Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πολλά ερωτηματικά με τη χρήση του VAR

Πολλά ερωτηματικά με τη χρήση του VAR
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 - 21:36

Εκτεθειμένη είναι η ΚΕΔ σχετικά με το VAR καθώς προκύπτουν πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας του, όμως κανείς δεν δίνει απαντήσεις στις ομάδες και στους φιλάθλους, αν και υπάρχει η άποψη ότι αλλοιώνεται. Γιατί όλα αυτά τα θέλουν στο σκοτάδι και δεν παίρνουν θέση παρά τις αντιδράσεις;

Το υπ' αριθμόν 1 πρόβλημα έχει να κάνει με τον τρόπο που μπαίνουν οι γραμμές στις περιπτώσεις των οφσάιντ. Δεν τον αμφισβήτησε μόνο ο Ολυμπιακός για το εκτός έδρας παιχνίδι του με τον Βόλο, προηγήθηκε ο Ατρόμητος (σ.σ. το παραδέχθηκε και η ΚΕΔ) για τον αγώνα με την ΑΕΚ στην «ΟΠΑΠ Αρένα», ακολούθησε ο Λουτσέσκου για το εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο. Άλλο ένα... μυστήριο πως είναι δυνατόν να μη δουν ότι μετά το γκολ του Παναθηναϊκού, χθες (11/2) στις Σέρρες, προηγήθηκε διπλό επιθετικό φάουλ (διαιτητής ο Βεργέτης, VAR ο Τζήλος).

Παρόλα αυτά η ΚΕΔ των Φρόιντφελντ-Μάνταλου-Λίντμπεργκ τηρεί σιγή ισχύος και κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Σημειώστε ότι ο Σουηδός Λίντμπεργκ ο οποίος δεν είναι πιστοποιημένος από την UEFA, είναι υπεύθυνος για το VAR! Οπως ερώτημα είναι πως προσέλαβαν αρχιδιαιτητή αλλά και υπεύθυνο για το VAR από τη Σουηδία η οποία δεν έχει βάλει την τεχνολογία για τον έλεγχο των φάσεων στα πρωταθλήματά της!

Στην αίθουσα, ή στο βαν (αν υπάρχουν δυο παιχνίδια την ίδια ώρα), όπου γίνεται ο έλεγχος των φάσεων οι VAR, AVAR είναι μόνοι τους την ώρα του αγώνα; Μπορούν να μπουν κι άλλοι στην αίθουσα; Είναι κι άλλοι στο κτήριο και που; Οι συνομιλίες καταγράφονται; Γιατί οι διάλογοι δεν δίνονται στη δημοσιότητα, αν και υπάρχει απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και δεν ισχύει ότι το απαγορεύει η UEFA, καθώς ο Κλάτενμπεργκ τους έβγαζε;

Όμως, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι γραμμές. Για κάποιες φάσεις ο διαιτητής καλείται να δει αν υπάρχει πέναλτι, σε άλλες το υποδεικνύει ο VAR, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που για ίδιες φάσεις δεν δίνεται κάτι, δίνοντας την εντύπωση ότι υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά!

Την ώρα που διαιτητές βρίσκονται σε υπηρεσία VAR, υπάρχει καταγραφή από κάμερες; Ολος αυτός ο χώρος βιντεοσκοπείται; Πρέπει να βιντεοσκοπείται; Αν όχι, γιατί; Δεν γίνεται οι ρέφερι να θέλουν κάμερες για να καταγράφουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στα αποδυτήριά τους και να έχουν πρόβλημα για αυτό!

Με το VAR έχουν δώσει δικαιώματα. Για παράδειγμα ο Λίντμπεργκ σύμφωνα με δημοσιεύματα κυκλοφορούσε στην αίθουσα στο Μαρούσι ενώ δεν είχε προσληφθεί από την ΕΠΟ. Πιο πριν, πάλι σύμφωνα με δημοσιεύματα, την εποπτεία (;) είχαν οι Καρατζίκας, Λαμπαδαρίου οι οποίοι δεν έχουν σχέση με το VAR.

Γιατί να είναι ξέφραγο αμπέλι; Κάθε απάντηση δεκτή...

Διαβάστε επίσης