Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εξωπραγματικός Εσε στην Τούμπα, το καλύτερο ματς του με τον Θρύλο!

Εξωπραγματικός Εσε στην Τούμπα, το καλύτερο ματς του με τον Θρύλο!
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 - 20:57

Την Κυριακή (18/2), ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος θριαμβευτής στην Τούμπα, αφού με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντανιέλ Ποντένσε, «διέλυσε» με 4-1 τον ΠΑΟΚ, για την 23η αγωνιστική της Super League. Με τον Πορτογάλο εξτρέμ να οδηγεί τον Θρύλο σε ένα μεγάλο «διπλό» για το πρωτάθλημα, κάνοντας «πλάκα» στην έδρα των «ασπρόμαυρων» (ήταν «μέσα» και στα τέσσερα γκολ).

Ωστόσο, στο ντέρμπι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος, τεράστια εμφάνιση στο γήπεδο του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε και ο Σαντιάγκο Έσε, από πλευράς «ερυθρόλευκων», με εξαιρετική δουλειά τόσο επιθετικά, όσο και ανασταλτικά, εντυπωσιάζοντας τον Χοσέ Λουίς Μελιντίμπαρ.

Πιο αναλυτικά, στο μεγάλο ματς πρωταθλήματος της 23ης αγωνιστικής, ο νεαρός χαφ των Πειραιωτών κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή της Τούμπας και «τσάκισε» τους Θεσσαλονικείς, αφού είχε μόλις μία χαμένη πάσα (!). Για την ακρίβεια, ο Έσε ήταν ο «αθόρυβος» MVP του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ, με 30/31 πάσες (15/15 μεταβιβάσεις πάνω από τη μεσαία γραμμή, 6/6 πάσες στην επίθεση), 41 ενέργειες με την μπάλα και πέντε ανακτήσεις κατοχής, σε ένα τόσο σημαντικό εκτός έδρας ματς για την Super League!

Ο Έσε είναι μόλις 22 ετών και ένα από τα πιο ελπιδοφόρα πρότζεκτ του Θρύλου. Υπενθυμίζεται, ότι για τον νεαρό Αργεντινό μέσο οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν από τα ταμεία τους 4.000.000 ευρώ, το περασμένο καλοκαίρι. Με τους Πειραιώτες να περιμένουν πολλά από τον Έσε, στη δύσκολη συνέχεια, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στην πρώτη του σεζόν στο μεγάλο λιμάνι, ο 22χρονος άσος έχει αγωνιστεί σε 29 ματς, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Europa League και Conference League).

Διαβάστε επίσης