Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έκανε το καθήκον του ο Θρύλος!

Έκανε το καθήκον του ο Θρύλος!
Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2024 - 21:22

Έγινε η δουλειά και συνεχίζει ακάθεκτος για το 48ο! Άλλο ένα βήμα για την επιστροφή στην κορυφή έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη. Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη μέσα στο 2024, μετά τις νίκες με Κηφισιά και Άρη. Ντόη (57') και Ναβάρο (67') έδωσαν τις λύσεις για τους ερυθρόλευκους, με τον Κόντε να μειώνει στο 76' με πέναλτι και τον Γιόβετιτς να "καθαρίζει" στο 90+3'. Ντεμπούτο για Όρτα και Τσικίνιο.

Παρατάχθηκε με Όρτα στην ενδεκάδα του κόντρα στον ΠΑΣ

Με 4-2-3-1 και τον Όρτα δίπλα στον Έσε παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Κάρλος Καρβαλιάλ στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 20η αγωνιστική της Super League.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πασχαλάκης βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, με τους Ντόη και Ρέτσο μπροστά του. Οι Κίνι και Ορτέγκα αγωνίστηκαν στα αμυντικά άκρα. Ο Έσε και ο Όρτα, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο, ήταν το δίδυμο του άξονα, με τον Φορτούνη στο «10». Ο Μασούρας και ο Μαρτίνς βρέθηκαν στα «φτερά» και ο Ναβάρο ήταν η αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Στην αποστολή βρέθηκαν για πρώτη φορά οι Άμπι και Κάρμο.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με διάθεση να αναλάβει την πρωτοβουλία. Με κατοχή και αρκετές πάσες, με προσπάθεια να παίξει κάθετα, με Μασούρα, Όρτα και Μαρτίνς πολύ κινητικούς, ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να ανοίξει διαδρόμους. Ο ΠΑΣ έπαιζε πολύ κλειστά και περίμενε την κόντρα. Δεν έδειχνε διάθεση να ρισκάρει. Επομένως, η μπάλα ήταν στα πόδια του Θρύλου. Οι Πειραιώτες είχαν τρεις μοναδικές ευκαιρίες, αλλά δεν τις μετουσίωσαν σε γκολ. Αρχικά στο 7’, O Φορτούνης πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, προσπάθησε να την περάσει στον Ναβάρο εντός περιοχής, αλλά σταμάτησε στα σώματα. Ο Μασούρας έγινε κάτοχός της και σούταρε, η μπάλα βρήκε πάλι στα σώματα και κατέληξε κόρνερ. Ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο για τον Ολυμπιακό. Δέκα λεπτά μετά, ο Φορτούνης εκτέλεσε, γεμίζοντας στην περιοχή. Ο Μασούρας έφυγε στην πλάτη του Μπακαδήμα, έβαλε το δεξί του πόδι, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του ΠΑΣ. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Έσε έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, τροφοδότησε τον Μασούρα κινήθηκε από δεξιά, έκανε αμέσως την πάσα στον Φορτούνη που μπήκε στην περιοχή και έκανε το τσίμπημα, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 39’, ο ΠΑΣ απείλησε για πρώτη φορά στο ματς και λίγο έλειψε να μπει γκολ. Ο Σόρια έκανε το μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή και ο Πασχαλάκης εκτινάχτηκε ωραία στο «Γ» της εστίας και απέκρουσε εντυπωσιακά. Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν σημειώθηκε κάτι το αξιοσημείωτο και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, ισόπαλες δίχως σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν ίδιος ο ρυθμός, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει περισσότερο την πίεση και να ψάχνει το γκολ. Στο 51’, έφτασε κοντά στο πολυπόθητο τέρμα, όταν ο Κίνι έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Μασούρας πήρε την μπάλα παρά τις κόντρες και στη συνέχεια ο Ναβάρο πήρε την κεφαλιά από κοντά, ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο Αθανασίου. Ωστόσο, έξι λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Ντόη. Ο νεαρός άσος πήρε την μπάλα ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και την περιοχή, έπειτα από μία απομάκρυνση, πήρε κάποια μέτρα, έδειξε εμπιστοσύνη στο πόδι του, εκτέλεσε εκτός περιοχής και νίκησε τον Αθανασίου για το 1-0. Δευτερόλεπτα μετά οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν με τον Μασούρα, αλλά ακυρώθηκε γιατί ήταν οφσάιντ. Στη συνέχεια, ο Όρτα άφησε τη θέση του στον Τσικίνιο, ο οποίος έκανε και εκείνος ντεμπούτο με τα «ερυθρόλευκα».

Στο 65’, ο Τσικίνιο έκλεψε την μπάλα, ο Μασούρας έγινε αποδέκτης αυτής έξω από την περιοχή, προσποιήθηκε ότι θα σουτάρει και τελικά τροφοδότησε τον Ναβάρο που βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασίου, τον πλάσαρε εύστοχα και έγινε το 2-0. Με τον βοηθό να υποδεικνύει οφσάιντ, αλλά ο VAR τον εξέθεσε γιατί ο Ναβάρο καλυπτόταν 1.5 μέτρο και έτσι μέτρησε το γκολ. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Τούτου πήρε την μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή, έκανε το σπριντ, διένυσε αρκετά μέτρα, πάτησε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι από τον Ρέτσο, όπως έδειξε ο διαιτητής, με τους Πειραιώτες να διαμαρτύρονται για την φάση, λέγοντας πως ήταν εκτός περιοχής. Ο Κόντε ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Πασχαλάκη, με τον Έλληνα πορτιέρε να πέφτει δεξιά και έτσι έγινε το 2-1. Στο 89’, ο Ναβάρο, έκλεψε από τον Μπακαδήμα, σούταρε με το αριστερό και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι κι αυτή ήταν η τελευταία στιγμή του Ισπανού στο ματς, καθώς πέρασε στην θέση του ο Γιόβετιτς, ο οποίος σκόραρε. Ο Φορτούνης έβγαλε στον Μασούρα που έφυγε από τα δεξιά και έκανε ωραίο γύρισμα στον Μαυροβούνιο και εκείνος έπιασε με τη μία έπιασε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και μετά κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 3-1.

Oλυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Όρτα (61’ Τσικίνιο), Έσε (72’ Καρβάλιο), Φορτούνης, Μασούρας, Μαρτίνς (72’ Ποντένσε), Ναβάρο (89’ Γιόβετιτς).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια, Κιάκος, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Καραχάλιος, Ριένστρα, Λιάσος, Ροσέρο, Μπάλαν, Τζίμας

Διαβάστε επίσης