Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Αφεντικό» ο Θρύλος και στα... κεκλεισμένων ντέρμπι!

«Αφεντικό» ο Θρύλος και στα... κεκλεισμένων ντέρμπι!
Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2024 - 12:46

Tην ΑΕΚ θα φιλοξενήσει ο Ολυμπιακός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά δεν θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου του σε αυτή την αναμέτρηση υψηλών απαιτήσεων, που μετά από τα διαδοχικά «στραβοπατήματα» το τελευταίο διάστημα μοιάζει σαν ένας μικρός… τελικός.

Όλες οι αναμετρήσεις της Σούπερ Λιγκ διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών) και αυτό ισχύει για την ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ, η οποία θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ και οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν για πέμπτη ουσιαστικά φορά κάτω από αυτές τις συνθήκες από το τη σεζόν 2004-05, όταν και επέστρεψαν στη φυσική τους έδρα. Μάλιστα, ο πρώτος αγώνας με τους «κιτρινόμαυρους» ολοκληρώθηκε με 1-1 και ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν τότε με τον Γιάννη Οκκά πριν συμπληρωθούν 20 λεπτά αγώνα και ισοφαρίστηκαν από εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Κατσουράνη (72΄). Όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια έγιναν κάτω από… συνθήκες COVID-19 χωρίς κόσμο και ήταν ιδιαίτερα ευχάριστα για τους «ερυθρόλευκους» τα συναισθήματα που άφησαν. Τη σεζόν 2019-20, για τα play off της Σούπερ Λιγκ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0, χάρη σε τέρματα των Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς και Μαντί Καμαρά, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν και οι δύο αγώνες έγιναν χωρίς παρουσία κόσμου. Για τη σεζόν 2020-21, η ομάδα του Πειραιά νίκησε με 3-0 στην κανονική διάρκεια, χάρη σε τέρματα των Ελ Αραμπί (δύο) και Βαλμπουενά, με πέναλτι στο φινάλε για το… κερασάκι στην τούρτα. Στο 2-0 των play off, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο νυν εξτρέμ της Μπράγκα, Μπρούμα, που σκόραρε και δύο γκολ των νικητών.

Περίπτωση που… μοιάζει είναι και αυτή τη σεζόν 2021-22, όταν ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τον «δικέφαλο» χάρη σε ένα τέρμα του Γιαν Εμβιλά προς το φινάλε του παιχνιδιού. Ο αγώνας εκείνος είχε πραγματοποιηθεί με την παρουσία λίγων φιλάθλων στις εξέδρες, όταν ο κόσμος άρχισε σταδιακά να επιστρέφει. Συμπερασματικά, οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν πως και χωρίς τον… δωδέκατο παίκτη, μπορούν να παρουσιάσουν ένα πολύ καλό πρόσωπο και να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Υπενθυμίζεται πως και με την Μπάτσκα Τόπολα, στην «πρεμιέρα» του Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες ήταν… καταιγιστικοί επιθετικά και κατάφεραν να σκοράρουν πέντε τέρματα.

Διαβάστε επίσης

Στο Λιμάνι «δεν την βλέπει»!

Στο Λιμάνι «δεν την βλέπει»!

Οι αριθμοί δείχνουν Θρύλο. Η πραγματικότητα δείχνει Θρύλο. Όλα δείχνουν Θρύλο. Δείτε την προϊστορία του μεγάλου ντέρμπι.