕΤΣΙ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ :

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ... ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ !

*** Το ιστορικό μιάς καταστροφικής χριστουγεννιάτικης άδειας. Η πρόταση για εξαήμερη άδεια στους παίκτες του Ολυμπιακού, έγινε από τον προηγούμενο προπονητή, τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, στον καινούργιο, τον Κάρλος Καρβαλιάρ. Ο Ισπανός προπονητής, είχε ενημερώσει πως οι παίκτες του θα φύγουν για άδεια στις 22 Δεκέμβρη και θα επιστρέψουν στις 28 του μήνα. Ο Καρβαλιάλ όμως, πού μόλις είχε αναλάβει, πήρε την απόφαση να κόψει μία ημέρα.

*** Ετσι, οι αγωνιούντες ποδοσφαιριστές ενημερώθηκαν πως θα γυρίσουν στις 27 Δεκεμβρίου στο Ρέντη για να προπονηθούν. Ωστόσο, οι δύο νίκες με Μπάτσκα Τόπολα και Πανσερραϊκό, σε Ευρώπη και πρωτάθλημα, «ανάγκασαν» τον Πορτογάλο τεχνικό να δώσει και άλλη μία ημέρα ... «μπόνους» στους παίκτες του έφεραν το... μασάζ στον Πορτογάλο προπονητή που αποφάσισε να δώσει τη μία ημέρα εξτρά στους παίκτες του και η ημερομηνία επιστροφής τους να μετατεθεί για τις 28 Δεκεμβρίου.

*** Ο Καρβαλιάρ δικαιολογείται, κατά κάποιο τρόπο για την απόφασή του να ενδώσει στις πιέσεις των παικτών, για δύο λόγους. Ο πρώτος, γιατί θεώρησε ότι ένα ... χατιράκι 24 ωρών, θα ωφελούσε τις σχέσεις του με τους παίκτες.

*** Ο δεύτερος, ότι ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ πως ο Ολυμπιακός έχει ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, όποτε οι ποδοσφαιριστές του επιστρέφουν από πολυήμερες άδειες σε διακοπές πρωταθλημάτων. Και σίγουρα, αυτή την εικόνα στη Λαμία δεν την περίμενε. Και δεν θα την ξεχάσει ποτέ.

ΚΑΡΜΟ : ΥΠ' ΟΨΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ... ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ !

*** Ο Κάρλος Καρβαλιάρ εισηγήθηκε ένθερμα στον Ολυμπιακό την απόκτηση του πανύψηλου ( 1.96 ) στόπερ της Πόρτο Νταβίντ Κάρμο. Λογικά, μόλις έρθει στην Ελλάδα θα τον δεί και ο Μπαρτζώκας. Για να κάνουμε σωστή εκτίμηση, να θυμηθούμε ότι ο Πατρίκ Αμπού Σισέ είναι 1.97 και ο Ουσεϊνού Μπα 1.92. Κάπου εκεί, στη μέση να τον υπολογίζουμε.

*** Ο Κάρμο, 24 ετών, θεωρείται εξαιρετικά προικισμένος αμυντικός, αλλά η αξία του δεν φαίνεται να εκτιμάται ιδιαίτερα φέτος, από τον προπονητή του στην Πόρτο, τον παλιό Μπαοκτζή Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος τον έχει χρησιμοποιήσει σε επτά έως τώρα αγώνες της πρώτης ομάδας.

*** Ολο τον Δεκέμβρη δεν έπαιξε πουθενά, παρά μόνο παραμονή Πρωτοχρονιάς αγωνίστηκε με την Πόρτο Β' πού έχασε στην έδρα της από τη Νάσιοναλ Μαδέϊρα ( κάτι σαν ... «Εθνικό Μαδέρι» ) από την οποία ηττήθηκε με 2-3. Αυτός ήταν και ο πιο πρόσφατος γενικά αγώνας του Κάρμο.

***Αντίπαλος του Κάρμο στον άτυχο αγώνα με την Νάσιοναλ Μαδέϊρα, ήταν ένας νεαρός φορ από τη Βενεζουέλα, ονόματι Χεσούς Ραμίρεζ. Ο Ραμίρεζ, πέτυχε και τα τρία γκολ της ομάδας του. Αυτά. ***

Διαβάστε επίσης