Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προσοχή στο μπλόκο…

Προσοχή στο μπλόκο…
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024 - 13:17

Ματς όπως αυτό, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, έχουν έντονη οσμή… μπλόκου. Δεν είναι πρώτη φορά. Σε κάθε του ματς, στον Ολυμπιακό, γνωρίζουν καλά πως μπορεί να βρουν μπροστά τους, σε πλήρη δράση, την «εξυγίανση» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να κάνει τα… δικά της.

Να φέρνει το έργο εκεί που… βολεύει τα διάφορα συμφέροντα, των αγαπημένων παιδιών. Σε ένα ποδόσφαιρο, στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να περιμένει καν την… ισονομία, όμως, ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες είναι, τουλάχιστον, υποψιασμένοι…

Για να μην το… τραβάμε, ο Ισπανός και οι ποδοσφαιριστές του δεν έχουν… σύνδρομο καταδίωξης. Αν και με την «εξυγίανση» έχουν ξεπεραστεί πολλά, πολλά όρια. Αλλά παιχνίδια όπως αυτό με τον Αστέρα, σε κάνουν να είσαι σε… ετοιμότητα. Με αυτά που έχουν ζήσει οι «ερυθρόλευκοι» συνολικά, ως οργανισμός, τέτοια ματς είναι, στα οποία χρειάζεται πλήρης… επαγρύπνηση.

Στον Ολυμπιακό έχουν μάθει, πλέον, τι συμβαίνει. Και ματς όπως το σημερινό με Φωτιά-Ζαμπάλα (VAR), τα βλέπουν πλέον αλλιώς… Με άλλο μάτι. Με άλλη προσέγγιση.

Αν άλλα ματς απαιτούν το 100%, ματς που έχουν… οσμή μπλόκου, με διαιτητική ή μη «εξυγίανση», απαιτούν, τουλάχιστον το 101%. Ίσως και… παραπάνω. Το ξέρει ο Μεντιλίμπαρ. Χαλαρά αν πας, τότε… εξυγιαίνεσαι. Απλό. Αν όμως πας με το μαχαίρι στα δόντια, καθαρίζεις γρήγορα και… ηρεμείς. Έτσι πρέπει να πάει και αύριο, ο Θρύλος… Απλό.

Διαβάστε επίσης