Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σεμινάριο-παρωδία στη διαιτησία!

Σεμινάριο-παρωδία στη διαιτησία!
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 - 20:38

Για γέλια και για κλάματα είναι το σεμινάριο που θα γίνει την Πέμπτη (22/2) και την Παρασκευή (23/2) στη Θεσσαλονίκη, στους διαιτητές και στους βοηθούς της Super League. Το επίπεδο της διαιτησίας πέφτει διαρκώς.

Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι οι Φρόιντφελντ και Λίντμπεργκ είναι... οφσάιντ! Ο αρχιδιαιτητής, πριν αναλάβει την ΚΕΔ ήταν σε διαιτητική σύνταξη και τίθεται ερώτημα αν είναι ενημερωμένος για τις αλλαγές των κανονισμών, ναι τόσο... κορυφαία είναι η επιλογή που έκανε ο Μπαλτάκος, με άγνωστα κριτήρια, βεβαίως βεβαίως.

Σα να μην έφτανε αυτό, δηλαδή ένα ακόμη θέμα ενόψει του σεμιναρίου έχει να κάνει με το ότι ο Λίντμπεργκ δεν είναι πιστοποιημένος από την UEFA στο VAR αλλά αναμένεται να κάνει μαθήματα στους διαιτητές, σχετικά με τον έλεγχο των φάσεων. Πάντως, έτρεχαν να τον πιστοποιήσουν με... ταχύρρυθμα! Όπως και να' χει τόσο ο Φρόιντφελντ όσο και οι Λίντμπεργκ προέρχονται από πρωτάθλημα που δεν έχει VAR, είναι Σουηδοί.

Εχουν και το πρόσχημα, ο Φρόιντφελντ να γνωρίσει από κοντά τους διαιτητές. Τώρα το θυμήθηκαν; Ο αρχιδιαιτητής ανέλαβε τον Οκτώβριο, έβαλαν σεμινάριο τον Νοέμβριο στην Ξάνθη για αυτό τον λόγο, όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ. Αντί να του στείλουν την απόλυση στην Σουηδία, άρχισαν να τον παρακαλούν να έρθει στο συντομότερο για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, κάτι που έγινε αρχές του μήνα, εκτός αν έφυγε και δεν το ξέρουμε.

Πέρα από όλα τα παραπάνω υπάρχει και μια ακόμη παράμετρος. Φοβούνται μην κοπούν διαιτητές και βοηθοί και δεν τους περνάνε από αγωνιστικά τεστ!

Σε όλα αυτά προσθέστε ότι δεν κάλεσαν τους παρατηρητές. Αυτούς δεν πρέπει να τους... γνωρίσει ο... Φρόιντφελντ; Πάντως, τους έχουν καταργήσει καθώς ρόλο σε μια φάση παίζει η άποψη της ΚΕΔ και όχι του παρατηρητή, εκτός αν ο τελευταίος συμφωνεί μαζί τους!

Διαβάστε επίσης