Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

O Όρτα έχει τον τρόπο κόντρα στον ΠΑΟ! (videos)

O Όρτα έχει τον τρόπο κόντρα στον ΠΑΟ! (videos)
Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2024 - 12:54

Σε ό,τι αφορά το ντέρμπι της Λεωφόρου την Κυριακή, o Όρτα μόνο… νέος δεν θα αισθάνεται σε αγώνα με τους «πράσινους». Φυσικά και θα είναι το πρώτο του «αιώνιο» ντέρμπι, αλλά απέναντι του θα βρει μια ομάδα από την οποία και έχει πλήρη εικόνα. Τον Παναθηναϊκό τον αντιμετώπισε δύο φορές το καλοκαίρι, στα play off με φόντο τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και έχει ευχάριστες αναμνήσεις αφού και στα δύο ματς είχε… μπόλικο χρόνο συμμετοχής και στο φινάλε των παιχνιδιών βγήκε νικητής και με την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στον πρώτο αγώνα, στην έδρα των Πορτογάλων, ο Αντρέ Όρτα μπορεί να μη βρέθηκε στο αρχικό σχήμα, αλλά μπήκε στο γήπεδο στο 36ο λεπτό, αφού τραυματίστηκε ένας από τους πρόσφατους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού, ο Αλ Μουσράτι! Ο Όρτα κάλυψε το κενό του και ήταν η «ήρεμη δύναμη» στο κέντρο, για να έρθει το τρίποντο με 2-1. Στη μεσαία γραμμή των «πρασίνων», τα… έβαλε με τους Βιλένα και Πέρεζ που ξεκίνησαν στην ενδεκάδα, αλλά στη συνέχεια ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς «φρέσκαρε» το κέντρο του, αφού έπαιξαν οι Αράο και Τσέριν.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα στο ΟΑΚΑ (και όχι στην Λεωφόρο όπου θα παίξουν τώρα οι Πειραιώτες), ο Όρτα έζησε το… αντίστροφο συναίσθημα με τον πρώτο αγώνα, αφού ξεκίνησε βασικός αλλά ήταν αυτός που ένιωσε ενοχλήσεις και στο 65΄ βγήκε, δίνοντας τη θέση του στον Πίτσι. Στο τέλος οι Ίβηρες έφυγαν με το «διπλό» από το Μαρούσι, χάρη σε ένα τέρμα του πρώην «ερυθρόλευκου» Μπρούμα στις καθυστερήσεις με 0-1.

Διαβάστε επίσης