Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεντιλίμπαρ: Το πρώτο «στοίχημα» είναι να εμπνεύσει!

Μεντιλίμπαρ: Το πρώτο «στοίχημα» είναι να εμπνεύσει!
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 00:11

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Η πρώτη αλλαγή την οποία ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πρέπει να κάνει, είναι η αλλαγή την οποία δυστυχώς δεν κατάφερε να κάνει ο Κάρλος Καρβαλιάλ. Ο προκάτοχος του νέου προπονητή του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να εμπνεύσει και να «τσιτώσει» την ομάδα του, η οποία παρά την αλλαγή προπονητή στον πάγκο, τότε, έδειξε να… διατηρεί ανέπαφες τις περισσότερες από τις παθογένειες, τις οποίες εμφάνιζε το προηγούμενο διάστημα.. Έτσι, το πρώτο πράγμα, το οποίο ο Μεντιλιμπάρ οφείλει να κάνει, είναι να εμπνεύσει την ομάδα του.

Το να έχεις παίκτες αξίας, βεληνεκούς, είναι πάντα… δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία έχεις τρομερή ποιότητα και προσμένεις πολλά, από την άλλη είναι πιο δύσκολο να τα πάρεις, αν ως προπονητής δεν έχεις προσωπικότητα αντάξια της ομάδας σου. Ο Μεντιλίμπαρ έχει.

Ο Βάσκος τεχνικός, λοιπόν, οφείλει να εμπνεύσει, να περάσει νοοτροπία νικητή στην ομάδα, να πείσει τους παίκτες ότι σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να μπαίνουν σαν να μην υπάρχει αύριο, ακόμα και όταν έχουν να αντιμετωπίσουν εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Μία, δύο, τρεις δεν θέλει και πολύ να χαθεί το ενδιαφέρον κι η συγκέντρωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η υπόθεση του ντέρμπι με την κροτίδα και τον Χουάνκαρ, όπου αποσυντόνισε τους παίκτες, αλλά ακόμα και ολόκληρο τον Οργανισμό.

Στον Ολυμπιακό, ωστόσο, δεν γίνεται να κρατήσει κάτι τέτοιο για πολύ… Αυτός ήταν κι ένας βασικός λόγος που επιλέχτηκε ο συγκεκριμένος προπονητής. Πλέον ο κόσμος ξέρει ότι η ομάδα του Πειραιά έχει στον πάγκο της έναν απ’ τους καλύτερους προπονητές της Ισπανίας, τον κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Μεντιλιμπάρ, έχει την ευκαιρία να βγάλει αυτή την προσωπικότητά του, για το καλό των παικτών του και άρα της ομάδας. Αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει από την αρχή να κερδίσει. Άμεσα.

Διαβάστε επίσης