Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα Θρυλικά «λιοντάρια» πέταξαν εκτός την πανίσχυρη Ίντερ!

Τα Θρυλικά «λιοντάρια» πέταξαν εκτός την πανίσχυρη Ίντερ!
Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2024 - 17:14

Με πάθος και Ολυμπιακή ψυχή, η Κ19 του Θρύλου πραγματοποιώντας μία συγκλονιστική εμφάνιση στο «Γ. Καραϊσκάκης» και με παίκτη λιγότερο μετά από άδικη αποβολή του Παπακανέλλου, απέκλεισε τη σπουδαία Ίντερ στα πέναλτι (0-0, 6-5 πέν.) και πήρε ιστορική πρόκριση στη φάση των 16 του UEFA Youth League! Η κλήρωση για τη φάση των «16» αλλά και γενικά για την πορεία του τουρνουά στο UEFA Youth League είναι την Παρασκευή (09/02).

Έτσι παρατάχθηκε κόντρα στους «νερατζούρι»

Ο Ολυμπιακός σε σχηματισμό 3-4-2-1 ξεκίνησε με τον Σινά στην εστία, τους Κωνσταντίνο Κωστούλα, Κουτσίδη και Πρεκατέ στην τριάδα της άμυνας ενώ ο Κουτσογούλας με τον Αλαφάκη έπαιξαν ως φουλ μπακ. Οι Μπάκουλας και Μουζακίτης έπαιξαν στη μεσαία γραμμή έχοντας μπροστά τους τον Πευμονίδη με τον Παπακανέλλο ενώ ο Μπάμπης Κωστούλας ξεκίνησε στην κορυφή ως φορ.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με διάθεση, χωρίς να φοβηθεί την πανίσχυρη Ίντερ και την δυσκόλεψε αρκετά. Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν ισορροπημένα, με τις δύο ομάδες, να αδυνατούν να απειλήσουν. Ωστόσο, στο 19’, μετά από λάθος του Μπάκουλα στην περιοχή, ο Κόσι έκανε το σουτ αλλά ο Σίνα απέκρουσε. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μέτρα στο γήπεδο και σε διάστημα δύο λεπτών έφτασαν κοντά στο γκολ δύο φορές. Αρχικά στο 23’, Ο Κουτσίδης πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά του Μουζακίτη, όμως αστόχησε. Δευτερόλεπτα μετά, ο Κωστούλας έβαλε την προβολή από κοντά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 34’, ο Κ. Κωστούλας βρισκόμενος μέσα στην περιοχή ανατράπηκε από τον Ραϊμόντι, αλλά ο Πορτογάλος ρέφερι είπε «παίζεται». Λίγα λεπτά μετά, στο 40’, ο Κόκι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι, όμως ο Καμάτε δεν βρήκε την μπάλα, όπως θα ήθελε, έχοντας μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Ίντερ, η οποία ήταν και η τελευταία στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με τσαμπουκά και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ήταν εκείνοι που είχαν την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή. Στο 47’, ο Κουτσογούλας μπήκε ωραία στην περιοχή και ανατράπηκε, αλλά ο Πορτογάλος ρέφερι είπε και πάλι παίζεται. Τέσσερα λεπτά μετά, Ο Κουστίδης πήρε την κεφαλιά, ήταν σε θέση οφσάιντ αλλά ο πορτιέρε της Ίντερ έκανε μία εξαιρετική επέμβαση. Λίγα λεπτά μετά, ο Κουτσογούλας πραγματοποίησε μια φοβερή ενέργεια, περνώντας πραγματικά όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το σουτ αλλά ο αντίπαλος πορτιέρε απέκρουσε. Τα «διαμάντια» του Θρύλου είχαν κυριολεκτικά πατήσει τους «νερατζούρι» και έχασαν κι άλλες μοναδικές ευκαιρίες όπως το 70’, Ο Πνευμονίδης αρχικά νικήθηκε από τον Ραϊμόντι σε τετ-α-τετ και στη συνέχεια ο Παπακανέλλος βγήκε μπροστά από τον αντίπαλο πορτιέρε αλλά δεν μπόρεσε ούτε εκείνος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά, ο ανεκδίηγητος ρέφερι Noγκουέρα, μετά τα δύο πέναλτι που δεν έδωσαν, απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Παπακανέλλο για το τάκλιν που έκανε, όπου ο παίκτης της Ίντερ, βούτηξε πεντακάθαρα. Στο 88’, Ο Κωστούλας πήρε μέτρα από τα αριστερά, τροφοδότησε τον ελεύθερο Λιατσικούρα, που πλάσαρε άστοχα και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

Διαδικασία πέναλτι

Μουζακίτης 1-0

Στάνκοβιτς 1-1

Μπάκουλας 2-1

Ντι Μάτζιο 2-2.

Κωστούλας 3-2

Οβούσου 3-3

Λιατσικούρας 4-3

Αλεξίου 4-4

Τανούλης 5-4

Σαρ 5-5

Κ. Κωστούλας 6-5

Κόσι ΕΞΩ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας (89’ Τανούλης), Μπάκουλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης (83’ Δάμα), Πνευμονίδη (78’ Λιατσικούρας), Παπακανέλλος, Θ. Κωστούλας

ΙΝΤΕΡ (Κίβου): Ραϊμόντι, Αϊντού, Στάντε, Στάμπιλε, Κότσι, Ντι Μάτζιο, Στάνκοβιτς, Μπέρενμπρουχ, Καμάτε, Σαρ, Κιέτο

Διαβάστε επίσης