Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ ετοιμάζει ένα ακόμη σκάνδαλο

Η ΕΠΟ ετοιμάζει ένα ακόμη σκάνδαλο
Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 - 09:45

Από το κακό στο χειρότερο ωθούν την κατάσταση στη διαιτησία. Ο Ελληνικός λαός έχει πληρώσει για την τοποθέτηση του VAR, όμως διαδραματίζονται καταστάσεις αποσύνθεσης. Ενώ καρατόμησαν τον Πορτογάλο Ζοάο Καπέλα, επειδή το ήθελε ο ΠΑΟΚ, και η θέση του υπεύθυνου VAR μένει κενή από τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν ο Καπέλα αποχαιρέτησε τους Ελληνες ρέφερι, μέσω e mail, από τότε δεν έχουν καλύψει το κενό.

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Για 50 μέρες δεν υπάρχει υπεύθυνος της ΚΕΔ για το VAR. Αν λάβουμε υπόψη όσα έγιναν στον αγώνα Κηφισιά-Ολυμπιακός 2-3 η εικόνα διάλυσης είναι δεδομένη. Θυμίζουμε ότι οι Παπαδόπουλος, Ψάρρης έβαλαν λάθος τις γραμμές για να ακυρώσουν γκολ του Ελ Αραμπί ως δήθεν οφσάιντ, ενώ έδειξαν και παγωμένη εικόνα στον Μανούχο για να μη δώσει πέναλτι υπέρ του Ροντινέι, επειδή φαινόταν οφσάιντ, αν και ο Βραζιλιάνος δεν επηρέαζε τη φάση. Αυτές είναι κραυγαλέες περιπτώσεις αλλοίωσης του VAR.

Εξίσου απίστευτο και συνάμα αληθινό είναι το πραξικόπημα που ετοιμάζουν. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ τη Δευτέρα (22/1), θα προηγηθεί και σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, έχει «θέματα ΚΕΔ». Σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν να προσλάβουν ως επικεφαλής VAR τον Σουηδό Λίντμπεργκ. Ηθελαν να τον φέρουν ως υπεύθυνο για τους βοηθούς αλλά τον... βάφτισαν μάνατζερ VAR επειδή καρατόμησαν τον Καπέλα και δεν έβρισκαν άλλον!

Ο συμπατριώτης του Φρόιντφελντ προέρχεται από χώρα που δεν χρησιμοποιεί VAR στο πρωτάθλημά της. Ταυτόχρονα, δεν είναι πιστοποιημένος από την UEFA. Αρα, δεν μπορεί δεν μπορεί να δώσει λύσεις, δεν μπορεί να εκπαιδεύσει σωστά. Συμπληρώνουμε ότι είναι και άπειρος.

Δεν διαψεύστηκε ότι άτυπα ο Λίντμπεργκ κυκλοφορούσε στην αίθουσα του VAR στο Μαρούσι, συγκεκριμένα την προηγούμενη αγωνιστική που έγιναν τα αίσχη στην Καισαριανή. Παρεμπιπτόντως, δεν πήραν και μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοιες αστειότητες και στο μέλλον. Πιο πριν δεν διαψεύστηκε ότι είχαν κάτι σαν ρόλο μάνατζερ VAR οι Καρατζίκας, Λαμπαδαρίου που επίσης δεν είναι πιστοποιημένοι!

Όλα αυτά δείχνουν και το αλαλούμ που επικρατεί σχετικά με το VAR που είναι παρόμοιο και με διαιτητικά «όργια» που συνεχίζονται. Μάλιστα, ο Καρατζίκας, αν και πρώην μη διεθνής βοηθός, φέρεται να έκανε συστάσεις στον διεθνή Μανούχο για τα λάθη του στον αγώνα Κηφισιά-Ολυμπιακός 2-3! Ναι, αυτά τα... τρομερά και άκρως τραγελαφικά έγιναν τη Δευτέρα, στην εκδήλωση απονομής σημάτων στους διεθνείς.

Στην προηγούμενη ΕΕ (12/1), με την ευκαιρία της πρόσληψης του Λίντμπεργκ, ήθελαν να διώξουν και τον Αυστριακό Φριτς Στάκχιλκ που είναι υπεύθυνος για τους παρατηρητές.

Διαβάστε επίσης

Η αντεπίθεση ξεκίνησε...

Η αντεπίθεση ξεκίνησε...

Εκτός από τους τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς, οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν ψυχολογία και είναι έτοιμοι για τη συνέχεια.