Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έσε: Το αργεντίνικο «διαμάντι» του Ολυμπιακού! (video)

Έσε: Το αργεντίνικο «διαμάντι» του Ολυμπιακού! (video)
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024 - 14:23

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Μια από τις μεταγραφές του Ολυμπιακού που έκλεψαν με το «καλημέρα» την καρδιά των φιλάθλων της ομάδας, ήταν ο Σαντιάγκο Έσε. Ο Αργεντινός χαφ, στα 22 του χρόνια, έχει πάρει φανέλα βασικού στο μεγάλο λιμάνι και αποτελεί βαρόμετρο στην μεσαία γραμμή του Θρύλου, έχοντας ωστόσο καλή συνεργασία και με τους υπόλοιπους χαφ της ομάδας του Πειραιά.

Ο Αργεντινός μετά το σχεδόν τέλειο ματς στην Τούμπα, όπου ήταν «αθόρυβος» MVP του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ, με 30/31 πάσες (15/15 μεταβιβάσεις πάνω από τη μεσαία γραμμή, 6/6 πάσες στην επίθεση), 41 ενέργειες με την μπάλα και πέντε ανακτήσεις κατοχής άφησε το στίγμα του και στο ματς της Βουδαπέστης με την Φερεντσβάρος.

Ο ταλαντούχος χαφ έκοβε και έραβε μαζί με τους Όρτα-Τσικίνιο στην μεσαία γραμμή. Και οι τρεις μαζί τηρούσαν τις αποστάσεις τους με ευλαβικό τρόπο. Δημιουργούσαν πάντα τρίγωνα ακόμα και σε θέση άμυνας απλώνοντας ένα τείχος μπροστά από την αμυντική τετράδα. Η επιθετική τους άμυνα πάνω στην μπάλα βοήθησε να σταματήσουν πολλές επιθέσεις της Φερεντσβάρος, ξεκινώντας ταυτόχρονα δημιουργία για τον Ολυμπιακό. Ήταν σχεδόν αλάνθαστοι στις πάσες τους, κάτι πολύ σημαντικό για την κυκλοφορία της μπάλας. Γιατί έτσι δεν έδωσαν ποτέ την δυνατότητα να κλέψει μπάλες και να απειλήσει σε πρώτο χρόνο.

Σε αυτή την συνοχή τους πρόσθεσαν και τις προσωπικές τους λεπτομέρειες. Ο Έσε ντούμπλαρε σε πολλά μαρκαρίσματα των συμπαικτών του και κυρίως από την πλευρά του Ρόντινεϊ, όπου θέλησε να «χτυπήσει» η Φερεντσβάρος και τα πήγε περίφημα

Ο Σαντιάγκο, έχει γίνει σημαντικός στον Πειραιά και τόσο σε σύστημα με δύο χαφ, όσο και με τρεις, έδωσε πολλές λύσεις, ιδιαίτερα στο ανασταλτικό κομμάτι, όπου «κολλάει» σαν… βδέλλα στον αντίπαλο και μαρκάρει με πολύ… επίμονο στιλ. Γενικότερα, σε αντίθεση με άλλους παίκτες που περνάνε τον Ατλαντικό, ο Έσε έχει προσαρμοστεί πολύ εύκολα στον Πειραιά και μπήκε αμέσως στο κλίμα της ομάδας.

Στην πρώτη του σεζόν στο μεγάλο λιμάνι, ο 22χρονος άσος έχει αγωνιστεί σε 30 ματς, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Europa League και Conference League) και κάνει τη διαφορά και μακάρι να ριζώσει στο Λιμάνι για πολλά χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Προσοχή στο μπλόκο…

Προσοχή στο μπλόκο…

Ο Ολυμπιακός ξέρει πως λειτουργεί η «εξυγίανση» και δεν πηγαίνει… χαλαρός, με τον Αστέρα Τρίπολης.