Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κοιτάζει μπροστά, με το βλέμμα… πίσω!

Κοιτάζει μπροστά, με το βλέμμα… πίσω!
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 10:26

Το παιχνίδι, πρώτο, με την Φερεντσβάρος, πλησιάζει για τους «32» του Conference League. Έφτασε, σχεδόν. Ο Ολυμπιακός έχει στρέψει, αποκλειστικά, το βλέμμα του εκεί και για να μπορέσει να κοιτάξει μπροστά, οφείλει να κοιτάξει και… πίσω. Που πίσω; Στην τελευταία, μεγάλη του εμφάνιση, για το Γιουρόπα Λιγκ τότε. Απέναντι στην Αϊντχόφεν φυσικά.

Ο Ολυμπιακός είχε γράψει ιστορία, φτάνοντας σε μία τεράστια νίκη, απέναντι σε μία μεγάλη Ολλανδική ομάδα στο Ναό και τέλειωσε την πρόκριση στην Ολλανδία με το «χρυσό» γκολ του Χασάν. Και πρέπει να πάρει αυτή την τεράστια νίκη, ως οδηγό, για να κοιτάξει, τώρα, μπροστά του. Εδώ. Στο Καραϊσκάκη. Όπου φιλοξενεί, στο πρώτο ματς, την Φέρεντσβαρος που δεν αποτελεί ομάδα-φόβητρο και θέλει να βάλει τις βάσεις, για να πάει να τελειώσει τη δουλειά, στην Ουγγαρία.

Επίσης, η σημαντικότητα του ματς γίνεται μεγαλύτερη, με το ντεμπούτο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, μάλιστα, μπροστά σε 30.000+ φίλους του Ολυμπιακού που περιμένουν πώς και πώς την επιστροφή τους στο γήπεδο. Φυσικά, δεν προλαβαίνει να αλλάξει πολλά κι αυτό ο καθένας μπορεί να το αντιληφθεί. Σχετικά με το πώς θα μπουν οι παίκτες του στο γήπεδο πάντως και το τι θα αφήσουν πάνω σε αυτό από πλευράς προσπάθειας, σίγουρα θα έχει πολλά να ζητήσει. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τουλάχιστον σε νοκ άουτ ευρωπαϊκές αναμετρήσεις ο Μεντιλίμπαρ είναι profesor απ’ τους λίγους…

Διαβάστε επίσης